Νάγκετς - Κλίπερς 85-96

Φώτης Καρακούσης
Με τον Λέοναρντ να κάνει τα πάντα σε άμυνα και επίθεση οι Κλίπερς επικράτησαν των Νάγκετς με 96-85, έκαναν το 3-1 και βρίσκονται μία νίκη μακριά από τον τελικό της Δύσης.

Στα δύσκολα και εκεί που η μπάλα... καίει, φαίνονται οι μεγάλοι παίκτες και ο Καουάι Λέοναρντ δεν είναι απλά μεγάλος, αλλά τεράστιος. Ο φόργουορντ των Κλίπερς έδειξε και απέναντι στους Νάγκετς γιατί θεωρείται από τους καλύτερους στον κόσμο, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη με 96-85. Μια νίκη που την φέρνει στο 3-1 και θέλει πλέον ακόμα μία για να μπορέσει να βρεθεί στον τελικό της Δύσης. Οι Κλίπερς ήταν καλύτεροι σε όλοι την διάρκεια του αγώνα και μπορεί η διαφορά να είναι στους 11, αλλά η αλήθεια είναι πως οι Νάγκετς δεν απείλησαν ποτέ την ομάδα του Λος Άντζελες. Έτσι το τελικό 85-96 ήρθε εύκολα.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο εντυπωσιακός Καουάι Λέοναρντ, ο οποίος είχε 30 πόντους, αλλά δεν έμεινε βέβαια εκεί. Κατέβασε 11 ριμπάουντ, έδωσε 9 ασίστ και έχασε για μία ασίστ το triple double, έριξε 2 τάπες, έκλεψε 4 φορές την μπάλα από τον αντίπαλό του και υπέπεσε μόλις σε 1 φάουλ. Απλά μαγικός, Δίπλα του ο Χάρελ με 15. Για τους ηττημένους που τα περίμεναν όλα από τον Γιόκιτς, ο Σέρβος σέντερ είχε 26 πόντους και 11 ριμπάουντ, ο Μάρεϊ ακολούθησε με 18 και Πόρτερ είχε 15.