Εθνική Μπάσκετ, Mundobasket 2023, Παπανικολάου για φωτιές: «Να μη θρηνούν μανάδες τα παιδιά τους...» (vid)

Εθνική Μπάσκετ, Mundobasket 2023, Παπανικολάου για φωτιές: «Να μη θρηνούν μανάδες τα παιδιά τους...» (vid)

Παπανικολάου

bet365

Συγκίνησε ο αρχηγός της «γαλανόλευκης», Κώστας Παπανικολάου, με την αναφορά του στις φονικές πυρκαγιές που ταλαιπωρούν την Ελλάδα, ενώ ο Δημήτρης Ιτούδης αναφέρθηκε στην πρόληψη που πρέπει να υπάρχει. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΑΝΙΛΑ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της Εθνικής μπάσκετ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ιτούδης και ο αρχηγός της ομάδας, Κώστας Παπανικολάου, αναφέρθηκαν στο θέμα των πυρκαγιών που ταλαιπωρεί ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Παπανικολάου συγκίνησε, αναφερόμενος στις μητέρες που θρηνούν τα παιδιά τους, όντας θύματα των πυρκαγιών, ενώ ο Δημήτρης Ιτούδης τόνισε πως κάτι πρέπει να γίνει για να λυθεί αυτό το πρόβλημα που ταλαιπωρεί την Ελλάδα κάθε καλοκαίρι.

Κώστας Παπανικολάου: «Να μην βλέπουμε μανάδες να θρηνούν τα παιδιά τους, γιαγιάδες να κλαίνε που έχασαν τα σπίτια τους και παιδιά να ξεσπιτώνονται».

«Τι μπορούμε να κάνουμε τι μπορούμε για να παρέχουμε στήριξη σε όσους μπαίνουν στις φωτιές καο παρέχουν στήριξη. Αυτό που με ενοχλεί πάρα πολύ είναι το πόσο ωμό έχει γίνει κάθε καλοκαίρι. Καίγεται η Πάρνηθα, καίγεται η Έυβοια. Η ωμότητα του πράγματος είναι ανησυχητική. Πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να κάνουν κάτι ώστε να μην βλέπουμε μανάδες να θρηνούν τα παιδιά τους, γιαγιάδες να κλαίνε που έχασαν τα σπίτια τους και παιδιά να ξεσπιτώνονται. Αυτά είναι λόγια και στα λόγια είμαστε όλοι πολύ καλοί. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να κάνουμε τα λόγια πράξη».

Δημήτρης Ιτούδης: «Οι σκέψεις μας είναι μαζί τους, πρέπει να κάνουμε κάτι παραπάνω»

«Δυστυχώς θυμάμαι ότι και στις πρώτες μας δηλώσεις στην προετοιμασία μιλούσαμε για τις πυρκαγιές. Δεν μπορεί να μη μας απασχολεί αυτό που γίνεται στην Ελλάδα και είναι θλιβερό. Ελπίζω κι εύχομαι όχι μόνο η ελληνική κοινότητα αλλά όλες να εμποτιστούν με περίσσια γνώση και εμπειρία ώστε να αντιμετωπίζουν αυτές τις δύσκολες καταστάσεις. Εύχομαι όσα συμβαίνουν να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ανώδυνες. Οι σκέψεις μας είναι μαζί τους, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, πρέπει να κάνουμε κάτι παραπάνω. Θα πρέπει να νιώθει ο καθένας προστατευμένος από οποιαδήποτε τέτοιου είδους φυσική καταστροφή. Η πρόληψη είναι πολύ σημαντική».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα