Όταν ο θρυλικός Μπιλ Ουόλτον πραγματοποίησε την ΑΠΟΛΥΤΗ εμφάνιση στον τελικό του NCAA! (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Όταν ο θρυλικός Μπιλ Ουόλτον πραγματοποίησε την ΑΠΟΛΥΤΗ εμφάνιση στον τελικό του NCAA! (vid)

bet365

Πριν από ακριβώς 48 χρόνια, ο Μπιλ Ουόλτον είχε πραγματοποιήσει μία από τις καλύτερες εμφανίσεις στην ιστορία των τελικών του NCAA και οδηγούσε το UCLA στην κατάκτηση του τίτλου!

Στις 26 Μαρτίου 1973 και πιο συγκεκριμένα στην «St. Louis Arena» του Μιζούρι είχε διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός του Final 4 του NCAA μεταξύ του UCLA και του Memphis.

Το φαβορί ήταν ξεκάθαρο. Οι Bruins του μεγάλου Τζον Γούντεν, ο οποίος «φλέρταρε» με το 9ο κολεγιακό πρωτάθλημα της καριέρας του και με το 7 συνεχόμενο ως head coach του UCLA.

Εκεί δέσποζε η παρουσία του θρυλικού σέντερ, Μπιλ Ουόλτον, ο οποίος έμελλε να πραγματοποιήσει μία από τις πιο ιστορικές εμφανίσεις σε τελικό NCAA. Το κολέγιο του Λος Άντζελες επιβεβαίωνε τον τίτλο του φαβορί και έφτανε σε μια εύκολη επικράτηση απέναντι στο Μέμφις με 87-66.

Ο Ουόλτον είχε τελειώσει το ματς με 44 πόντους (!) έχοντας 21/22 δίποντα (!!!) 2/5 βολές, 13 ριμπάουντ, 2 ασίστ και μία τάπα. Φυσικά πρόκειται για τον πατέρα του νυν προπονητή των Σακραμέντο Κινγκς, Λουκ Ουόλτον. Βέβαια δεν στάθηκε τόσο τυχερός στην καριέρα του και αυτό διότι ταλαιπωρήθηκε από πολλούς τραυματισμούς.

Αποτέλεσμα; Να αγωνιστεί σε μόλις 468 ματς του ΝΒΑ και να μετρήσει κατά μέσο όρο 13,3 πόντους και 10,5 ριμπάουντ. Και αυτό ήταν ένα από τα μεγαλύτερα «what if» του καλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετμπολ στον κόσμο.

Δείτε και θαυμάστε τον 21χρονο -τότε- Ουόλτον να κάνει πράγματα και θαύματα στον τελικό του 1973

 

NCAA Τελευταία Νέα