Τζούτζου Γουάτκινς: Ένα wondergirl που ξεπερνάει και την τρέλα για τον ΛεΜπρόν (vid)

Τζούτζου Γουάτκινς: Ένα wondergirl που ξεπερνάει και την τρέλα για τον ΛεΜπρόν (vid)

bet365

Η Τζούτζου Γουάτκινς είναι το νέο παιδί θαύμα του αμερικάνικου μπάσκετ. Είναι 17 χρόνων, έχει συμβόλαιο με τη Nike, παίζει μπάσκετ με τον Κέβιν Ντουράντ και τον Τζέιμς Χάρντεν. Και η απόφασή σε ποιο πανεπιστήμιο θα καταλήξει, μεταδόθηκε από το ESPN.

Οι συστάσεις μοιάζουν απαραίτητες. Κυρίες και κύριοι, γνωρίστε την Τζούτζου Γουάτκινς. Μία 17χρονη που έρχεται να σαρώσει το μπάσκετ στις ΗΠΑ. Και όχι μόνο.

Στα πόδια της είχαν πέσει μπόλικα κολέγια. Επιζητώντας να την προσθέσουν στο δυναμικό τους. Γιατί; Η Γουάτκινς λογίζεται ως το μεγαλύτερο ταλέντο που παίζει μπάσκετ στο Λύκειο. Μεγαλύτερο ακόμη και από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς! Όταν βέβαια ο «Βασιλιάς» ήταν ακόμη ένα λυκειόπαιδο που αναζητούσε το δρόμο για το ΝΒΑ.

Η προοπτική της Τζούτζου μοιάζει τεράστια. Η απόφασή του πανεπιστημίου της επιλογής της έγινε tweet απο τον Έιντριαν Βονιαρόφσκι. Με την Γουάτκινς να δεσμεύεται στο USC.

Το πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια. Με την απόφασή της να μεταδίδεται σε ζωντανή μετάδοση από το ESPN!

Η Γουάτκινς δεν αποχώρησε από τον τόπο της. Ήταν μέλος στο Λύκειο του Σιέρα Κάνον (με μέσους όρους που φτάνουν στους 24.5 πόντους, 10.3 ριμπάουντ, 3.2 ασίστ, 2.8 κλεψίμνατα και 2 μπλοκ). Ένα διόλου τυχαίο Λύκειο. Ενα ιδιωτικό σχολείο που διαθέτει γονείς που κουβαλούν επώνυμα όπως Καρντάσιαν και Τζέιμς.

Όπως ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ο γιος του, Μπρόνι είναι συμμαθητής με την Γουάτκινς. Και η σχέση τους δεν σταματάει εδώ.

Ένα πρωϊνό, η 17χρονη ήταν στο γραφείο της προπονητριάς της, της Αλίσια Κομάκι. Εκείνη τη στιγμή, η τηλεόραση έπαιζε μια είδηση της τελευταίας στιγμής. Μη πάει το μυαλό σας στο κακό. Η είδηση αφορούσε την εταιρία αθλητικών ειδών και τα συμβόλαια που υπέγραψε με πέντε ερασιτέχνες μπασκετμπολίστες και μπασκετμπολίστριες.

Η μία ήταν η Γουάτκινς. Και ο άλλος ο Μπρόνι.

Η ερώτηση της Κομάκι, αν αυτή είδηση είναι αληθινή, αντιμετωπίστηκε από την πιτσιρικά σαν να μην είναι και τόσο μεγάλη υπόθεση. Ένα ξερό εφηβικό, μάλλον βαριεστημένο, «ναι» ήταν αρκετό.

Η φήμη έχει προλάβει την Τζούτζου. Ενδεχομένως και οι εξελίξεις. Δεν είναι παράλογο. Μόλις το καλοκαίρι έκανε προπονήσεις μαζί με τον Κέβιν Ντουράντ και τον Τζέιμς Χάρντεν. Ενώ ήδη μία εταιρία μάνατζερ φροντίζει για το μέλλον της.

Όχι κάποια τυχαία, αλλά αυτή που έχει πελάτες όπως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Άντονι Ντέιβις, Ντρέιμοντ Γκριν, Τρέι Γιανγκ. Και Τζούτζου Γουάτκινς....

Το χρυσό καλοκαίρι

Μόλις ολοκληρώθηκε η σεζόν, η 17χρονη δεν έκανε ό,τι και οι συνομήλικοί της. Έπαιζε μπάσκετ. Σε υψηλό επίπεδο. Με την ομάδα των ΗΠΑ U17 κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Και με μέσους όρους όπως 13.1 πόντους, 6.4 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ και 2.3 κλεψίματα, αναδείχθηκε η MVP του τουρνουά. Κάτι που είχε συμβεί και πριν από έναν χρόνο, στο αντίστοιχο τουρνουά U16. Και τότε χρυσή και τότε Πολυτιμότερη.

Η προπονήτρια της στην Εθνική ομάδα, Σου Φίλιπς επιχείρησε να τη συγκρίνει με δύο ιερά «τέρατα» του μπάσκετ γυναικών στις ΗΠΑ: την Μάγια Μουρ και την Νταϊάνα Τοράσι. «Εχω βρεθεί απέναντι σε αυτές τις δύο, και ξέρω πως ήταν στο επίπεδο του Λυκείου. Ήταν το ίδιο κυρίαρχες. Ξεχώριζαν τόσο από τις συμπαίκτριές τους, το ίδιο και η Τζούτζου. Είναι ανώτερη σε πολλά επίπεδα».

Τα όνειρα της μαμάς

Η Τζούτζου έχει τρία αδέρφια. Πιάνοντας για πρώτη φορά την μπάλα στα χέρια της στην ηλικία των επτά, δεν σταμάτησε να παίζει μαζί τους. Και να τους κοντράρει στα ίσια. Η αλήθεια είναι πως τα μπασκετικά όνειρα, μολονότι οι γονείς της είχαν παίξει μπάσκετ στα χρόνια του πανεπιστημίου, έμοιαζαν να περιορίζονται στα στενά όρια της πίσω αυλής.

«Δεν ξέρω. Αισθάνομαι σαν να μην είμαι ακόμα εκεί. Αισθάνομαι πως υπάρχουν περιθώρια να γίνω ακόμα καλύτερη. Όταν κοιτάζω παίκτες όπως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και η Κάντας Πάρκερ, οι μεγάλοι αυτό είναι κάτι που μου δίνει κίνητρο. Είναι τόσο φοβερό, αλλά έχω καιρό μέχρι να φτάσω εκεί. Για να πω την αλήθεια, ποτέ δεν ήθελα να πάρω τα πράγματα τόσο σοβαρά», είπε στο ESPN.

H μαμά Γουάτκινς ήθελε η κόρη της να ακολουθήσει μία άλλη καριέρα: Να παίξει τένις όπως η Σερένα και η Βένους Γουίλιαμς. Η Τζούτζου είχε άλλη άποψη. Και την εξέφρασε. Η απάντηση που έλαβε δεν ήταν αρνητική. Αλλά την έκανε να θέλει ακόμα περισσότερο να παίξει μπάσκετ. Και να προσπαθήσει να γίνει η καλύτερη. Και μέχρι στιγμής το έχει καταφέρει. Επόμενο βήμα, το Draft για το WNBA, το 2023. Αν φυσικά το θελήσει...

@Photo credits: Sierra Canyon
 

NCAA Τελευταία Νέα