Μαρκέλ Φουλτζ: Όλη η καριέρα του μια δοκιμασία... (vids)

Μαρκέλ Φουλτζ: Όλη η καριέρα του μια δοκιμασία... (vids)

Αντωνία Σπανού
Μαρκέλ Φουλτζ: Όλη η καριέρα του μια δοκιμασία... (vids)

bet365

Ο Μαρκέλ Φουλτζ δοκιμάζεται τα τελευταία τρία χρόνια και έχει ακόμα μια πρόκληση μπροστά του, από την οποία πρέπει να βγει πιο δυνατός.

Ο Μαρκέλ Φουλτζ έχει βιώσει απίστευτα πολλές δυσκολίες. Εκτός από αυτά που βλέπουμε και διαβάζουμε όλοι, είναι ένας άνθρωπος που πρώτα απ' όλα έπρεπε να ξεπεράσει τα πραγματικά προβλήματα και έπειτα όσα έβλεπαν ως προβλήματα οι υπόλοιποι σε αυτόν.

Το 2017 ο Φουλτζ έγινε το Νο.1 ντραφτ και αυτόματα τράβηξε πάνω του όλα τα φώτα του ΝΒΑ. Όλοι οι ρούκις θέλουν να ακούσουν το όνομα τους πρώτο, αλλά πολλοί δυσκολεύονται να αντέξουν αυτό που ακολουθεί. Ο νεαρός παίκτης επιλέχθηκε από τους Σίξερς και όλοι περίμεναν μαζί με τον Σίμονς και τον Εμπίντ, να φτιάξουν μια υπερομάδα. Οι Σίξερς απόλαυσαν την επιτυχία τους παίρνοντας έναν εξαιρετικό σουτέρ και έναν παίκτη με όλο το πακέτο και τότε ήταν αλήθεια. Δεν ήταν αλήθεια τα ίδια δεδομένα, 22 μήνες μετά.

Κάπου εκεί ξεκίνησε ένα τεράστιο δράμα με τον νεαρό παίκτη. Από τον Ιούνιο, μέχρι τον Σεπτέμβριο ξαφνικά ο Φουλτζ δεν μπορούσε να σουτάρει και ξεκίνησε ένα ανελέητο κυνηγητό. Μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου του 2017 και οι βολές του είχαν επηρεαστεί. Πολλά άρθρα, πολλές συζητήσεις, μεγάλη κριτική.

Για δύο χρόνια χλευάστηκε όσο λίγοι. Το Νο.1 του ντραφτ του ΝΒΑ να μην μπορεί να σκοράρει και να σουτάρει άσχημα, ήταν η είδηση που έπαιζε με συνέπεια για δύο χρόνια. Άρχισε να μιλάει για κάποια ενόχληση στον ώμο, τα λεπτά του δεν ήταν πολλά και όλη η κατάσταση γινόταν μόνο χειρότερη. Μέχρι τις αρχές του 2018 βίντεο ερχόντουσαν στην δημοσιότητα που τον έδειχναν να σουτάρει κάτω από την μπασκέτα, σαν να είναι παιδάκι. Τον Οκτώβριο του 2018, πέτυχε το πρώτο του τρίποντο στο ΝΒΑ, πανηγυρίστηκε, αλλά δεν ήταν αρκετό για να κρύψει την αλήθεια.

Το 2019 τελικά έγινε γνωστό πως ο Φουλτζ είχε σοβαρό πρόβλημα στον ώμο του και αυτός ήταν ο λόγος που δεν μπορούσε να σουτάρει και να βρει το στιλ που θα του έκανε καλό στην επίθεση. Δεν μπορούσε καν να σηκώσει τα χέρια του και πέρασε τα πάντα μέχρι να βρει την σωστή απάντηση. Χλευασμό, κριτική, απαξίωση, πέρασμα από γιατρό σε γιατρό και όλα τα παραπάνω μαζί με την πίεση που έχει ένας παίκτης για να παίξει σωστά.

Κάπου εκεί αποφάσισε να αλλάξει μια για πάντα αυτή την κατάσταση και μαζί να αλλάξει μια για πάντα τον τρόπο που σούταρε. Για να γίνει αυτό έμεινε εκτός, δούλεψε μακριά από τα φώτα, φυσικά έγινε ανταλλαγή στους Μάτζικ και απαξιώθηκε πλήρως. Στο Ορλάντο όλα άλλαξαν. Οι Σίξερς τον έκρυβαν λες και είχε κάνει κάποιο κακό, ενώ στο Ορλάντο άρχισε και πάλι να δουλεύει μπροστά στα φώτα, χαιρόταν περισσότερο και επιτέλους είχε βγάλει από πάνω του τον τίτλο του Νο.1 στο ντραφτ. Ήταν πιο ελεύθερος, πιο χαρούμενος και πιο έτοιμος από ποτέ.

Η σεζόν πέρασε και μπροστά του είχε την επόμενη (2019/20) με τους Μάτζικ να υποδέχονται τον νεαρό. Έπαιξε 72 παιχνίδια, ξεφορτώθηκε το πρόβλημα στο χέρι, βρήκε τρόπο και ρυθμό και μαζί ήρθε και η αυτοπεποίθηση και η ευκαιρία. Αργά, αλλά σταθερά ο Φουλτζ επέστρεφε και έβρισκε τον καλό του εαυτό.

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ... ΒΟΥΝΟ

Κάπως έτσι ξεκίνησε η σεζόν 2020/21 και στα πρώτα 6 ματς ο Φουλτζ κατάφερε και τράβηξε την προσοχή. Ήταν βασικός παράγοντας για το 6-2 που είχαν οι Μάτζικ, σκόραρε 14 τρίποντα, υπέγραψε νέο συμβόλαιο αλλά η μοίρα του φέρθηκε και πάλι σκληρά.

Στις 6 Ιανουαρίου του 2021 ο παίκτης πήγε μέχρι το καλάθι, προσγειώθηκε περίεργα, βρέθηκε στο παρκέ και κάπου εκεί όλα είχαν τελειώσει. Ρήξη πρόσθιου χιαστού, έναν από τους χειρότερους τραυματισμούς που μπορεί να πάθει ένας αθλητής και τέλος η σεζόν για τον Φουλτζ. Ο 23χρονος έχει παιδευτεί πάρα πολύ στην καριέρα του. Για χρόνια έψαχνε απαντήσεις, με όλα τα φώτα πάνω του και δεν τις έβρισκε. Ένιωθε ότι έφταιγε εκείνος. Και μόλις βρήκε λύση, άφησε στην άκρη τα πάντα και δούλεψε από την αρχή, στάθηκε και πάλι άτυχος.

Ο δρόμος μπροστά είναι δύσκολος και από ψυχολογική και σωματική πλευρά, ειδικά με όσα έχει περάσει. Αλλά, πλέον, έχει αποδείξει ότι είναι δυνατός και μπορεί να υπερνικήσει τις ατυχίες και τις δυσκολίες. Οι Μάτζικ τον πίστεψαν, τον άλλαξαν και θέλει να τους το ανταποδώσει. Η αποθεραπεία του έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά ξέρει ότι μπορεί να δυναμώσει ξανά και να βγει στο παρκέ. Άλλωστε έχει δοκιμάσει τον εαυτό του.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα, ώστε η «μαγεία» να κάνει και πάλι το θαύμα της.

 

NBA Τελευταία Νέα