Η March Madness θέτει δίλημμα «Κάρι ή Φριντέτ» στο κολλέγιο κι ο κόσμος ψηφίζει... Τζιμερμάνια! (pic & vid)

Ευαγγελος Στελλάκης
Η March Madness θέτει δίλημμα «Κάρι ή Φριντέτ» στο κολλέγιο κι ο κόσμος ψηφίζει... Τζιμερμάνια! (pic & vid)

bet365

Ο επίσημος λογαριασμός της March Madness στο Instagram έθεσε το εξής δίλημμα: Τζίμερ Φριντέτ του BYU ή Στεφ Κάρι του Davidson;

Η March Madness ρώτησε τον κόσμο, με δημοσίευση στο Instagram, ποιον από τους δύο επιλέγει: Φριντέτ με το πανεπιστήμιο του BYU ή Κάρι με το αντίστοιχο του Davidson;

Στα σχόλια κάτω από το σχετικό post, η πλειοψηφία του κοινού επιλέγει και αποθεώνει τον Τζίμερ Φρίντετ, ο οποίος μέτρησε 18.7 πόντους με 39% στα τρίποντα ανά 29.6 λεπτά, κατά την τετραετία της κολλεγιακής του καριέρας. Αριθμοί ωστόσο που θα ήταν αρκετά υψηλότεροι, αν απομονώσει κάποιος την freshman year του, κατά την οποία είχε μικρότερο χρόνο συμμετοχής και κατ' επέκταση ρόλο στην ομάδα του. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού είχε οδηγήσει το BYU στους «32» του NCAA το 2010 (για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια) κι ένα χρόνο αργότερα ήταν καθοριστικός στο να φτάσουν στους «16» (για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια).

Αντίστοιχα, ο νυν σούπερ σταρ των Ουόριορς κατέγραψε 25.3 πόντους με 41% στο τρίποντο ανά 32.6 λεπτά δράσης, σε τρεις σεζόν (όλες ως βασικός) και 104 εμφανίσεις στο NCAA. Ο Κάρι είχε συνεισφέρει τα μέγιστα στο να φτάσει το Davidson στη φάση των «8», το 2008.

Αμφότεροι υπήρξαν ιδιαίτερα σπουδαίοι σκόρερ στην κολλεγιακή τους πορεία, βέβαια ο μεν Φριντέτ δεν στέριωσε αργότερα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη (πλέον βγάζει το... ψωμί του στην Κίνα), ενώ ο δε Κάρι κατέκτησε τρία δακτυλίδια όντας δύο φορές MVP της λίγκας.

Όμως το δίλλημα αναφέρεται αποκλειστικά στην καριέρα τους προτού γίνουν επαγγελματίες, επομένως ξεχωρίζουν σχόλια όπως «Στο κολλέγιο; Ξεκάθαρα Τζίμερ», «Ο Τζίμερ ήταν φωτιά» και «Τζίμερ στο κολλέγιο, Στεφ ως επαγγελματίας».

Οι κορυφαίες στιγμές της κολλεγιακής καριέρας του Φριντέτ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NCAA Τελευταία Νέα