Ηρακλής: Με την πολωνική Άνβιλ για μια θέση στους «8»

Gazzetta team
Ηρακλής: Με την πολωνική Άνβιλ για μια θέση στους «8»

bet365

Η κλήρωση της φάσης των «16» του FIBA Europe Cup έφερε στον δρόμο του Ηρακλή την πολωνική Άνβιλ.

Ο Ηρακλής θέλει να φτάσει μέχρι τέλους στο FIBA Europe Cup και σε πρώτη φάση θα πρέπει να επικρατήσει της Άνβιλ. Στη σημερινή (3/2) κλήρωση για τη φάση των «16» της διοργάνωσης, προέκυψε η πολωνική ομάδα η οποία έχει στις τάξεις της τον Αμερικανό γκαρντ, Κέρτις Τζέρελς, με θητεία αρκετών ετών στην Euroleague. Η Άνβιλ είναι από τις πολωνικές ομάδες με σταθερή και πολυετή παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ το 2002 είχε φτάσει έως και την ημιτελική φάση του (τότε) Κυπέλλου Σαπόρτα.

Η φετινή χρονιά δεν εξελίχθηκε ευχάριστα για την πολωνική ομάδα καθώς βρίσκεται στην 11η θέση του Πρωταθλήματος με μόλις εννιά νίκες σε σύνολο 24 αγώνων. Η πορεία της είναι αντιστρόφως ανάλογη αυτών που προηγήθηκαν καθώς το 2018 αλλά και το 2019 κατέκτησε τα δύο από τα συνολικά τρία Πρωταθλήματα που έχει στην κατοχή της, ενώ πέρυσι πήρε το Κύπελλο Πολωνίας.

Λόγω βιογραφικού, το όνομα του Κέρτις Τζέρελς ξεχωρίζει από το ρόστερ της πολωνικής ομάδας καθώς ο 33χρονος γκαρντ αγωνίστηκε αρκετά χρόνια στην Euroleague με τις Φενέρμπαχτσε, Αρμάνι Μιλάνο και Γαλατάσαραϊ και στα παραγωγικά χρόνια της καριέρας του το κασέ του ξεπερνούσε το ένα εκατομμύρια δολάρια. Ο Τζέρελς είναι ένα από τα τρία βασικά γρανάζια της αγωνιστικής μηχανής της Άνβιλ και μετακόμισε στην πολωνική ομάδα σχετικά πρόσφατα με σκοπό την ενδυνάμωσή της.

Πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει ο εξίσου έμπειρος γκαρντ, Κίνταλ Ντάικς, ο οποίος αποκτήθηκε πρόσφατα και προσφέρει κατά μέσο όρο 13 πόντους ανά παιχνίδι, όπως και ο σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι, Ιβάν Αλμέιδα, ο οποίος στο πολωνικό Πρωτάθλημα έχει 19.6 πόντους και 7.2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Από τη λίστα των Πολωνών παικτών ξεχωρίζει το όνομα του Πρέμισλαβ Ζαμοΐσκι ο οποίος είναι διεθνής.

ΜΕ ΝΕΣ ΖΙΟΝΑ Ή ΚΙΕΒ ΣΤΟΥΣ «4»

Ο αγώνας του Ηρακλή με την Άνβιλ θα πραγματοποιηθεί στις 23/3 δίχως βέβαια να έχει ξεκαθαρίσει ο τόπος καθώς προβλέπεται να κατατεθούν υποψηφιότητες ομάδες που θέλουν να διοργανώσουν τις επόμενες φάσεις του FIBA Europe Cup και η ΚΑΕ Ηρακλής είναι μέσα σε αυτές. Σε περίπτωση που η ελληνική ομάδα προκριθεί έναντι της Άνβιλ θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Νες Ζιόνα (Ισραήλ)-Κιέβ Μπασκετ (Ουκρανία).
 

Τελευταία Νέα