Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οργανωτική Επιτροπή και FIBA συμφώνησαν για την αλλαγή έδρας στην πρώτη φάση του τουρνουά μπάσκετ

Newsroom
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οργανωτική Επιτροπή και FIBA συμφώνησαν για την αλλαγή έδρας στην πρώτη φάση του τουρνουά μπάσκετ

bet365

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν σχετικά με την διεξαγωγή της πρώτης φάσης του τουρνουά του 2024 σε εκθεσιακό κέντρο, η Οργανωτική Επιτροπή και η FIBA αποφάσισαν να ορίσουν εκ νέου έδρα για τους αγώνες ανδρών και γυναικών.

Προ ολίγων ήμερών η είδηση πως οι προκριματικοί αγώνες για την πρώτη φάση του τουρνουά μπάσκετ ανδρών και γυναικών θα διεξαχθεί στο εκθεσιακό κέντρο Paris Expo Porte de Versailles είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, με πρωταγωνιστές κυρίως τους Γάλλους μπασκετμπολίστες που χαρακτήρισαν ντροπιαστική αυτή την ενέργεια από μέρους των διοργανωτών.

Το απόγευμα της Πέμπτης (24/03) η Οργανωτική Επιτροπή «Παρισιού 2024» και η FIBA, με αφορμή το σάλο που προκλήθηκε, συνεδρίασαν και αποφάσισαν να συνεργαστούν για να ορίσουν εκ νέου την έδρα διεξαγωγής του προκριματικού γύρου. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν, οι πιο πρόσφατες αθλητικές και τεχνικές αξιολογήσεις οδήγησαν τους διοργανωτές να αποσύρουν την πρόταση για το εκθεσιακό κέντρο λόγω... των ιδιαιτεροτήτων του, τονίζοντας πως αναζητούν το καλύτερο δυνατό περιβάλλον προκειμένου να λάμψουν οι κορυφαίου αθλητές του κόσμου.

Έχουν εγκριθεί ήδη εμβληματικοί χώροι από τους ιθύνοντες των οργανισμών, όπως η Place de La Concorde για τους αγώνες 3x3 και η Bercy Arena για τον τελικό γύρο των αγώνων μπάσκετ ανδρών και γυναικών, με την Ομοσπονδία να επιβεβαιώνει ότι και οι δύο χώροι θα προσφέρουν συνθήκες παγκόσμιας κλάσης τόσο για τους αθλητές όσο και για τους οπαδούς.

Τόσο η Επιτροπή όσο και η FIBA είναι βέβαιοι πως θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις τους επόμενους μήνες και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 θα διεξαχθούν ομαλά και με γνώμονα το ίδιο το μπάσκετ.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα