Χιτ - Λέικερς: Λίγοι πιστεύουν το Μαϊάμι, αλλά υπάρχουν 5 λόγοι που μπορούν να πάρουν το πρωτάθλημα!

Αντωνία Σπανού
Χιτ - Λέικερς: Λίγοι πιστεύουν το Μαϊάμι, αλλά υπάρχουν 5 λόγοι που μπορούν να πάρουν το πρωτάθλημα!

bet365

Χιτ και Λέικερς είναι το ζευγάρι των Τελικών, υπάρχει ξεκάθαρο αουτσάιντερ και φαβορί, αλλά υπάρχουν και λόγοι για να ανατρέψουν τα προγνωστικά.

Είμαστε μια ανάσα από τους φετινούς Τελικούς του ΝΒΑ και πλέον έχουμε το ζευγάρι των φιναλίστ. Χιτ από την Ανατολή, Λέικερς από την Δύση, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στο παρκέ, με μοναδικό σκοπό να γράψουν ιστορία (1/10, 04:00, COSMOTE SPORT 4HD). Η κάθε μία έχει τους δικούς της λόγους και τις δικές της φιλοδοξίες, ενώ είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι χρειάστηκε να κάνουν τεράστια προσπάθεια για να φτάσουν μέχρι το σημείο που είμαστε σήμερα.

Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει φαβορί και αουτσάιντερ στους Τελικούς. Οι Λέικερς είχαν από την αρχή της σεζόν στόχο τους Τελικούς, ο ΛεΜπρον είναι πιο διψασμένος από ποτέ και ο θάνατος του Κόμπι Μπράιαντ έκανε τον στόχο και τον σκοπό αποστολή καριέρας. Είναι προφανές ότι το Νο.1 της Δύσης δεν θα αφήσει την ευκαιρία για επιστροφή στους τίτλους να πάει χαμένη.

Από την άλλη έχουμε τους Χιτ, με τους δικούς τους στόχους και τις δικές τους φιλοδοξίες. Δεν έχουν περάσει και λίγα στο Μαϊάμι, αλλά κατάφεραν και έμειναν δυνατοί, ξεπέρασαν κάθε δυσκολία και είναι στους Τελικούς με το κίνητρο τους να είναι τεράστιο. Είναι το Νο.5 της Ανατολής, αλλά είναι στους Τελικούς και δεν αστειεύονται.

Η αλήθεια είναι όμως ότι είναι το αουτσάιντερ της σειράς και παρόλο που ούτε ο Τζίμι Μπάτλερ το πιστεύει, αρκετοί το πιστεύουν και αυτό φάνηκε και από το poll του gazzetta. Υπάρχουν πάντως 5 λόγοι, όπως τους καταγράφει και το fadeawayworld.net, που κάνουν τους Χιτ να συνεχίζουν να έχουν υποστηρικτές σε αυτή την μάχη τους.

Ας τους δούμε αναλυτικά...

Ο ΑΝΤΕΜΠΑΓΙΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΕΙΒΙΣ

Έτσι κι αλλιώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να σταματήσει κάποιος τον Άντονι Ντέιβις από το να σκοράρει, αν και ο ίδιος αρκετές φορές βάζει τον εαυτό του σε δύσκολη θέση, αφού δεν είναι επιθετικός από την αρχή. Ότι και να αποφασίσει να κάνει πάντως, ο Αντεμπάγιο είναι ο τέλειος αμυντικός γι' αυτόν. Ο Μπαμ έχει κάνει μια σπουδαία σεζόν, μπήκε στην δεύτερη καλύτερη αμυντική ομάδα του ΝΒΑ, αλλά στο μαρκάρισμα των σέντερ όλων των... ειδών έχει δείξει απίστευτη αποτελεσματικότητα. Έχει το ύψος, την δύναμη και την αθλητικότητα να σταματήσει τον αντίπαλο του, ενώ πάντα έχει την βοήθεια μερικών σπουδαίων αμυντικών της ομάδας του. Ο AD θα πρέπει να βρει λύσεις, αφού θα βρει μπροστά του σπουδαίους αμυντικούς και μαζί τον Αντεμπάγιο.

ΒΑΘΟΣ ΠΑΓΚΟΥ

Από την μία πλευρά έχουμε τον Ντέιβις, τον ΛεΜπρον και πίσω τους μια ομάδα που σε γενικά γραμμές δεν ξεχωρίζει και από την άλλη έχουμε 8 παίκτες που είναι και οι 8 σε υψηλό επίπεδο. Στους Χιτ έξι παίκτες είναι διψήφιοι, ενώ οι Λέικερς έχουν μόλις τρεις. Ιγκουοντάλα και Όλινικ είναι ο δύο του πάγκου, που δεν έχουν σκοράρει πολύ, αλλά και οι δύο είναι ικανοί στην καλή τους ημέρα να πάρουν... φωτιά. Στους Λέικερς, από την άλλη, οι Χάουαρντ, Ρόντο και Καρούσο είναι για να δίνουν ασίστ στο δίδυμο των σούπερ σταρ. Αυτοί οι τρεις έχουν παίξει καλά στα τελευταία μας, αλλά δεν ξέρει κανείς αν μπορούν να ανταποκριθούν το ίδιο καλά, όταν θα βρουν απέναντι τους μια καλή αμυντική ομάδα, όπως οι Χιτ. Το Λος Άντζελες θα χρειαστεί οι σταρ του να πιάσουν τα πιο υψηλά στάνταρ τους, ειδικά αν οι ρολίστες των Χιτ παραμείνουν στο ίδιο υψηλό επίπεδο.

ΤΡΙΠΟΝΤΑ

Τα τρίποντα των Χιτ είναι ένας από τους λόγους που βρίσκονται σε αυτή την θέση. Είτε ο Χίροου, είτε ο Ντάνκαν, είτε ο Κράουντερ ή ακόμα και ο Ιγκουοντάλα στο Game 6, φαίνεται πως το Μαϊάμι μπορεί να έχει πάντα έναν «καυτό» παίκτη. Οι Λέικερς ήταν καλοί στην περιφερειακή τους άμυνα όλη την σεζόν, αλλά έχουν δείξει ότι δυσκολεύονται με τα ανοιχτά σουτ που δίνουν, κάτι που φάνηκε κόντρα σε όλους τους προηγούμενους αντιπάλους. Σχεδόν όλοι οι παίκτες που παίζουν άμυνα έξω είναι πιο αργοί από τους αντιπάλους τους και με τους Χιτ να έχουν πολλούς, καλούς και νεαρούς σουτέρ, είναι πρόκληση να τους σταματήσουν. Μεγάλό «όπλο» μπορεί να αποδειχτεί ο Ντράγκιτς, που κάνει τα playoffs της ζωής του και φαίνεται πως ίσως χρειαστεί να θυσιάσουν τους πόντους που θα σκοράρει, για να βγει η άμυνα στους υπόλοιπους.

ΑΜΥΝΑ ΖΩΝΗΣ

Κόντρα και σε Μπακς και στους Σέλτικς, οι Χιτ έχουν παίξει τρομερά αποτελεσματική άμυνα ζώνης. Το κάνουν καλύτερα από κάθε ομάδα του ΝΒΑ στην σύγχρονη ιστορία και είναι ένας λόγος της επιτυχίας τους και του γεγονότος ότι έχουν φτάσει μέχρι τους Τελικούς. Το μυστικό είναι ότι έχουν αμυντικούς παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν σε διάφορους ρόλους και σε κάθε θέση. Η αθλητικότητα του Αντεμπάγιο είναι τρομερή βοήθεια, ενώ φαίνεται πως ζώνη την επιλέγει ο κόουτς της ομάδας για να αποτρέψει να βγαίνει κάποιος μόνος του ή να απομονωθεί με έναν χειρότερο αμυντικό. Ο ΛεΜπρον αρέσκεται να απομονώνεται με τον χειρότερο αμυντικό, αλλά κάτι τέτοιο δεν γίνεται με την ζώνη και θα πρέπει και εκείνος και ο Ντέιβις να αντιμετωπίσουν και τους 5 αμυντικούς μαζί.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Η προπονητική προσέγγιση θα παίξει μεγάλο ρόλο στο πως θα εξελιχθούν οι τελικοί. Το ότι το Λος Άντζελες έχει δύο αστέρια στο παρκέ σίγουρα είναι πρόκληση για τον Σποέλστρα. Ο σεβασμός που έχει κερδίσει είναι σίγουρα πολύ μεγάλος και το έχει καταφέρει όλο αυτό μόνος του, με την δουλειά του τα τελευταία χρόνια. Ο Βόγκελ είναι σίγουρα ένας καλός προπονητής σε μια ομάδα με διαφορετικό στάτους, αλλά δεν έχει τόσο βάθος στην τακτική του όσο ο προπονητής των Χιτ. Στις δύο ήττες των Λέικερς στα playoffs έδειξε αδυναμία να βρει λύσεις, αλλά κάνει καλή δουλειά πριν από τα παιχνίδια. Από την άλλη, ο Σποέλστρα τα έβαλε με Μπραντ Στίβενς και Μπουντενχόλζερ και τους πήρε τα αποτελέσματα που ήθελε με σωστές κινήσεις, ενώ είναι γεγονός ότι ήταν προπονητής του ΛεΜπρον για 4 χρόνια και σίγουρα τον ξέρει αρκετά καλά.

Διαβάστε ακόμα:

 

NBA Τελευταία Νέα