Αταμάν, Τουρκία: «Τα προκριματικά πρέπει να αναθεωρηθούν, οι πέντε καλύτεροι παίκτες μας δεν παίζουν»

Αταμάν, Τουρκία: «Τα προκριματικά πρέπει να αναθεωρηθούν, οι πέντε καλύτεροι παίκτες μας δεν παίζουν»

Ο Εργκίν Αταμάν.

bet365

Ο Εργκίν Αταμάν σχολίασε τη μη διαθεσιμότητα των παικτών του ΝΒΑ στη διαδικασία των «παραθύρων» της FIBA.

Ο Εργκίν Αταμάν επέστρεψε στο σπίτι του, στην Τουρκία, στην έδρα της Αναντολού Έφές το «Σινάν Ερντέμ», αναμένοντας την έναρξη των προκριματικών αγώνων των Εθνικών ενόψει του EuroBasket 2025.

Αμέσως μετά το τέλος του Final 8 του Κυπέλλου και την απώλεια της κούπας από τον Παναθηναϊκό, ο Τούρκος προπονητής πέταξε για την Κωνσταντινούπολη για να οδηγήσει την Εθνική Τουρκίας.

«Δυστυχώς, οι παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ δεν μπορούν να μας βοηθήσουν. Το σύστημα χρειάζεται αναθεώρηση, δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους πέντε καλύτερους παίκτες μας, οι οποίοι είναι στο ΝΒΑ», είπε ο Αταμάν.

Και συνέχισε: «Ενώ το ποδόσφαιρο και το βόλεϊ είναι τόσο επιτυχημένα, όλοι ρωτούν γιατί το μπάσκετ δεν είναι. Στα δύο πρώτα αθλήματα οι καλοί αθλητές παίζουν στην Ευρώπη και μπορούν να αγωνιστούν με την Εθνική ομάδα, στο μπάσκετ δεν ισχύει κάτι τέτοιο, γιατί είναι στο ΝΒΑ. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στη σταθερότητα και δημιουργεί προβλήματα».

Στο ΝΒΑ αγωνίζονται οι Αλπερέν Σενγκούν (Ρόκετς), Τσεντί Οσμάν (Σπερς), Ομέρ Γιουρτσεβέν (Τζαζ), Φουρκάν Αλντεμίρ (Σέιξερς), ενώ ο Φουρκάν Κορκμάζ αναζητεί την επόμενη ομάδα του.

Εξάλλου, οι Σέιν Λάρκιν και Σκότι Γουίλμπεκιν τιμωρήθηκαν με αφαίρεση του τουρκικού διαβατηρίου από την ομοσπονδία, χάνοντας το δικαίωμα να αγωνίζονται με την Εθνική, με τη θέση του νατουραλιζέ να καλύπτει ο Ταρίκ Μπιμπέροβιτς.

Η Τουρκία είναι στο ίδιο όμιλο με τις Ισλανδία, Ιταλία και Ουγγαρία, ενώ στην 1η αγωνιστική αντιμετωπίζει την Ιταλία (εκτός, 22/2) και την Ισλανδία (εντός, 25/2).

@Photo credits: TrendBasket X
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EUROBASKET Τελευταία Νέα