Από τα Air Jordan 1 Chicago 1985 στο ΠΑΣΟΚ: Πουλώντας sneakers αξίας χιλιάδων ευρώ! (pics)

Από τα Air Jordan 1 Chicago 1985 στο ΠΑΣΟΚ: Πουλώντας sneakers αξίας χιλιάδων ευρώ! (pics)

bet365

Ο 17χρονος Γιάννης Λουλούδης διαπρέπει παγκοσμίως στην πώληση συλλεκτικών αθλητικών παπουτσιών, εξηγώντας στο gazzetta.gr πως όλα ξεκίνησαν με 800 ευρώ και ένα λάπτοπ!

Πολλοί τα βλέπουν σαν επένδυση, άλλοι ως μόδα ενώ για τους περισσότερους είναι απλή αγάπη για τα sneakers. Σε κάθε περίπτωση, οι πιο σπάνιες δημιουργίες αθλητικών παπουτσιών φυλάσσονται σε μια αποθήκη στη Ρόδο και ο 17χρονος Γιάννης Λουλούδης έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει το όνειρο των απανταχού συλλεκτών ανά τον πλανήτη: Να δημιουργήσει, δηλαδή μια εντυπωσιακή συλλογή με αθλητικά παπούτσια τα οποία μεταπωλεί, επενδύοντας σε πελάτες που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν αρκετές χιλιάδες ευρώ για να τα αποκτήσουν! «Το είχα ψάξει πολύ το θέμα πριν μπω σε αυτή τη διαδικασία... Όταν ήμουν 13 ετών, ζήτησα από τον παππού μου 800 ευρώ και ένα λάπτοπ ώστε να κάνω τις πρώτες αγοραπωλησίες μου. Κάπως έτσι άρχισα αυτή τη δουλειά! Ξεκίνησα με ρούχα και παπούτσια, πλέον όμως με ενδιαφέρουν μόνο τα sneakers» εξηγεί στο gazzetta.gr ο Γιάννης που έχει να περηφανεύεται για το «Nike Air Jordan 1 Chicago 1985» και το «Nike Mag 2011» που πέρασαν από τα χέρια του! Και μέσα σε όλα, μια αυθεντική custom δημιουργία με τον... ήλιο του ΠΑΣΟΚ!

Πως «κόλλησες» με αυτή τη διαδικασία;
«Εκείνη την περίοδο παρακολουθούσα έναν YouTuber, ο οποίος φορούσε ένα φούτερ που μου άρεσε πολύ. Είχα "κολλήσει", το αναζήτησα στο Internet και είδα ότι κόστιζε 600 ευρώ! Το ζήτησα από τους γονείς μου ωστόσο μού εξήγησαν πως ήταν ακριβό και ότι δεν μπορούσαν να μου το αγοράσουν, αφού ήταν πολλά τα λεφτά. Τότε, λοιπόν άρχισα να ψάχνομαι. Ανακάλυψα ότι σε λιανική τιμή κόστιζε 160 ευρώ, απλώς είχαν εξαντληθεί τα αποθέματα και έκανε 600. Τότε σκέφτηκα να επενδύσω ένα ποσό ώστε να αγοράζω κι εγώ φθηνά και στη συνέχεια να πουλάω για να βγάλω κέρδος και να μπορέσω να αγοράσω επιτέλους το φούτερ που μου άρεσε! Αυτό ήταν το κίνητρό μου».

Ποια ήταν η πρώτη αγοραπωλησία σου;
«Μπήκα στη... μάχη με 800 ευρώ στις 17 Αυγούστου 2017. Εκείνη την ημέρα είχε drop η Supreme, βγάζοντας προς πώληση μερικά προϊόντα. Η αλήθεια είναι ότι τα 400 από τα 800 ευρώ τα ξόδεψα σε πράγματα που δεν είχαν μεταπωλητική αξία επειδή σαν αρχάριος δεν ήξερα! Μπήκα στο site της Supreme και νόμιζα πως όλα τα έχουν για μεταπώληση. Με αυτό το σκεπτικό αγόρασα κάλτσες, μποξεράκια κλπ που μου έμειναν στοκ. Το πράγμα δεν άρχισε καλά όμως δεν το έβαλα κάτω. Είχα άλλα 400 ευρώ. Αγόρασα ένα παπούτσι με 180 ευρώ και τελικά το πούλησα με 360 στη Φινλανδία. Εκείνο το Adidas Human Race Black 2017 ήταν η πρώτη αγοραπωλησία μου. Παρεμπιπτόντως, θυμάμαι όλες τις συναλλαγές μου, από την πρώτη ως την τελευταία. Και ειναι πάνω από 5.000! Θυμάμαι αναλυτικά τι έχω πουλήσει στον καθένα! Επίσης, το 99% αφορά πελάτες εκτός Ελλάδας. Από κει και πέρα, η πρώτη καλή αγοραπωλησία ήταν μια ζακέτα. Θυμάμαι πως εκείνο το μεσημέρι έφυγα από το σχολείο, γύρισα σπίτι, άνοιξα το λάπτοπ που μου είχε πάρει ο παππούς, μπήκα στο site της Supreme, περίμενα να πάει 13:00 ακριβώς και πρόλαβα να την πάρω για 470 ευρώ. Στη συνέχεια την πούλησα για 1.050! Ήμουν 13 χρονών και αυτή ήταν η μεγαλύτερη μεταπώλησή μου».

Ποια είναι η πιο μεγάλη πώληση που έχεις κάνει;
«Όσο τρελό και αν ακούγεται, έχω πουλήσει sneakers για εξαψήφιο νούμερο! Τα δίνουν αυτά τα λεφτά... Αναφορικά στις μεταπωλήσεις, αν δεν προλάβεις κάτι που έχεις "σημαδέψει" σε καλή λιανική τιμή, υποχρεωτικά θα το αγοράσεις πιο ακριβά. Απλώς, πρέπει να το κάνεις στο σωστό timing για να έχεις περιθώριο κέρδους στην πορεία. Αυτό που έκανα σε πολλές περιπτώσεις ήταν να παίρνω μεταχειρισμένα παπούτσια, να τα καθαρίζω και να τα ξαναπουλάω».

Τι ισχύει με τις υπογραφές; Πόσο αλλάζει η αξία του παπουτσιού;
«Με τις υπογραφές το πράγμα αλλάζει. Το ίδιο ισχύει και με παπούτσια που έχουν κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση, που έχουν βγει για παράδειγμα τρία στον κόσμο και έχουν φτιαχτεί για τον Τράβις Σκοτ και άλλους διάσημους ράπερς. Παίζει ρόλο το νούμερο και η ιστορία πίσω από το παπούτσι. Γνωρίζω, για παράδειγμα ένα παπούτσι που ήταν να κυκλοφορήσει όμως ακυρώθηκε η παραγωγή του και τους έβαλαν πετρέλαιο για να τα κάψουνε. Μερικά ζευγάρια τα πήραν οι υπάλληλοι πριν καούν. Έχουν ακόμα λεκέδες από πετρέλαιο πάνω τους και κοστίζουν πάνω από 20.000 ευρώ»!

Δεν μπήκες ποτέ στη διαδικασία να κρατήσεις κάποιο παπούτσι για σένα;
«Μόνο ένα... Είναι ένα παπούτσι που όταν ήμουν 10 χρονών, το είχα ταπετσαρία στο τάμπλετ μου! Nike Mag 2011! Αυτό με το φωτάκι, είναι πολύ σπάνιο. Έχουν περάσει πέντε ζευγάρια από τα χέρια μου, κόστιζε από 15.000 δολάρια το καθένα. Το πήρα ολοκαίνουργιο, το φόρεσα πρώτος και έχει μείνει στη συλλογή μου. Από κει και πέρα, πάντα ήθελα να φτιάξω μια συλλογή ωστόσο πάντα έμπαινε στο μυαλό μου η διαδικασία να πουλήσω κάτι για να πάρω κάτι άλλο»

Θυμάσαι κάποιο τρελό περιστατικό όσον αφορά τις αγοραπωλησίες;
«Είχε να κάνει με το Nike Air Jordan 1 Doernbecher "What The"... Για να πάρω αυτό το παπούτσι, έπρεπε να δωρίσω 35.100 δολάρια στο νοσοκομείο του Doernbecher! Και έτσι μου το έδωσαν! Έχει τρελή αξία, έχουν κυκλοφορήσει 17 ζευγάρια στον κόσμο, ένα ζευγάρι για κάθε νούμερο. Το νούμερο 45.5 το είχα εγώ σε όλο τον κόσμο. Επίσης, είχα πάει σε μια έκθεση στην Αγγλία, στο Sneaker Con. Είχα το πιο καλό και το πιο ακριβό περίπτερο από όλους. Μου είχαν πάρει μια συνέντευξη για εκείνο το 1985 Air Jordan Chicago 1, είχαν έλθει πάνω από 1.000 άτομα και το έβγαλαν φωτογραφία, είχε γίνει viral»!

Πόσες ώρες τη μέρα αφιερώνεις στο να αγοράζεις και να πουλάς sneakers;
«Από την ώρα που ανοίγω τα μάτια μου ως την ώρα που θα τα κλείσω! Δεν χρησιμοποιώ καθόλου λάπτοπ, όλα γίνονται από το κινητό. Δεν είναι, δηλαδή μια δουλειά που θα πεις ότι θα κάτσεις σε ένα γραφείο με συγκεκριμένο ωράριο. Μπορώ να βγω, να πιω τον καφέ μου, να κάνω τη βόλτα μου και να μου έλθει μια ειδοποίηση που να μου λένε: "Έχω να πουλήσω αυτό και αυτό, το θες"; Έχω φτιάξει τη δουλειά μου με τέτοιο τρόπο ώστε όλα να πηγαίνουν ρολόι».

Για ποιο παπούτσι που πέρασε από τα χέρια σου είσαι περήφανος;
«Είχα το Nike Air Jordan 1 Chicago 1985, παπούτσι 36 ετών, σε άριστη κατάσταση στο κουτί του. Το είχα πάρει το 2018-19 για 2.000 δολάρια και τώρα μπορείς να το βρεις με 15.000»!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα