Τέιτουμ: Ωρίμασε και θέλει να παλέψει για MVP! (pics & vids)

Τέιτουμ: Ωρίμασε και θέλει να παλέψει για MVP! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Τέιτουμ: Ωρίμασε και θέλει να παλέψει για MVP! (pics & vids)

bet365

Ο Τζέισον Τέιτουμ είναι... κεφάτος στο ξεκίνημα της σεζόν και το gazzetta.gr γράφει για τον ηγέτη των Σέλτικς που ονειρεύεται να μπει στην κουβέντα για τον MVP φέτος.

Η σεζόν έχει ξεκινήσει, με τους Σέλτικς να στοχεύουν στον τίτλο.

Μπροστάρης σε αυτό, ο σταρ τους, Τζείσον Τέιτουμ που φέτος θέλει να το πάει ένα βήμα παραπάνω σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Πρώτον δείχνει έτοιμος να παλέψει για το βραβείο του MVP και δεύτερον θέλει να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου. Στο πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του.

Το gazzetta.gr στέκεται στο χαρισματικό παιδί της Βοστώνης που παλιά... μισούσε τους Σέλτικς και ήθελε να παίξει στους Λέικερς.

Προειδοποίησε από το πρώτο ματς

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον σταρ των Σέλτικς. Εκεί όπου οι Σέλτικς βρισκόντουσαν με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στους Μπακς, πήρε την ευθύνη, έκανε το πλάγιο βηματάκι και το... μπουμπούνισε με τα ταμπλό μπροστά τον κορυφαίο αμυντικό της λίγκας, Γιάννη Αντετοκούνμπο. Χάρισε μια σπουδαία νίκη στη Βοστώνη και έστειλε μήνυμα για όσα θα ακολουθήσουν.

Φέτος έχει ξεκινήσει ιδανικό και μετρά 23.6 πόντους και 8.3 ριμπαουντ μέσο όρο, ενώ σε ένα μόνο ματς έχει πέσει κάτω από τους 20 πόντους. Σουτάρει με το εξαιρετικό 41.3% στα τρίποντα, ενώ κάνει 1.4 κλεψίματα και 0.6 τάπα ανά ματς, προσπαθώντας να βοηθήσει στην άμυνα την ομάδα του, η οποία είναι πολύ τυχερή στον τομέα αυτό με τους Μπράουν και Σμαρτ.

Στα 21 του στο All Star Game

Η συμμετοχή του στο Αll Star Game την περσινή σεζόν αποτέλεσε την ανταμοιβή των κόπων του. Είχε εντυπωσιακά νούμερα και βρισκόταν στην19η θέση των σκόρερ με 22.4 πόντους μέσο όρο, ενώ συνεισφέρει και στους άλλους τομείς.

Είχε 6.9 ριμπάουντ και 2.9 ριμπάουντ και 1.4 κλεψίματα, δείχνοντας την πρόθεση να βοηθήσει σε όλα πάνω στο παρκέ για το καλό της ομάδας του.

Μάλιστα κατάφερε να γίνει ο πιο νέος σε ηλικία παίκτης των Σέλτικς που έχει τουλάχιστον 25 πόντους σε 5 συνεχόμενα παιχνίδια.

Και αυτό είναι μόνο ένα από τα επιτεύγματα του. Ελάχιστοι στο παρελθόν κατάφεραν να παίξουν σε All Star Game στα 21 τους. Πρέπει να εισαι ξεχωριστός για να το κάνεις και ο Τζέισον είναι.

Μισούσε τους Σέλτικς και ήθελε να παίξει Λέικερς

Ο Τζέισον Τέιτουμ μπορεί πλέον να είναι ο σταρ της Βοστώνης, ωστόσο στο παρελθόν μισούσε τους Σέλτικς και ήθελε να παίξει στους Λέικερς.

«Δεν μου άρεσαν οι Σέλτικς όταν ήμουν μικρός. Ήθελα να παιξω στους Λέικερς. Δεν ήξερα καν που είναι η Βοστώνη. Δεν πίστευα πως θα πάω ποτέ και όταν έγινε τη μέρα του draft, ήταν τρελό. Μισούσα τους Σέλτικς», ανέφερε.

Πάντως πλέον λατρεύει την πόλη της Βοστώνης και έχει γίνει για τα καλά μέρος της κοινωνίας μιας πόλης που έχει συνηθίσει σε τίτλους, όμως έχει να δει την κορυφή από το 2008.

Η Βοστώνη στοχεύει πάλι την κορυφή

Η Βοστώνη είναι η πιο παραδοσιακή δύναμη του ΝΒΑ μαζί με τους Λέικερς. Όμως αγνοεί την κορυφή από το 2008, τότε που η τριάδα Πιρς-Γκαρνέτ-Άλεν πήρε το πρωτάθλημα. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια, ωστόσο δεν βρέθηκε η φόρμουλα επιστροφή στον θρόνο του ΝΒΑ.

Πλέον όμως υπάρχει ελπίδα λόγω της εξαιρετικής ομάδας που εφτιαξε ο Στίβενς και του νέου ηγέτης της πόλης του Τέιτουμ. Αυτό το παιδί που εμπιστεύτηκαν στη Βοστώνη και δεν σταματά να δείχνει το τεράστιο ταλέντο του. Εξαιρετική μηχανική στο σουτ, πολύ καλός ντριμπλές, θράσος και θάρρος που μαρτυρά πως έχει κάτι το ξεχωριστό και σίγουρα χαρισματικός σκόρερ που μπορεί να απειλήσει με αμέτρητους τρόπους. Πέρυσι έπαιξε στο All Star Game, εκπροσωπόντας τους Κέλτες μαζί με τον Κέμπα Ουόκερ και φέτος στόχος του είναι μπει δυναμικά στην κουβέντα για MVP.

Ο Τέιτουμ είναι το παρόν και το μέλλον της Βοστώνης. Έχει αγωνιστεί ήδη 3 φορές στα playoffs και κάτι μας λέει πως φέτος θα το πάει σε άλλο επίπεδο, ανεβαίνοντας επίπεδο σαν σταρ. Οι Σέλτικς τον έχουν βγάλει στη βιτρίνα και ονειρεύονται μεγαλεία.

 

NBA Τελευταία Νέα