Ρούντι Φερνάντεθ: Αποσύρεται από την Εθνική στα 39 του στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ρούντι Φερνάντεθ: Αποσύρεται από την Εθνική στα 39 του στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Γιουλ και Ρούντι στο Παγκόσμιο

bet365

Ο Ρούντι Φερνάντεθ ανακοίνωσε πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 θα είναι το τελευταίο τουρνουά που θα αγωνιστεί με την Εθνική Ισπανίας, εφόσον η «ρόχα» προκριθεί στο Παρίσι.

Ο Ρούντι Φερνάντεθ έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ισπανίας το 2004, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, επιβεβαιώνοντας κάθε καλοκαίρι τους όρκους πίστης και αφοσίωσης με τη «ρόχα».

Πλέον μετράει 11 μετάλλια με την Ισπανία. Δυο ασημένια (2008, '12) και ένα χάλκινο (2016) σε Ολυμπιακούς Αγώνες, δυο χρυσά σε Παγκόσμια Κύπελλα (2006, '19), τέσσερα χρυσά (2009, '11, '15, '22), ένα ασημένιο (2007) και ένα χάλκινο (2013) σε EuroBasket.

Ο γκαρντ-φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης παραδέχτηκε πως εφόσον η «ρόχα» προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, αυτό θα είναι το τελευταίο τουρνουά που θα αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα της πατρίδας του, σε ηλικία 39 ετών.

«Το προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι σίγουρα το τελευταίο μου. Έχω να κάνω ακόμα πολλές προπονήσεις. Προτεταιότητά μου είναι να μείνω στη Ρεάλ για ακόμη έναν χρόνο. Αν φτάσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εκεί θα τελειώσει η καριέρα μου με την Εθνική. Υποσχέθηκα στον πατέρα μου ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα ήταν το τελευταίο μου τουρνουά» εξήγησε ο Ισπανός legend.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα