MundoBasket 2023: Σερβία και Γερμανία διεκδικούν τον... θρόνο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή

Δημήτρης Οικονόμου
Γερμανία Σερβια τελικός MundoBasket
Σε έναν... ευρωπαϊκό τελικό, Σερβία και Γερμανία θα παλέψουν για το χρυσό μετάλλιο στον σημερινό τελικό του MundoBasket. Στη «μάχη» για το χάλκινο Καναδάς και ΗΠΑ. Αποστολή στη Μανίλα: Δημήτρης Οικονόμου.

Μετά από σχεδόν ένα 20ήμερο στη Μανίλα, ήρθε η ώρα να μάθουμε αυτό για το οποίο περιμέναμε τόσο καιρό. Το ποιος θα διαδεχθεί, τελικά, την Ισπανία στον θρόνο του MundoBasket αλλά και το πού θα καταλήξουν τα μετάλλια, μετά την κατάληψη της 5ης θέσης από τη Λετονία.

Φυσικά Γερμανία και Σερβία περιμένουν πώς και πώς τη συγκεκριμένη ημέρα, αλλά η αναμονή τους θα κρατήσει λίγο, μιας και στη Mall of Asia Arena θα διεξαχθεί πρώτα, ένα παιχνίδι για το οποίο έγινε ντόρος σε όλη τη διάρκεια του MundoBasket.

Ο... πολυαναμενόμενος τελικός για το χάλκινο

Ο λόγος φυσικά για την αναμέτρηση των ΗΠΑ με τον Καναδά. Οι δύο ομάδες της Αμερικής φάνταζαν ως τα φαβορί για τον μεταξύ τους τελικό, μέχρι που... στραβοπάτησαν πάνω σε Γερμανία και Σερβία αντίστοιχα.

Έτσι, το μόνο μετάλλιο που μένει για εκείνους να διεκδικηθεί είναι το χάλκινο, με τους δύο μονομάχους να βγαίνουν στο παρκέ στις 11:30 (Novasports Start, live στο Gazzetta). Μένει να φανεί πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διαχειριστούν την ήττα τους στον ημιτελικό και αν θα καταφέρουν να ξεπεράσουν το σοκ της ήττας. Σε τέτοιες αναμετρήσεις αυτός που είναι... λιγότερο απογοητευμένος έχει το πάνω χέρι.

Σερβία και Γερμανία για τον... θρόνο του MundoBasket 2023

Και για να φτάσουν στην πιο μεγάλη ώρα. Η ώρα της κρίσεως μεταξύ της Σερβίας και της Γερμανίας (15:40 - Novasports Start, live στο Gazzetta). Δύο ομάδες που έπαιξαν τέλειο μπάσκετ στους ημιτελικούς και έρχονται με φόρα από την για το χρυσό, στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό μετά το 2006 και το Ελλάδα - Ισπανία.

Για τους Γερμανούς η καλύτερη επίδοση σε MundoBasket ήταν το χάλκινο μετάλλιο του 2002, κάτι που σημαίνει πως με τη συμμετοχή και μόνο στον τελικό έχουν ξεπεράσει τα όριά τους. Φυσικά η Σερβία με μεγαλύτερη παράδοση σε εμφανίσεις στον τελικό του MundoBasket, ούσα Γιουγκοσλαβία ή μη, έχει στην κατοχή της τα δύο χρυσά από το 1998 και το 2002, ενώ επίσης και το ασημένιο του 2014 όταν και ηττήθηκε από τις ΗΠΑ.

Στα αγωνιστικά οι δύο ομάδες, με εξαίρεση τον φρικιαστικό τραυματισμό του Σίμανιτς που συνέβη στη δεύτερη φάση του τουρνουά, δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Ο Φραντς Βάγκνερ βρίσκεται από τους προημιτελικούς στη διάθεση του Χέρμπερτ και μάλιστα εκ των πολυτιμότερων στην ιστορική επικράτηση επί της Team USA.

Τα φώτα στη Mall of Asia θα ανοίξουν στις 15:40 (ώρα Ελλάδας) και η ένταση θα κορυφωθεί για να μάθουμε ποιος θα αναδειχθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής!

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

@Photo credits: FIBA