ΝΒΑ: Και όμως, υπάρχουν 11 παίκτες που δεν έχουν καρφώσει ποτέ! (vids)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
ΝΒΑ: Και όμως, υπάρχουν 11 παίκτες που δεν έχουν καρφώσει ποτέ! (vids)

bet365

Το κάρφωμα στο ΝΒΑ μοιάζει με ιεροτελεστία. Μία μορφή τέχνης. Προκαλεί ενθουσιασμό, φρενίτιδα και.. ντύνει τα περισσότερα βίντεο με τις καλύτερες φάσεις. Και όμως. Υπάρχουν κάποιοι που είτε αρνούνται, είτε δεν μπορούν να καρφώσουν! Έντεκα απ' αυτούς αγωνίζονται αυτή τη στιγμή!

Πόσες φορές δεν έχετε δει ένα δυνατό κάρφωμα στο ΝΒΑ; Θαρρείς πως τον τελευταίο καιρό οι περισσότεροι καρφώνουν. Όλοι καρφώνουν! Χωρίς να έχει σημασία το ύψος. Ή σχεδόν όλοι. Το Sports Illustrated δημοσίευσε ένα κομμάτι με τίτλο «Οι παίκτες του ΝΒΑ που δεν μπορούν να καρφώσουν». Καταλάβατε που το πάμε...

Μετρώντας από τη σεζόν 1996-1997 (τότε ξεκίνησε να καταγράφει τα καρφώματα η ιστοσελίδα-ευαγγέλιο basketball reference) μόλις 108 παίκτες δεν έχουν καρφώσει στην καριέρα τους σε έναν επίσημο αγώνα του ΝΒΑ! Και απ' αυτούς, οι 11 αγωνίζονται στην τρέχουσα σεζόν.

Ανάμεσά τους ο προπονητής των Μπρούκλιν Νετς, Στιβ Νας, δύο φορές MVP, οι Τζέι Τζέι Ρέντικ (Πέλικανς) και Τι Τζέι ΜακΚόνελ (Πέισερς) και ο Τρόι Ντάνιελς (Νάγκετς). Στη λίστα πρέπει να μπουν και άλλοι γκαρντ, όπως οι Φρεντ ΒανΦλιτ (Ράπτορς), Ρίκι Ρούμπιο (Τίμπεργουλβς) και Ντι Τζέι Όγκουστιν (Μπακς).

Η αλήθεια είναι πως το Sports Illustrated, στην περίπτωση του Ρέντικ, έκανε λάθος. Αφού έχει κάνει τουλάχιστον ένα κάρφωμα, σε μία αναμέτρηση των playoffs, όταν έπαιζε για το Ορλάντο! Υπάρχουν και οι αποδείξεις γι' αυτό.

Η πλέον ξεχωριστή περίπτωση είναι αυτή του γκαρντ των Σπερς, Πάτι Μιλς. Ο Αυστραλός δέχεται πολλά μηνύματα, στα οποία οι θαυμαστές του ζητούν να καρφώσει! «Δεν έχω δοκιμάσει για πολύ καιρό να βάλω την μπάλα με κάρφωμα. Νομίζω πως όσο περισσότερο περιμένω, τόσο μικρότερες πιθανότητες θα έχω να το κάνω», εξήγησε ο Μιλς.

To αστείο της υπόθεσης είναι πως ο Μιλς έχει κάνει ένα επικό alley oop κάρφωμα, κατά τη διάρκεια μιας προθέρμανσης των Σπερς. Ενώ και ο ΜακΚόνελ, όταν ήταν στους Σίξερς, είχε νικήσει σε έναν διαγωνισμό καρφωμάτων της ομάδας στην preseason. Μικρή λεπτομέρεια, δεν ήθελε να συμμετάσχει.

 

NBA Τελευταία Νέα