Mundobasket 2023, Μήτογλου: Επιστρέφει άμεσα στην Ελλάδα

Mundobasket 2023, Μήτογλου: Επιστρέφει άμεσα στην Ελλάδα

Μήτογλου
Στην Αθήνα επιστρέφει ο Ντίνος Μήτογλου μετά από τον τραυματισμό του, σε μία από τις τελευταίες προπονήσεις της Εθνικής στην Μανίλα. Αποστολή στη Μανίλα: Δημήτρης Οικονόμου.

Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα προέκυψε για την εθνική ομάδα, λίγες μόλις ώρες πριν την πρεμιέρα της στο Mundobasket κόντρα στην Ιορδανία, καθώς θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Ντίνου Μήτογλου.

Σε μία από τις τελευταίες προπονήσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην Μανίλα, ο πάουερ φόργουορντ του Παναθηναϊκού χτύπησε το μικρό δάχτυλο του αριστερού χεριού, χωρίς ωστόσο να δείχνει κάτι ανησυχητικό.

Ο ίδιος συνέχισε κανονικά το πρόγραμμα, καθώς δεν ένιωθε την παραμικρή ενόχληση, όμως η συνέχεια ήταν κάπως... διαφορετική. Και αυτό γιατί οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, έδειξαν πως έχει υποστεί ένα ρωγμώδες κάταγμα στο σημείο αυτό.

Αμέσως ο γιατρός της εθνικής επικοινώνησε με τον γιατρό του Παναθηναϊκού και του έστειλε όλες τις εξετάσεις, προκειμένου να ενημερωθεί επίσημα και η ομάδα του παίκτη για την κατάστασή του.

Μετά από συνεχόμενα μίτινγκ μεταξύ της εθνικής και του «τριφυλλιού» αποφασίστηκε ο παίκτης να επιστρέψει στην Αθήνα, προκειμένου να αποφευχθεί ακόμα και η παραμικρή επιδείνωση της κατάστασής του.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως δεν θα μπορέσει να αντικατασταθεί από κάποιον άλλον διεθνή, καθώς η σχετική προθεσμία έχει παρέλθει και το αντιπροσωπευτικό μας συγκροτήματα δεν έχει δικαίωμα για κάτι τέτοιο.

Η ενημέρωση της Εθνικής για τον Μήτογλου

Ο Ντίνος Μήτογλου υποβλήθηκε σε πλήρη απεικονιστικό έλεγχο μετά από τραυματισμό του σε φάση προπόνησης της Εθνικής Ανδρών και όπως προέκυψε έχει υποστεί ρωγμώδες κάταγμα βάσης μικρού δακτύλου στο αριστερό χέρι. Ο Μήτογλου μετά από αυτή την εξέλιξη δεν είναι στη διάθεση του προπονητή της Εθνικής Ανδρών, Δημήτρη Ιτούδη.