Εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου οι Κροάτες!

Εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου οι Κροάτες!

Εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου οι Κροάτες!

bet365

Η Κροατία ηττήθηκε στην do-or-die αναμέτρηση με τη Φινλανδία με σκορ 79-81 κι αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο Κύπελλο παρά τις προσπάθειες των Ζούμπατς, Μπογκντάνοβιτς και Χεζόνια.

Η Κροατία παρατάχθηκε κόντρα στη Φινλανδία δίχως να έχει περιθώριο για νέα απώλεια στη διαδικασία των προκριματικών ωστόσο ο Λάουρι Μάρκανεν ευστόχησε σε τρίποντο στα 4.3" για το φινάλε κι έδωσε τη νίκη στους Φινλανδούς με 79-81, αφήνοντας εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 τους Κροάτες!

Έτσι η Κροατία αποκλείστηκε από τον β' προκριματικό και θα απουσιάσει από τη μεγάλη διοργάνωση, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις της στα «παράθυρα» με ρεκόρ 1-5.

Ο Μάρκανεν (19π.) σκόραρε από τη γωνία για το 79-81 κι ακολούθως ο Ζούμπατς κέρδισε το φάουλ στη διεκδίκηση του ριμπάουντ μετά από το άστοχο τρίποντο του Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς.

Ο Ζούμπατς ευστόχησε στην πρώτη βολή, αστόχησε επίτηδες στη δεύτερη όμως το ριμπάουντ κατέληξε στους Φινλανδούς που πανηγύρισαν την σπουδαία νίκη.

Για την Κροατία, ο Μάριο Χεζόνια είχε 13 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Ίβιτσα Ζούμπατς πρόσθεσε 21 πόντους και 8 ριμπάουντ ενώ ο Μπογκντάνοβιτς μέτρησε 21 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 34-43, 61-60, 79-81.

Group C - Κατάταξη

1. *Φινλανδία 5-1
2. *Σλοβενία 4-2
3. Σουηδία 2-4
4. Κροατία 1-5
* Προκρίθηκαν στον β' προκριματικό

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα