Πιτίνο για τη προβολή του «Miracle»: «Έρχονται σπουδαία πράγματα όταν μια ομάδα είναι ενωμένη»

Πιτίνο για τη προβολή του «Miracle»: «Έρχονται σπουδαία πράγματα όταν μια ομάδα είναι ενωμένη»

Γιώργος Κούβαρης
Πιτίνο για τη προβολή του «Miracle»: «Έρχονται σπουδαία πράγματα όταν μια ομάδα είναι ενωμένη»

bet365

Ο Ρικ Πιτίνο αναφέρθηκε στο Προολυμπιακό τουρνουά και στην προσπάθεια της Εθνικής, όσο και στο γεγονός ότι εκείνος ολοένα και αναπτύσσεται ως προπονητής.

Ο θρυλικός προπονητής και ομοσπονδιακός της Εθνικής Ελλάδας μίλησε στο «Associated Press» για το Προολυμπιακό τουρνουά της Βικτόρια λέγοντας αρχικά ότι «θα είναι υπέροχο για τους παίκτες που παίζουν στην Ελλάδα. Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που πήραν για τελευταία φορά μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το να είχαμε τον Γιάννη και τον Θανάση, σίγουρα ήταν πολύ μεγάλη υπόθεση για εμάς, αλλά αυτό αφορά περισσότερο τους παίκτες, παρά εμένα».

Η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τον Καναδά και την Κίνα στα δύο πρώτα ματς του Προολυμπιακού τουρνουά ενώ στη συνέχεια (και σε περίπτωση που κάνει μία νίκη) θα διασταυρωθεί με τον όμιλο των Τουρκία, Τσεχία και Ουρουγουάη. Ο Ρικ Πιτίνο ρωτήθηκε για το γεγονός της προβολής της ταινίας «The Miracle» με τον ίδιο να εξηγεί τον λόγο που την επέλεξε: «Σπουδαία πράγματα μπορούν να συμβούν όταν μια ομάδα είναι ενωμένη για έναν κοινό στόχο...»

Στη συνέχεια ο τεχνικός της Ελλάδας είπε ότι «στην FIBA οι κανονισμοί είναι διαφορετικοί. Διαφορετικές επιθέσεις, διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Το έχω πει 100 φορές έως τώρα. Ήρθα στην Ελλάδα σε ηλικία 63-64 ετών για να μάθω ένα διαφορετικό μπάσκετ και να κρατήσω πράγματα τα οποία δεν θα μάθαινα ποτέ στην ηλικία μου εάν δεν ερχόμουν εδώ. Ήταν μια μεγάλη εμπειρία η οποία με βοήθησε να αναπτυχθώ ως προπονητής. Όταν η ηλικία σου είναι στα μέσα των 60's ως προπονητής και συνεχίζεις να μαθαίνεις, είναι αυτό ακριβώς που θέλεις να κάνεις».

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Τελευταία Νέα