ΕΟΚ: Καθoριστικό ραντεβού του Λιόλιου με "αιώνιους" για τα ματς με την Τουρκία

ΕΟΚ: Καθoριστικό ραντεβού του Λιόλιου με "αιώνιους" για τα ματς με την Τουρκία

Αντώνης Καλκαβούρας
ΕΟΚ: Καθoριστικό ραντεβού του Λιόλιου με "αιώνιους" για τα ματς με την Τουρκία

bet365

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Gazzetta, o πρόεδρος της ΕΟΚ θα συναντήσει κατά σειρά τους αδελφούς Αγγελόπουλους και το δίδυμο των γενικών διευθυντών του Παναθηναϊκού με θέμα την περαιτέρω ενίσχυση της Εθνικής ομάδας για τα κρίσιμα ματς της 25ης και 28ης Φλεβάρη.

Η ήττα της «επίσημης αγαπημένης» στην πρεμιέρα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Αγγλία, δεν αφήνει πλέον κανένα περιθώριο για στραβοπάτημα στην συνέχεια της διαδρομής με φόντο την πρόκριση στην τελική φάση που θα διεξαχθεί το φθινόπωρο του 2023 σε Φιλιππίνες και Ιαπωνία.


Το δεύτερο «παράθυρο» απέχει μόλις τρεις εβδομάδες από τώρα και ήδη οι ιθύνοντες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος έχουν εντείνει τις τελικές διεργασίες, ώστε στα δύο συνεχόμενα παιχνίδια με την Τουρκία που ακολουθούν (25/02 στα Άνω Λιόσια και 28/02 στο "Sinan Erdem"), η Ελλάδα να παραταχθεί όσο το δυνατόν γίνεται πιο ενισχυμένη.


Στόχος ιδανικά είναι η διεκδίκηση του 2/2 απέναντι σε έναν αντίπαλο, που σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα έχει και το βαρύ πυροβολικό της Εφές Αναντολού, Σέιν Λάρκιν, στην σύνθεσή της ή στην χειρότερη περίπτωση μία νίκη με μεγαλύτερη διαφορά όμως διαφορά από την ενδεχόμενη ήττα σε ένα από τα δύο αυτά ματς.


Όπως γίνεται αντιληπτό, όμως, για να αυξήσουμε αυτές τις πιθανότητες, θα πρέπει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος να έχει στην διάθεσή του και κάποιους από τους πρωτοκλασάτους διεθνείς του Ολυμπιακού (την παραμονή του πρώτου αγώνα υποδέχεται στο ΣΕΦ την Αρμάνι σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι) και του Παναθηναϊκού (την ίδια ημέρα φιλοξενεί τον Ερυθρό Αστέρα σε ένα αδιάφορο ματς).

Αυτός είναι και ο λόγος του ραντεβού που ζήτησε ο Βαγγέλης Λιόλιος από τις διοικήσεις των δύο κορυφαίων ελληνικών συλλόγων, τα οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Gazzetta, θα γίνουν διαδοχικά την Πέμπτη (03/02) και την Παρασκευή (04/02).


Ο «ισχυρός άνδρας» του ελληνικού μπάσκετ θα συναντήσει πρώτα τους ιδιοκτήτες την ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο και εν συνεχεία θα μιλήσει με εκπροσώπους των πρωταθλητών (πιθανότατα με τους γενικούς διευθυντές Φραγκίσκο Αλβέρτη και Δημήτρη Διαμαντίδη).


Στόχος της ΕΟΚ είναι η εξασφάλιση κάποιων έξτρα διεθνών (πλην των Λούντζη, Κασελάκη και Καββαδά που συμμετείχαν στο πρώτο "παράθυρο"), ιδανικά και για τα δύο ματς. Το συγκεκριμένο αίτημα, πάντως, κρίνεται ευθύς εξαρχής αρκετά λεπτό και περίπλοκο, ειδικότερα για τους «ερυθρόλευκους», που 24 ώρες νωρίτερα θα έχουν δώσει κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι.


Η έκβαση της υπόθεσης δεν αποκλείεται να κριθεί και από την επιθυμία των ίδιων των παικτών (Σλούκας, Παπανικολάου και Λαρεντζάκης κατά κύριο λόγο από τους Πειραιώτες και Παπαπέτρου και Παπαγιάννης από τους "πράσινους"), η πλειοψηφία των οποίων συναισθάνεται την σημασία των δύο συγκεκριμένων αναμετρήσεων και φέρονται διατεθειμένοι να τεθούν στην διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα