Παπανικολάου: «Έχουμε τον καλύτερο παίκτη του κόσμου αλλά αυτό δεν λέει τίποτα»! (gTV)

Παπανικολάου: «Έχουμε τον καλύτερο παίκτη του κόσμου αλλά αυτό δεν λέει τίποτα»! (gTV)

Παπανικολάου: «Έχουμε τον καλύτερο παίκτη του κόσμου αλλά αυτό δεν λέει τίποτα»! (gTV)
Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν εκείνος που σφράγισε την πρόκριση της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο με το νικητήριο καλάθι κόντρα στη Γεωργία και μίλησε στο gazzetta.gr εξηγώντας πως οι διεθνείς θα τιμήσουν τις προσπάθειες των παιδιών που έπαιξαν στα «παράθυρα».

Ένα μαγικό, ένα ασύλληπτο φινάλε στον αγώνα της Εθνικής ομάδας με τη Γεωργία στο Sports Palace της Τιφλίδας έστειλε την «επίσημη αγαπημένη» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε παραταχθεί κόντρα στους Γεωργιανούς χωρίς τους Γιάννη Μπουρούση, Γιώργο Πρίντεζη ενώ ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έχασε και τον Βαγγέλη Μάντζαρη πριν από το τζάμπολ λόγω μυϊκού σπασμού στον αυχένα.

Η ελληνική ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμα και με 17 πόντους (37-20) ωστόσο δεν τα παράτησε. Πάλεψε, γύρισε το ματς με μπροστάρη τον Νικ Καλάθη ενώ ο Κώστας Παπανικολάου έγραψε τον ιδανικό επίλογο για την Ελλάδα που έκανε σερί 7-0 στο φινάλε κι επικράτησε με 85-86, σφραγίζοντας εισιτήριο για τη μεγάλη διοργάνωση του 2019 στα γήπεδα της Κίνας.

Έκτοτε έχουν μεσολαβήσει 320 μέρες και ο διεθνής φόργουορντ μίλησε στην κάμερα του gazzetta.gr για την εξίσωση Γιάννης Αντετοκούνμπο - Εθνική ομάδα.

Συνέντευξη: Γιάννης Σταυρουλάκης
Επιμέλεια: Μίνα Ρήγα

Διαβάστε ακόμη

«Μια Εθνική γεμάτη... Αντετοκούνμπο σε λίγα χρόνια»! (gTV)

Αντετοκούνμπο: «Εγώ είμαι ο ηγέτης; Η αρχηγάρα ο Μπουρούσης είναι»! (gTV)

Βασιλόπουλος: «Δεν ήταν πάνω απ' όλα η Εθνική αλλά το "εγώ"»

Μπουρούσης: «Να βάλουμε τον κώλο μας κάτω να πάμε ψηλά»! (gTV)