Σλούκας στο gazzetta: «Σωστή η απόφαση για την 4η περίοδο, εφικτό το +12 με Τσεχία!» (gTV)

Βασίλης Τσίγκας
Σλούκας στο gazzetta: «Σωστή η απόφαση για την 4η περίοδο, εφικτό το +12 με Τσεχία!» (gTV)
Ο Κώστας Σλούκας μίλησε στην κάμερα του gazzetta.gr για την εξοικονόμηση δυνάμεων για την αναμέτρηση με την Τσεχία (09/09, 11:30, ΕΡΤSports), την εφικτή νίκη με +12 και τόνισε πως όλη η ομάδα είναι μια «γροθιά».

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΣΕΝΖΕΝ: Αντώνης Καλκαβούρας, Βασίλης Τσίγκας

Ο διεθνής γκαρντ της Φενέρ είπε χαρακτηριστικά: «Παίξαμε τις πιθανότητές μας απέναντι στο φαβορί του τουρνουά. Κάναμε αρκετά καλή δουλειά στην άμυνα, τους κρατήσαμε χαμηλά, χαλάσαμε το ρυθμό τους. Κάποιες επιλογές στην επίθεση και κάποια χαμένα σουτ ήταν το κλειδί. Από εδώ και πέρα, παίζουμε τις πιθανότητές μας τη Δευτέρα, απέναντι σε μια καλή ομάδα, αλλά φυσικά τρωτή».

Για το σουτ: «Σήμερα τα χάσαμε, αύριο θα τα βάλουμε. Χωρίς να θέλω να κριτικάρω, το 2006 υπήρχε κάποιος καθαρός σουτέρ, που πήραμε το Eurobasket; Δεν νομίζω. Οι επιλογές είναι το παν, πρέπει να έχουμε τις καλύτερες δυνατές κι έτσι θα γύρει η πλάστιγγα προς τα εμάς. Δεν παίζουμε με κάποιο φόβητρο, φυσικά έχουν ποιοτική ομάδα, δεν έφτασαν τυχαία ως εδώ, αλλά αυτή τη στιγμή πληρώνουμε το λάθος με την Βραζιλία, το πέταγμα των 17 πόντων στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο».

Για την απόφαση του Σκουρτόπουλου να κρατήσει δυνάμεις για την Τσεχία: «Αυτό είναι επιλογή του προπονητή και κανείς δεν μπορεί να κρίνει τίποτα. Ο προπονητής επιλέγει κι είναι υπόλογος των πράξεών του. Εννοείται όλοι είμαστε μαζί του και είμαστε μια γροθιά. Αυτό έκρινε, πολύ σωστά για εμένα, και πάμε να παίξουμε έναν τελικό».

Για τη νίκη με +12 κόντρα στην Τσεχία: «Για μένα είναι κάτι εφικτό, δεν βαραίνει τίποτα. Οι παίκτες έχουν μάθει να ζουν κάτω από πίεση και στις ομάδες μας και εδώ. Θα μπορούσαμε να είμαστε εκτός αυτή τη στιγμή και να συζητάμε για το πως θα γυρίσουμε πίσω, οπότε πρέπει να παίξουμε τις πιθανότητές μας απέναντι σε μια καλή ομάδα, είναι εφικτό αυτό που έχουμε μπροστά μας».