Ελλάδα - Λευκορωσία: Ρεκόρ για Λούντζη, ντεμπούτο για Καλαϊτζάκη

Ελλάδα - Λευκορωσία: Ρεκόρ για Λούντζη, ντεμπούτο για Καλαϊτζάκη

Ευαγγελος Στελλάκης
Ελλάδα - Λευκορωσία: Ρεκόρ για Λούντζη, ντεμπούτο για Καλαϊτζάκη

bet365

Το νικηφόρο ματς απέναντι στην Λευκορωσία (77-67) στο Αλεξάνδρειο αποδείχθηκε ιδιαίτερα σημαντικό για τους δύο νεαρούς Έλληνες αθλητές.

Το σύνολο του κόουτς Σωτήρη Μανωλόπουλου έσπασε το... ρόδι στα παράθυρα καθώς νίκησε υπό το βλέμμα του Νίκου Γκάλη με 77-67 την Λευκορωσία, κατά την επιστροφή στην Θεσσαλονίκη για επίσημη αναμέτρηση, για πρώτη φορά μετά από 34 ολόκληρα χρόνια.

Ένας αγώνας ο οποίος αποδείχθηκε αρκετά σημαντικός σε ατομικό επίπεδο για τον 23χρονο Μιχάλη Λούντζη αλλά και τον 22χρονο Παναγιώτη Καλαϊτζάκη.

Ο άσος του Ολυμπιακού έκανε ρεκόρ καριέρας με το «εθνόσημο», στην 8η συμμετοχή του με την «γαλανόλευκη». Σημείωσε 12 πόντους σε 24 λεπτά παρουσίας, ξεπερνώντας την επίδοση των 10 πόντων που είχε πετύχει προ δυόμιση ετών κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο, στο τουρνουά Ακρόπολις.

Από την άλλη, ο γκαρντ-φόργουορντ της Λιετκαμπέλις πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ομάδα. Ο Καλαϊτζάκης είχε ταξιδέψει στην Μεγάλη Βρετανία για το πρόσφατο εναρκτήριο ματς των προκριματικών, αλλά είχε μείνει τελικά εκτός δωδεκάδας.

Τρεις μέρες αργότερα, φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Εθνικής, ενώ ήταν μάλιστα αρκετά θετικός, έχοντας 5 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα σε 13:33 λεπτά δράσης.

@Photo credits: INTIME
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα