Ουέστμπρουκ: Το... εισιτήριο του για το Hall Of Fame είναι τα triple double! (pic & vid)

Νίκος Καρφής
O Ράσελ Ουέστμπρουκ έχει ξεφτιλίσει την έννοια του triple double και ξέρει καλά πως χάρη σε αυτό το χάρισμα, κάποτε θα βρεθεί ανάμεσα στους κορυφαίους που έχουν παίξει το άθλημα, στο Hall Of Fame.

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές στην καριέρα του πως... κυνηγά με μανία τα triple double, όντας επιπόλαιος στα τελευταία λεπτά κρίσιμων αγώνων. Για αυτό που δεν μπορεί να κατηγορήσει όμως κάποιος τον Ράσελ Ουέστμπρουκ είναι την ψυχή και την ενέργεια που καταθέτει κάθε φορά που πατά παρκέ. Κάθε φορά που παίζει δίνει και την ψυχή του.

Ο Russ έχει βάλει σκοπό να βάλει τους Ουίζαρντς στα playoffs και τον τελευταίο καιρό η ομάδα πετάει κυρίως χάρη σε εκείνον. Απέναντι στους Καβς έκανε άλλο ένα triple double με 15 πόντους, 12 ριμπάουντ και 11 ασίστ, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη.

Ο Μπιλ είναι παιχτάρα, αλλά ο... Westbeast είναι ο άνθρωπος που τα κάνει όλα και ανεβάζει επίπεδο την ομάδα στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν.

Το gazzetta.gr γράφει για το φαινόμενο Ράσελ Ουέστμπρουκ που μόλις τελειώσει την καριέρα του θα μπει στο Hall Of Fame, κάνοντας το με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, αφού είναι ο Βασιλιάς των triple double.

Το 20/20 και το κυνήγι στον Ρόμπερτσον

Ο Russ όχι μόνο γίνεται τριπλός σχεδόν κάθε βράδυ, αλλά το κάνει και με στυλ. Απέναντι στην Ιντιάνα πριν λίγες μέρες, έφτασε 16 triple double για τη φετινή σεζόν, ενώ μετρά 4 φορές που έχει 20+ πόντους και 20+ ασίστ, ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση της λίστας. Φυσικά ο Mr. Triple Double δεν σταμάτησε εκεί τα επιτεύγματα του. Επιπλέον κατάφερε να φτάσει τις 47 περιπτώσεις όπου έχει triple double από τα πρώτα 3 δωδεκάλεπτα ενός ματς.

Αυτή είναι και η καλύτερη επίδοση για οποιονδήποτε παίκτη τις τελευταίες 25 σεζόν στη λίγκα, με τους Νίκολα Γιόκιτς και Τζέιμς Χάρντεν να είναι κοντά του με 13. Tέλος έγινε πρώτος σε triple double στην ιστορία των Ουίζαρντς, έχοντας μόλις 38 ματς με τη φανέλα τους.

Ο Russ έγινε και ο πρώτος παίκτης στην ιστορία με τουλάχιστον 2 triple double κόντρα σε όλες τις ομάδες του ΝΒΑ.

Tέλος έγινε ο 2ος παίκτης της ιστορίας με 200 ριμπάουντ και 200 ασίστ μέσα σε ένα μήνα μετά τον Όσκαρ Ρόμπερτσον

Ο στόχος του είναι να γίνει ο άρχοντας των triple double. Ο τεράστιος Ρόμπερτσον ήταν δάσκαλος σε αυτή την κατηγορία και βρίσκεται στην κορυφή με 181. Ο Ράσελ γνωρίζει καλά πως μπορεί να πατήσει κορυφή και τη φετινή σεζόν, ειδικά αν οι Ουίζαρντς μπουν και στο play in τουρνουά.

Θα είναι μεγάλη στιγμή για εκείνον για όλα αυτά που κάνει στο παρκέ από τότε που... τρελαίνει τη λίγκα και τους αντιπάλους του.

Απαιτεί περισσότερο σεβασμό

Είναι παρεξηγημένος και σίγουρα δέχεται παραπάνω κριτική από αυτή που αξίζει. Και πολλές φορές ξεσπά.

Αρκετός κόσμος κατηγορεί τον Ράσελ και από τα χρόνια που έπαιζε στην Οκλαχόμα, πως τον νοιάζει κάθε βράδυ μόνο να γράψει triple double, πως παίζει για να κάνει αυτό.

Κάτι που είναι άδικο για την προσπάθεια αυτού του ανθρώπου. Όμως ακόμα και έτσι να είναι πείτε μου εσείς 3-4 παίκτες που μπορούν να κάνουν με χαρακτηριστική ευκολία triple double.

Δηλαδή κάθε βράδυ να κάνει θραύση στους 3 σημαντικότερους τομείς (πόντοι, ασίστ, ριμπάουντ). Δεν θα βρείτε πολλούς, μην κουράζεστε. Ο γκαρντ των μάγων που φέτος μετρά 21.8 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10.9 ασίστ θέλησε να στείλει μήνυμα πριν λίγες μέρες σε όσους τον αμφισβητούν.

«Δεν υπάρχει παίκτης σαν εμένα. Αν ο κόσμος το έχει δεδομένο, τότε λυπάμαι. Αν μπορούσαν να το κάνουν όλοι, τότε θα το έκαναν. Προσπαθώ κάθε βράδυ στο ριμπάουντ, στις ασίστ, όπου με χρειάζεται η ομάδα. Δεν με νοιάζει που λένε ότι το κάνω για τα στατιστικά μου. Δεν έλεγαν τα ίδια πράγματα για τον Μάτζικ Τζόνσον ή τον Όσκαρ Ρόμπερτσον. Τώρα είναι εύκολο να κάνεις triple-double επειδή τα κάνω εγώ, αλλά δεν είναι. Παλεύω σε κάθε ματς», ήταν τα λόγια του Ουέστμπρουκ.

Ο Russ έχει 176 triple double και κυνηγά τον Όσκαρ Ρόμπερτσον που βρίσκεται στην κορυφή με 181. Eίναι θέμα χρόνου ίσως και ημερών να του πάρει την πρώτη θέση.

Το Hall Of Fame τον περιμένει

Όταν ο Ράσελ Ουέστμπρουκ πει αντίο στα παρκέ, θα τον περιμένει η ύψιστη τιμή. Σίγουρα με αυτά που έχει κάνει μέχρι στιγμή ειδικά τα ατομικά, θα τον περιμένει μια θέση στο Hall Of Fame. Και για να γίνει αυτό, τα triple double και η ευκολία με την οποία τα γράφει παίζουν μεγάλο ρόλο. Ο Russ βρήκε έναν τρόπο για να γίνει μοναδικός, ξεχωριστός και αυτός είναι τα αγαπημένα του triple double.

Και στο τέλος της ημέρας αυτά θα είναι και το... εισιτήριο του για το Hall Of Fame (έχει Hall Of Fame probability που φτάνει στο 99%), εκεί όπου καταλήγουν οι σπουδαίοι που έπαιξαν το άθλημα και το ομόρφυναν με την παρουσία τους.