Εθνική Ελλάδας: Παπαγιάννης και Αγραβάνης έκαναν ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα με την «γαλανόλευκη»

Σταυρούλα Μουστακάτου
Γιώργος Παπαγιάννης και Δημήτρης Αγραβάνης πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις με την φανέλα της Εθνικής απέναντι στην Τουρκία και σημείωσαν προσωπικά ρεκόρ καριέρας με την «γαλανόλευκη».

H Εθνική ομάδα κατάφερε να «υποτάξει» την Τουρκία στην Πόλη (67-76) κάνοντας σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Γιώργος Παπαγιάννης και Δημήτρης Αγραβάνης ήταν τα κεντρικά πρόσωπα για την «γαλανόλευκη» έχοντας μαζί 43 πόντους και 20 ριμπάουντ!

O σέντερ του Παναθηναϊκού παρέμεινε στο παρκέ για κάτι παραπάνω από 35 λεπτά (35:04) και σημείωσε 21 πόντους (19 στο τέλος της τρίτης περιόδου), τους οποίους συνδύασε με 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 μπλοκ συγκεντρώνοντας 27 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Οι 21 πόντοι αποτελούν ρεκόρ στο σκοράρισμα για τον Παπαγιάννη με την φανέλα της Εθνικής, έχοντας τους 15 πόντους απέναντι στο Μαυροβούνιο από το Παγκόσμιο του 2019 ως επόμενη καλύτερη!

Ακολούθησε ο 27χρονος φόργουορντ του Προμηθέα, που «έγραψε» επίσης ατομικό ρεκόρ πόντων ολοκληρώνοντας το παιχνίδι της Κωνσταντινούπολης με 22. Προηγούμενο επίτευγμά του ήταν οι 19 πόντοι τον περασμένο Νοέμβριο με αντίπαλο την Μεγάλη Βρετανία. Στο αποψινό παιχνίδι (28/02) έκανε double-double αφού μάζεψε και 11 ριμπάουντ, ενώ είχε 3 ασίστ και 1 κλέψιμο στα 32:12 που αγωνίστηκε.

@Photo credits: FIBA