Mundobasket 2023, Προπονητής Ανγκόλα κατά νατουραλιζέ: «Υπάρχουν παίκτες που δεν μιλάνε τη γλώσσα της ομάδα τους»

Mundobasket 2023, Προπονητής Ανγκόλα κατά νατουραλιζέ: «Υπάρχουν παίκτες που δεν μιλάνε τη γλώσσα της ομάδα τους»

Ο προπονητής της Ανγκόλα, Πεπ Κλάρος Κανάλς.
Ο Πεπ Κλάρος Κανάλς αποφάσισε στο φινάλε της προσπάθειας της ομάδας του να προκριθεί στους «16» του Mundobasket 2023, να τα... χώσει στην επιλογή των αντιπάλων του, να έχουν νατουραλιζέ στη σύνθεσή τους.

Η Ανγκόλα δεν θα συνεχίσει στο δρόμο των μεταλλίων στο Mundobasket 2023 και θα αρκεστεί στη διεκδίκηση μιας καλής θέσης ανάμεσα στην 17η και την 32η.

Ωστόσο, ο προπονητής της ομάδας, Πεπ Κλάρος Κανάλς αποφάσισε να μιλήσει κατά της πολιτικής του ενός νατουραλιζέ παίκτη ανά ομάδα.

«Μπορούμε να αποκτήσουμε έναν ξένο, όπως οι περισσότερες ομάδες και ίσως έτσι σκοράρουμε περισσότερα τρίποντα. Αλλά δεν πιστεύω ότι αυτό είναι σωστό και νομίζω ότι η FIBA πρέπει να σταματήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα», είπε ο Κανάλς.

Και πρόσθεσε: «Αλλιώς, σε μερικά χρόνια δεν θα υπάρχουν εγχώριοι παίκτες. Κάθε χώρα πρέπει να αναπτύσσει τους δικούς της παίκτες. Αυτό πιστεύω. Υπάρχουν παίκτες που δεν μιλάνε καν τη γλώσσα της πατρίδας, για την οποία παίζουν. Υπάρχουν χώρες που έχουν 7-8 παίκτες που έχουν γεννηθεί εκτός των συνόρων της».

Θυμίζουμε ότι στο Mundobasket 2023 αγωνίζονται παίκτες όπως ο Ροντάε Χόλις-Τζέφερσον (Ιορδανία), ο Κάιλ Άντερσον (Κίνα), ο Τζόρνταν Κλάρκσον (Φιλιππίνες), ο Τόμας Γουόκαπ (Ελλάδα), ο Κέντρικ Πέρι (Μαυροβούνιο), ο Θαντ ΜακΦάντεν (Γεωργία) και άλλοι.

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

@Photo credits: Fiba Basketball