Εθνική: Αισιοδοξία στην ΕΟΚ για Ιτούδη, προς Λιόσια το Ελλάδα-Τουρκία

Εθνική: Αισιοδοξία στην ΕΟΚ για Ιτούδη, προς Λιόσια το Ελλάδα-Τουρκία

Εθνική: Αισιοδοξία στην ΕΟΚ για Ιτούδη, προς Λιόσια το Ελλάδα-Τουρκία

bet365

Το Gazzetta αποκαλύπτει την πρόθεση της ομοσπονδίας να ορίσει τον κρίσιμο αγώνα της 25ης Φλεβάρη στην έδρα της ΑΕΚ για να «προσελκύσει» τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό διεθνών από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Συγκρατημένη αισιοδοξία ως προς το “ok” της ΤΣΣΚΑ για Ιτούδη.

Η σημερινή απόφαση για επανέναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας στα πρωταθλήματα των εθνικών κατηγοριών, αποτέλεσε μία πρώτη ένδειξη για τις πυρετώδεις διεργασίες σε πολλά επίπεδα (προηγήθηκαν οι επαφές για τα διεθνή φιλικά παιχνίδια και την διοργάνωση του "Ακρόπολις") που χαρακτηρίζουν την καθημερινότητα στις τάξεις της ομοσπονδίας.

Το βασικό θέμα που θα συζητηθεί στην σύσκεψη της Παρασκευής (14/01) στα γραφεία της ΕΟΚ, έχει να κάνει με την εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής σύνθεσης της Εθνικής ομάδας για τα δύο καθοριστικά παιχνίδια με την Τουρκία (στο παράθυρο του Φεβρουαρίου), τα οποία θα κρίνουν εν πολλοίς την πρόκριση στην 2η φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023.

Στο τραπέζι είχε πέσει και το ενδεχόμενο απόκτησης διαβατηρίου από τον ελληνικής καταγωγής Καναδό, Ναζ Μήτρου-Λονγκ, που κάνει πολύ καλή χρονιά στην ιταλική Μπρέσια (δεν φαίνεται να προχωράει), αλλά σαφώς την μεγαλύτερη βαρύτητα θα έχει το κομμάτι της ενίσχυσης της «γαλανόλευκης» με μερικούς πρωτοκλασάτους παίκτες των «αιωνίων αντιπάλων», καθώς και η πρόοδος στο θέμα της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας (για το ερχόμενο Eurobasket) από τον Δημήτρη Ιτούδη.

Η «καυτή πατάτα» των πρωτοκλασάτων διεθνών για τους αγώνες Ελλάδας-Τουρκίας

Όσον αφορά στο πρώτο ζήτημα, εντός της επόμενης εβδομάδας, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος αναμένεται να αρχίσει κύκλο επαφών με τις διοικήσεις των «πράσινων» και των «ερυθρόλευκων», έτσι ώστε να διερευνήσει το έδαφος σχετικά με την παραπάνω επιθυμία, που θα έδινε ουσιαστική ώθηση στην προσπάθεια της «επίσημης αγαπημένης».

Στόχος της ομοσπονδίας, είναι να εξασφαλίσει τουλάχιστον έναν παίκτη από τους λεγόμενους πρώτης γραμμής διεθνείς κι από τις δύο ομάδες (Παπαπέτρου και Παπαγιάννης από τον ΠΑΟ και Σλούκα, Παπανικολάου, Ντόρσεϊ, Πρίντεζη και Λαρεντζάκη από τον ΟΣΦΠ), για τον εντός έδρας αγώνα με τους Τούρκους, που είναι προγραμματισμένος για την Παρασκευή 25 Φλεβάρη. Την επομένη δηλαδή του ευρωπαϊκού αγώνα του Ολυμπιακού με την Αρμάνι στο ΣΕΦ (24/02) και ανήμερα της αδιάφορης βαθμολογικά αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ.

Ο λόγος που για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, η ομοσπονδία αναμένεται να χρησιμοποιήσει ως έδρα της Εθνικής ομάδας το κλειστό των Άνω Λιοσίων, είναι για να αποφύγει την ταλαιπωρία της μετακίνησης και να διευκολύνει την συμμετοχή παικτών και από τις δύο μεγαλύτερες ελληνικές ομάδες.

Με δεδομένο ότι ο απολογισμός των δύο νικών θα διευκολύνει σημαντικά το έργο της πρόκρισης και θα μας φέρει σε πλεονεκτική βαθμολογική θέση στο πλαίσιο της 2ης φάσης και λαμβάνοντας υπ' όψιν την πληροφόρηση που θέλει την τουρκική ομοσπονδία να έχει ήδη ζητήσει από την Εφές τον Σέιν Λάρκιν και για τα δύο ματς (η ομάδα του Αταμάν υποδέχεται παραμονές του αγώνα την Μακάμπι στην Πόλη), αυτομάτως γίνεται αντιληπτό ότι η Εθνική πρέπει να παραταχθεί με όσο πι ισχυρή σύνθεση γίνεται.

Αυτό σημαίνει ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής, Σωτήρης Μανωλόπουλος, θα μπορούσε ιδανικά να έχει στην διάθεσή του και περισσότερους από έναν εκ των προαναφερθέντων παικτών ανά ομάδα, έτσι ώστε την Δευτέρα 28 Φλεβάρη να διεκδικήσει το “διπλό” στο “Sinan Erdem”.

Όλα αυτά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν από τις επαφές που ο Πατρινός «ισχυρός άνδρας» του ελληνικού μπάσκετ με τους δύο «μεγάλους» και φυσικά με την προϋπόθεση ότι η Euroleague δεν θα ορίσει κάποια από τα αναβληθέντα παιχνίδια τους πάνω ή κοντά στον δεύτερο αγώνα της Ελλάδα με την Τουρκία (28/02 ή 01/03).

Αισιοδοξία για Ιτούδη

Στο δεύτερο ζήτημα που θα συζητηθεί, όπως άλλωστε σχολίασε και ο καθ' ύλην αρμόδιος στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα Παναθηναϊκού-ΤΣΣΚΑ, δεν υπάρχει κάποια χειροπιαστή εξέλιξη. Αυτό που δεν είπε και μάλλον εννόησε ο Δημήτρης Ιτούδης, επιβεβαιώνοντας την διαρκή επαφή των δύο πλευρών, είναι ότι υπάρχει διάθεση για την εύρεση της «χρυσής τομής».

Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγεί και η – από ανεπίσημα χείλη – επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του Gazzetta, που μαθαίνει ότι προς το τέλος του μηνός και ανεξάρτητα με το πότε θα διεξαχθεί το εξ' αναβολής παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, θα υπάρξει συνάντηση των δύο πλευρών για να «κλειδώσει» το θέμα.

Με δηλώσεις του στο Gazzetta από την Μόσχα (μετά την πρώτη συνάντηση με τον Αντρέι Βατούτιν), άλλωστε, ο Βαγγέλης Λιόλιος, είχε υπογραμμίσει ότι η υπόθεση θα «τελεσιδικήσει» πριν τελειώσει η αγωνιστική σεζόν και η διορία που έχει θέσει η ΕΟΚ για την έκβασής της, είναι το αργότερο μέχρι το «παράθυρο» του Φεβρουαρίου.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα