Μανωλόπουλος: «Οι παίκτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμαστούν και να δείξουν τι αξίζουν στα παράθυρα»

Μανωλόπουλος: «Οι παίκτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμαστούν και να δείξουν τι αξίζουν στα παράθυρα»

Newsroom
Μανωλόπουλος: «Οι παίκτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμαστούν και να δείξουν τι αξίζουν στα παράθυρα»

bet365

Η Εθνική Ελλάδας υποδέχεται τη Σερβία (24/2, 19:00) για την προτελευταία αγωνιστική των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και παρά τη σίγουρη πρόκριση στην τελική φάση, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος εξέφρασε τη περηφάνεια του για την προσπάθεια των παικτών και στάθηκε στην επιστροφή του κόσμου στο πλευρό της ομάδας.

Αν και τα δύο τελευταία ματς με Σερβία (24/2, 19:00) στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και Λετονία (27/2, 19:30) στην «Arena Riga» της Ρίγα δεν έχουν καμία βαθμολογική σημασία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός υποστήριξε ότι η Εθνική μας θα είναι εξίσου ανταγωνιστική και απέναντι στο συγκρότημα της Σερβίας, το οποίο από τη πλευρά του χρειάζεται μία νίκη στα δύο τελευταία ματς των Προκριματικών προκειμένου να «σφραγίσει» το εισιτήριο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Είναι το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι σε αυτά τα προκριματικά. Η ομάδα είναι ήδη πετυχημένη, γιατί έχει εξασφαλίσει την πρόκριση από το Νοέμβριο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και δεν ήταν καθόλου εύκολο. Η διαδικασία των παραθύρων είναι πολύ δύσκολη και απαιτητική, αλλά είναι σημαντική γιατί δίνεται η ευκαιρία σε αθλητές όχι να δοκιμαστούν, αλλά να δείξουν τι αξίζουν. Έχουμε μαζευτεί 17 άτομα, ο Μαντζούκας έπρεπε να επιστρέψει για να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, αλλά όλα τα παιδιά έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Όσο κι αν είναι δύσκολο να φτιάξεις μια ομάδα με νέα παιδιά, έχουμε κάνει την καλύτερη προσπάθεια που θα μπορούσαμε και γι’ αυτό είμαι περήφανος» σχολίασε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ο οποίος θα «εκτελέσει» και πάλι χρέη head coach από τη στιγμή που ο Δημήτρης Ιτούδης έχει υποχρεώσεις με τη Φενέρμπαχτσε για την Euroleague.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση του Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο προπονητής Εθνικής ομάδας, είπε: «Δεν είναι μόνο ο Μιλουτίνοφ που πρέπει να προσέξουμε, απλώς ίσως είναι το μεγαλύτερο όνομα στο ρόστερ της Σερβίας. Είναι ένας παίκτης επιπέδου Ευρωλίγκας, απλά έτυχε να μην παίζει σε ομάδα Ευρωλίγκας αυτή την περίοδο. Έχουμε κάνει τα πλάνα μας για τον Μιλουτίνοφ, όπως και για την αντιμετώπιση άλλων παικτών. Σημασία έχει να γίνει η καλύτερη δυνατή προσπάθεια από όλους. Πιστεύω πως θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί».

Για την μεγάλη προσέλευση κοινού που αναμένεται στα Λιόσια, σχολίασε: «Είναι πολύ σημαντικό ότι το γήπεδο θα είναι σχεδόν γεμάτο. Είναι σπουδαία υπόθεση η βοήθεια που θα δώσει το κοινό. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους πάρα πολύ γι’ αυτό. Θεωρώ πως ο κόσμος έχει ξαναγυρίσει στο μπάσκετ, το ζήσαμε και πέρσι στα παράθυρα, αλλά και το καλοκαίρι στα φιλικά πριν το Ευρωμπάσκετ. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό».

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα