Οι 7 παίκτες που ξεχωρίζουν στην Ανατολή (vids)

Γιώργος Κούβαρης
To gazzetta.gr παρουσιάζει τους επτά παίκτες που αξίζει να προσέξετε στην Ανατολική Περιφέρεια ενόψει της επανεκκίνησης στο ΝΒΑ.

Όταν αναφερόμαστε στην Ανατολική Περιφέρεια, τότε υπάρχουν οι Μιλγουόκι Μπακς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Αν μη τι άλλο, ο Έλληνας σούπερ σταρ και εν δυνάμει MVP του καλύτερου πρωταθλήματος στον πλανήτη, είναι και εκείνος που κλέβει ολοκληρωτικά την παράσταση στην Ανατολή! Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, είναι βασικός υποψήφιος για το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του ΝΒΑ ώστε να μπει σε ένα πολύ κλειστό club εκείνων που το έχουν καταφέρει.

Βέβαια, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν είναι ο μοναδικός που θα λάμψει στο restart του πρωταθλήματος. Υπάρχουν άλλοι έξι παίκτες στους οποίους αξίζει κάποιος να ρίξει το βάρος του ενδιαφέροντος. Θα είναι εκείνοι που θα κρατούν την μπαγκέτα των ομάδων τους, έχοντας έναν και μοναδικό σκοπό. Να μπουν «σφήνα» στους Μπακς και να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο στα εναπομείναντα ματς της regular season και φυσικά στα playoffs.

1. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ (ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ)

ΣΕΖΟΝ: 2019-20
ΑΓΩΝΕΣ: 57
ΠΟΝΤΟΙ: 29,6
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: 13,7
ΑΣΙΣΤ: 5,8
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ: 1
ΤΑΠΕΣ: 1
ΔΙΠΟΝΤΑ: 62%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ: 31%
ΒΟΛΕΣ: 63%

Ο φυσικός ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς και ένας από τους καλύτερους παίκτες αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. Ο Έλληνας point forward θα προσπαθήσει να πάρει και πάλι από του χέρι τα «Ελάφια» και να πετύχει ό,τι ακριβώς δεν κατάφερε πριν από έναν χρόνο. Να τα οδηγήσει στους τελικούς του ΝΒΑ και από εκεί και πέρα να διεκδικήσει το πολυπόθητο πρωτάθλημα!

2. ΠΑΣΚΑΛ ΣΙΑΚΑΜ (ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ)

ΣΕΖΟΝ: 2019-20
ΑΓΩΝΕΣ: 53
ΠΟΝΤΟΙ: 23,6
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: 7,5
ΑΣΙΣΤ: 3,6
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ: 1
ΤΑΠΕΣ: 0,9
ΔΙΠΟΝΤΑ: 56%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ: 36%
ΒΟΛΕΣ: 77%

O Πασκάλ Σιάκαμ πήρε τον ηγετικό ρόλο στους Τορόντο Ράπτορς μετά την αποχώρηση του Κουάι Λέοναρντ για λογαριασμό των Λος Άντζελες Κλίπερς. Μέχρι και τη διακοπή του πρωταθλήματος έδειξε ότι μπορεί να βγει μπροστά και να «κουβαλήσει» την ομάδα στις πλάτες του, κάτι που έκανε με επιτυχία. Πώς; Μέχρι το lockdown οι Ράπτορς ήταν στην δεύτερη θέση της Ανατολής με ρεκόρ 46-18.

3. ΤΖΕΪΣΟΝ ΤΕΪΤΟΥΜ (ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ)

ΣΕΖΟΝ: 2019-20
ΑΓΩΝΕΣ: 59
ΠΟΝΤΟΙ: 23,6
ΡΙΜΠΑΟΥ
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ: 1,4
ΤΑΠΕΣ: 0,9
ΔΙΠΟΝΤΑ: 48%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ: 40%
ΒΟΛΕΣ: 83%

Κάθε χρόνο και... καλύτερα για τον Τζέισον Τέιτουμ, ο οποίος στα 22 του χρόνια έχει φτάσει στο σημείο να αποτελεί τον ηγέτη των Σέλτικς. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι έχει... κλέψει τα ηνία από τον Κέμπα Ουόκερ, αφού είναι εκείνος που αποτελεί το βαρόμετρο της ομάδας. Φέτος έχει ξεπεράσει δύο φορές τους 40 πόντους και μάλιστα τη μία από αυτές μέσα στο Λος Αντζελες κόντρα στους Λέικερς.

4. ΤΖΟΕΛ ΕΜΠΙΙΝΤ (ΦΙΛΑΝΤΈΛΦΕΙΑ 76ERS)

ΣΕΖΟΝ: 2019-20
ΑΓΩΝΕΣ: 44
ΠΟΝΤΟΙ: 23,4
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: 11,8
ΑΣΙΣΤ: 3,1
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ: 0,9
ΤΑΠΕΣ: 1,3
ΔΙΠΟΝΤΑ: 51%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ: 35%
ΒΟΛΕΣ: 81%

Ο Καμερουνέζος σέντερ, όσο είναι υγιής, πατάει καλά στα πόδια του και βγάζει την ίδια ενέργεια στο παρκέ, τότε θα αποτελεί και το... πυρηνικό όπλο των 76ers. Μάλιστα λίγο πριν διακοπεί η σεζόν είχε σημειώσει δύο από τις καλύτερες εμφανίσεις του κατά τη διάρκεια της σεζόν, έχοντας και season high με 49 πόντους κόντρα στην Ατλάντα. Στόχος του ίδιου και της Φιλαντέλφεια θα είναι η... αποφυγή των Σέλτικς (σε πρώτη φάση) στον α' γύρο της postseason.

5. ΤΖΙΜΙ ΜΠΑΤΛΕΡ (ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ)

ΣΕΖΟΝ: 2019-20
ΑΓΩΝΕΣ: 54
ΠΟΝΤΟΙ: 20,2
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: 6,6
ΑΣΙΣΤ: 6,1
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ: 1,7
ΤΑΠΕΣ: 0,5
ΔΙΠΟΝΤΑ: 49%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ: 25%
ΒΟΛΕΣ: 83%

Η αλήθεια είναι ότι το Μαϊάμι ξεχωρίζει περισσότερο για την ομαδικότητα και τον πλουραλισμό που διαθέτει. Παρόλα αυτά η άφιξη του Τζίμι Μπάτλερ στην South Beach έδωσε «αυτό το κάτι» που χρειαζόταν η ομάδα του Έρικ Σποέλστρα για το «παραπάνω» βήμα. Οι Χιτ πραγματοποίησαν εξαιρετική regular season μέχρι το lockdown την οποία οφείλουν σε μεγάλο βαθμό στον έμπειρο σούτινγκ γκαρντ.

6. ΑΑΡΟΝ ΓΚΟΡΝΤΟΝ (ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ)

ΣΕΖΟΝ: 2019-20
ΑΓΩΝΕΣ: 58
ΠΟΝΤΟΙ: 14,4
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: 7,6
ΑΣΙΣΤ: 3,7
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ: 0,9
ΤΑΠΕΣ: 0,6
ΔΙΠΟΝΤΑ: 51%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ: 32%
ΒΟΛΕΣ: 70%

Κάθε χρόνος που περνάει, ο Άαρον Γκόρντον ολοένα και ωριμάζει μπασκετικά. Το έδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη φετινή σεζόν, φέρνοντας τους Ορλάντο Μάτζικ πολύ κοντά στην είσοδο στα playoffs. Μάλιστα ο «εκρηκτικός» γκαρντ/φόργουρντ είναι και από τους πλέον «love to watch» παίκτες του ΝΒΑ, συνδυάζοντας την ουσία με το πλούσιο θέαμα.

7. ΒΙΚΤΟΡ ΟΛΑΝΤΙΠΟ (ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΪΣΕΡΣ)

ΣΕΖΟΝ: 2019-20
ΑΓΩΝΕΣ: 13
ΠΟΝΤΟΙ: 13,8
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: 3,2
ΑΣΙΣΤ: 3
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ: 0,8
ΤΑΠΕΣ: 0,2
ΔΙΠΟΝΤΑ: 46%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ: 30%
ΒΟΛΕΣ: 78%

Η συμμετοχή του ήταν αμφίβολη αλλά ο «Βίκτωρας» θα ενισχύσει τους Πέισερς στο restart του ΝΒΑ έχοντας μπροστά και μια τεράστια πρόκληση. Το «επόμενο σκαλοπάτι» που μπορεί να φέρει την (εξόχως ανεβασμένη) ομάδα της Ιντιανάπολις μέχρι και τους τελικούς της Περιφέρειας. Ο Ολαντίπο είναι από τους παίκτες που έχουν πολλά να αποδείξουν και γι' αυτόν τον λόγο θα πάρει μέρος στο restart του Ορλάντο.

Διαβάστε ΕΔΩ το μεγάλο αφιέρωμα του gazzetta.gr για την επιστροφή του ΝΒΑ