Λέφσκι - Άρης 77-66

Λέφσκι - Άρης 77-66

Βασίλης Βλαχόπουλος
Λέφσκι - Άρης 77-66

bet365

Ο Άρης ηττήθηκε και στη Βουλγαρία από τη Λέφσκι Λουκόιλ με 77-66 για την 3η αγωνιστική του FEC δίνοντας μια ακόμη κακή αγωνιστική παράσταση.

Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου δεν… εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο με συνέπεια να γνωρίσει την δεύτερη ήττα της σε τρεις αγώνες στη διοργάνωση.

Ο Άρης πλήρωσε την αμυντική ολιγωρία του στο πρώτο δεκάλεπτο καθώς έδωσε εύκολα και ελεύθερα σουτ στους Βούλγαρους με συνέπεια να βρεθεί πίσω στο σκορ με 16-7 έπειτα από τη συμπλήρωση πέντε λεπτών αγώνα. Μέχρι το τέλος της περιόδου, η Λέφσκι Σόφιας είχε τον απόλυτο έλεγχο (24-12, 10’), με τον Άρη να μην μπορεί να βρει τρόπους αντίδρασης και κυρίως να μην έχει την άμυνά του.

Η διαφορά έφτασε έως και στα επίπεδα των 14 πόντων (39-25) για τους γηπεδούχους λίγο πριν τα μέσα της δεύτερης περιόδου, για να έρθει η στιγμή του Λευτέρη Μποχωρίδη. Ο αρχηγός του Άρη πέτυχε διαδοχικούς πόντους, η ελληνική ομάδα από την επίπεδο των 0/6 τριπόντων στο πρώτο δεκάλεπτο είχε 5/7 στο δεύτερο κι ενώ βρέθηκε στο -11 (41-30) έκανε 0-11 σερί και ισοφάρισε σε 41-41 (18’) για να ακολουθήσουν επτά διαδοχικοί πόντοι για τη Λέφσκι η οποία πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 48-41.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να σουτάρουν με υψηλά ποσοστά ευστοχίας στο τρίποντο – έπειτα από τα 9/15 του πρώτου ημιχρόνου – και η διαφορά επανήλθε στα επίπεδα των 14 πόντων (63-49) στα μισά του τρίτου δεκάλεπτου. Εκεί ο Άρης δυνάμωσε την άμυνά του, αλλά δεν μετουσίωσε αυτή την προσπάθεια καθώς κράτησε μεν τη Λέφσκι στους δύο πόντους αλλά και ο ίδιος περιορίστηκε στους πέντε με συνέπεια να κλείνει το δεκάλεπτο με σκορ 65-54.

Η Λέφσκι μπήκε στα τελευταία επτά λεπτά του αγώνα με +15 (71-56) παίρνοντας λύσεις από τα αδέρφια Ιβάνοφ. Ένα έμμεσο κι ένα άμεσο τρίποντο από τον Γκάρι Μπελ κράτησε ζωντανό τον Άρη (71-62, 35’), για να ακολουθήσει ένα νεκρό τρίλεπτο για την ελληνική ομάδα με συνέπεια η διαφορά να διατηρηθεί στους 9-10 πόντους (73-63, 38’) κι εκεί να σβήσει και η τελευταία ελπίδα ανατροπής.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Παρά την περιορισμένη ικανότητά της η Λέφσκι Λουκόιλ είχε έστω μια λογική στο παιχνίδι της, έβαλε και μερικά μεγάλα σουτ, εξασφάλισε διψήφια διαφορά και πάτησε σ’ αυτή για τη νίκη.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Πάτρικ Ρίμπερτ τελείωσε το παιχνίδι με 17 πόντους, έξι ριμπάουντ, πέντε ασίστ και ισάριθμα κλεψίματα. Ο Ντέγιαν Ιβάνοφ ήταν το κεντρικό πρόσωπο για τη Λέφσκι στο δεύτερο ημίχρονο

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Χρίστο Ζαχάριεφ έβαλε όλους τους πόντους του στο πρώτο ημίχρονο και δημιούργησε για τους συμπαίκτες του στο δεύτερο.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Το ζήτημα στον Άρη είναι… ποιοι ακούμπησαν. Εξαιρώντας τους Μπελ, Μποχωρίδη, ΜακΓκι οι υπόλοιποι κάλλιστα μπαίνουν σ’ αυτήν την κατηγορία

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το πρώτο μισό της 4ης περιόδου όπου η διαφορά πήγε και πάλι στο +15 (71-56) κι εκεί ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Λέφσκι μάλλον έκανε υπέρβαση οπότε έχει πολλά να κρατήσει. Ο Άρης γενικώς δεν έχει λογική στο παιχνίδι του.

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 48-41, 64-54, 77-66

 

Τελευταία Νέα