Ουέστμπρουκ - Ουόλ: Δύο ξεπερασμένοι σταρ που αναζητούν τη... λύτρωση! (pic)

Νίκος Καρφής
Ουέστμπρουκ - Ουόλ: Δύο ξεπερασμένοι σταρ που αναζητούν τη... λύτρωση! (pic)

bet365

Ράσελ Ουέστμπρουκ και Tζον Ουόλ άλλαξαν γειτονιές και το gazzetta.gr γράφει για 2... ξεπερασμένους σταρ που καλούνται να δώσουν απαντήσεις

Μία από τις κορυφαίες ανταλλαγές της offseason, άλλαξε αρκετά πράγματα τόσο στους Ρόκετς όσο και τους Ουίζαρντς.

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ μετά από μια σεζόν στο Χιούστον, μετακόμισε στην Ουάσινγκτον, ενώ ο Τζον Ουόλ μετά από μια ολόκληρη ζωή στην πρωτεούσα θα συνεχίσει την καριέρα του στις ρουκέτες.

Το gazzetta.gr γράφει για 2 ... ξεπερασμένος σταρ που θέλουν να βάλουν την καριέρα τους ξανά σε τάξη και να κλείσουν στόματα.

Να βρει την ηρεμία του και να δώσει απαντήσεις

H αλήθεια είναι πως η περσινή σεζόν δεν ήταν κακή για τον Ουέστμπρουκ σε προσωπικό επίπεδο στο Χιούστον, αφού οι μέσοι όροι του ήταν καλοί.

Όμως στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν, στη σειρά με τους Λέικερς στα playoffs δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων (ούτε ο Χάρντεν) και η παρέα του ΛεΜπρόν πέρασε εύκολα στην επόμενη φάση με 3-1.

Κατά τη διάρκεια της regular season ο Russ είχε 27.2 πόντους, 7.9 ριμπάουντ και 7 ασίστ, αλλά και 1.6 κλέψιμο ανά παιχνίδι. Εξαιρετικά νούμερα για έναν εκρηκτικό γκαρντ που όμως πολλές φορές δεν ξέρει πότε να πατήσει φρένο και να γίνει λίγο πιο εγκεφαλικός.

Η συνεργασία με τον Μούσια δεν έφερε αποτελέσματα και πλέον ο Ράσελ πήγε σε ένα περιβάλλον με λιγότερες απαιτήσεις που δεν έχουν στόχο τον τίτλο.

Ο Ουέσμπρουκ ψάχνει την ηρεμία του στην πρωτεύουσα, ενώ θέλει να δώσει απαντήσει σε όλους όσους τον κριτικάρουν για πολλές σεζόν.

Μαζί με τον Μπράντλεϊ Μπιλ συνθέτουν ένα από τα πιο fun to watch δίδυμα του πρωταθλήματος και θέλουν να οδηγήσουν τους μάγους ξανά στα playoffs.

Mε μια πρώτη ματιά το δίδυμο Ουέσττμπρουκ-Μπιλ φαίνεται πιο λειτουργικό από το Ουέστμπουκ-Χάρντεν, αλλά όλα θα τα δούμε πολύ καλύτερα στο γήπεδο, εκεί όπου θα δοθούν οι σημαντικότερες απαντήσεις.

Ο Russ έδειξε ιδιαίτερα χαρούμενος στην φωτογράφιση με τη φανέλα των Ουίζαρντς και ανυπομονεί να μπει στο παρκέ, εκεί όπου δίνει πάντα το 100% της καρδιάς του και της ενέργειας του.

Όπως είπε και ο ίδιος, η σημαντικότερη δουλειά του είναι να κάνει πιο εύκολο το παιχνίδι για τον Μπράντλεϊ Μπιλ και οι 2 τους να δώσουν ξανά χαρά στον κόσμο της Ουάσινγκτον.

Το καλό για τον Ουέστμπρουκ που συνεχώς χαλάει το ποσοστό του στο τρίποντο, είναι πως στην βασική πεντάδα θα έχει 2 εξαιρετικούς σουτέρ διπλα του.

Πέρυσι ο Ράσελ σούταρε με το χειρότερο ποσοστό της καριέρας του στα τρίποντα, το 25%! Όμως παρέα θα έχει τον ηγέτη Μπιλ που πέρυσι σούταρε με 35% και στην καριέρα του έχει 38%, ενώ oι Ουίζαρντς κράτησαν και έναν εκ των κορυφαίων σουτέρ στη λίγκα. Ο λόγος για τον Μπέρτανς που πέρυσι είχε 42% τρίποντα, ενώ στην μπασκετική σταδιοδρομία του στο ΝΒΑ σουτάρει με 41%.

Μεγάλο στοίχημα η ετοιμότητα του Ουόλ

Με μια πρώτη ματιά η ανταλλαγή έχει κερδισμένους τους Ουίζαρντς, οι οποίοι πήραν έναν άνθρωπο με εντυπωσιακά νούμερα τα τελευταία χρόνια, μια μηχανή triple double, έναν πρώην MVP.

Aπό την άλλη οι Ρόκετς απέκτησαν έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο γκαρντ, έναν ηγέτη στα καλά του που όμως έχει να παίξει μπάσκετ σχεδόν 2 χρόνια. Κάτι που αναμένεται να παίξει ρόλο.

Ο Ουόλ οφείλει να αποδείξει σε όλους πως δεν έχει ξοφλήσει και να θυμίσει την... σφαίρα που απολαύσαμε στην Ουάσινγκτον.

Στην καριέρα του με τους Ουίζαρντς μετρά 19 πόντους και 9.2 ασίστ μέσο όρο, ενώ έχει και 1.7 κλεψίματα.

Ήταν το σύμβολο της πόλης, το σημείο αναφοράς της ομάδας και ένας από τους πιο γρήγορους παίκτες στο ΝΒΑ που αν πατούσε το γκάζι, δεν μπορούσες να τον πιάσεις.

Όμως την περσινή σεζόν δεν ίδρωσε καθόλου τη φανέλα, αφού δεν πάτησε ούτε για ένα δευτερόλεπτο το παρκέ.

Ακόμα και την αγωνιστική περιοδο 2018-19 έπαιξε σε λίγα ματς. Αγωνίστηκε σε 32 ματς και είχε 20.7 πόντους και 8.7 ασίστ.

Πλέον θέλει να βρει έναν αέρα αλλαγής στο Χιούστον, να εγκληματιστεί σε ένα νέο περιβάλλον και βρει και πάλι τη χαρά του για το μπάσκετ.

Φυσικά ακόμα δεν πήγε και τα προβλήματα δεν λείπουν από την ομάδα, αφού ο Τζέιμς Χάρντεν τριγυρνούσε στα στριπ κλαμπ και άργησε να εμφανιστεί στην πόλη και στις προπονήσεις, ενώ έχει πει πως θέλει να φύγει.

Φαντάζει πολύ δύσκολη η συνύπαρξη Χάρντεν (εφόσον μείνει) και Ουόλ, αφού μιλάμε για 2 point guards που θέλουν να έχουν για πολύ ώρα την μπάλα στα χέρια τους και να οργανώνουν το παιχνίδι της ομάδας, είτε εκτελώντας, είτε πασάροντας.

Ο Σάιλας θα έχει πολύ δουλειά στην πρώτη του σεζόν ως head coach, αφού ακόμα καλά καλά δεν ξέρει αν θα συνετιστεί ο Χάρντεν και θα αλλάξει απόφαση, μένοντας στην ομάδα.

Ο Μούσιας είχε ζητήσει ανταλλαγή, ωστόσο οι Ρόκετς προετοιμάζουν τη σεζόν με εκείνον στο ρόστερ και δεν δείχνουν να αλλάζουν τροπάριο.

Ο Ουόλ έχοντας μια μεγάλη αποχή στην πλάτη του καλείται να ταιριάξει σε ένα σύνολο που έμαθε τα τελευταία χρόνια να ζει και να πεθαίνει με τον Χάρντεν, αλλά και από τα τρίποντα.

Ένα θετικό στοιχείο για τον Ουόλ, το γεγονός πως στην ομάδα ήρθε και ο φίλος του, ΝτεΜάρκους Κάζινς, αφού παρέα είχαν βρεθεί στο Κεντάκι στο NCAA.

Αυτή η φιλία είναι πιθανό να έχει ευεργετικά αποτελέσματα και στους 2 στο πόσο γρήγορα θα προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον.

cover photo: Κώστας Τόπας

 

NBA Τελευταία Νέα