ΝΒΑ: Έπαιξαν... ένα ματς, αλλά δεν θα το ξεχάσουν ποτέ! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
ΝΒΑ: Έπαιξαν... ένα ματς, αλλά δεν θα το ξεχάσουν ποτέ! (pics & vids)

bet365

Υπάρχουν παίκτες που αγωνίστηκαν λίγα δευτερόλεπτα στο ΝΒΑ και μετά χάθηκαν. Ορισμένοι κατάφεραν παραπάνω σε ένα ματς, αλλά δεν τους ξαναείδε παρκέ της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη.
Η Premier League επέστρεψε με κορυφαίες αποδόσεις και ειδικά στοιχήματα

Από τους 4.400 παίκτες που έχουν περάσει στο ΝΒΑ μόνο 66 έχουν μόλις 1 συμμετοχή στη λίγκα.

Κάθε σεζόν έχει περίπου 450 θέσεις για τα ρόστερ όλων των ομάδων συνολικά.

Tyson Wheeler: 8 Φλεβάρη 1999, Denver Nuggets vs. Houston Rockets, Compaq Center (Houston, Texas)

Κάθε παίκτης έχει ένα μοναδικό ταξίδι. Ο Τάισον Ουίλερ έπαιξε σε 70 ματς μέσα σε 2 σεζόν στα 2000s. Ενας γκαρντ στο στυλ του Αϊζάια Τόμας (πρώην των Σέλτικς) που έκανε τίμια προσπάθεια στο κολέγιο έχοντας συμπαίκτη και τον μετέπειτα παίκτη των Κλίπερς, Κατίνο Μόμπλεϊ.

«Δεν ήμουν έτοιμος. Απλώς είχα παγώσει στον πάγκο και δεν περίμενα να μπω. Είχα πολύ άγχος», αναφέρει στο Bleacher Report.

Οι Νάγκετς είχαν ήδη τους Μπίλαπς, Βαν Έξελ και Αλεξάντερ, όμως τα όσα έκανε στο training camp o Oυίλερ, τράβηξε τα βλέμματα. Ο Ντ'Αντόνι τον είχε στο μυαλό του, παρόλο που έπρεπε να τον... κόψει.

«Πρέπει να σε κόψω σήμερα, αλλά τα πήγες καλά και θα ήθελα να σε κρατήσω πιο πολύ. Δεν περιμέναμε να είναι τόσο καλός», ήταν τα λόγια του Ντ'Αντόνι.

«Η πρώτη μου βολή θυμάμαι στο ταμπλό και γύρισε πίσω» θυμάται ο Ουίλερ. Ο Μόμπλεϊ μου είπε να χαλαρώσω. Όταν έβαλα τη δεύτερη, ηρέμησα. Κατάφερα να πετύχω και καλάθι. Το κατάφερα και μόλις μπήκε η μπάλα σκέφτηκα πως θα λένε το όνομα μου «Ουίλερ». Όπως φώναζαν το όνομα του Κόμπι. Μόλις σκόραρα, γύρισα στον πάγκο και είδα τους Πίπεν, Μπάρκλεϊ και Ολάζουον να γελάνε.

Αυτό ήταν και το μονάδικο εύστοχο σουτ του στο ΝΒΑ, τελειώνοντας το ματς με 4 πόντους και 2 ασίστ σε 3 λεπτά.

«Το όνειρο μου είχε βγει αληθινό, αφού μπόρεσα να σκοράρω σε ματς του ΝΒΑ. Δούλευα κάθε μέσα 7-8 ώρες και τα κατάφερα».

Antonio Anderson: 3 Μάρτη 2010, Oklahoma City Thunder vs Denver Nuggets, Pepsi Center (Denver, Colorado)

Ήταν μέσα Φλεβάρη, όταν ο Αντόνιο Άντερσον ενημερώθηκε από τον ατζέντη του πως η Οκλαχόμα θα του δώσει ευκαιρία. Ο Άντερσον ήταν ένας γκαρντ/φόργουορντ που έπαιζε στους Rio Grande Valley Viper και έκανε θόρυβο στην D-League (τωρινή G-League). Στο draft του 2009 δεν τον επέλεξε κανείς, ενώ ο συμπαίκτης του στο Μέμφις, Ταιρίκ Έβανς πήγε στο Νο.4.

«Μερικές φορές οι ομάδες κάνουν draft παίκτες που έχουν καλό μέσο όρο πόντων», ανέφερε στο Bleacher Report. «Το να με αγνοήσουν, μου έδωσε κίνητρο να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά».

Ο Άντερσον συμμετείχε στο Summer League των Μπόμπκατς, αλλά κόπηκε και πήγε στο Rio Valley, όπου είχε 16.2 και 6.1 ασίστ ανά ματς. Μια εβδομάδα μετά οι Θάντερ άνοιξαν θέση στο ροστερ.

Ο προπονητής μου στη θυγατρική των Θάντερ μου είπε: «Η πτήση σου φεύγει το απόγευμα, κοίτα να ετοιμάσεις τα πράγματα σου. Ήμουν ενθουσιασμένος και κάλεσα τους φίλους και την οικογένεια να τους πω πως θα πραγματοποιηθεί το όνειρο μου»

Υπέγραψε 10ημερο συμβόλαιο στις 22 Φλεβάρη και μόλις μια φορά ήταν στην 12άδα στις πρώτες 10 μέρες, σε ένα ματς που δεν έπαιξε καθόλου στο Σαν Αντόνιο. Στην τελευταία μέρα του συμβολαίου του, ο τότε προπονητής των Θάντερ, Σκοτ Μπρουκς του έδωσε την ευκαιρία για τη στιγμή της ζωής του. Στα τέλη του τρίτου δωδεκαλέπτου, τον πέρασε στο παρκέ.

«Θυμάμαι ότι μάρκαρα τον Τζέι Αρ Σμιθ και τον Καρμέλο. Του έδειξα πως ήξερα πολύ καλά όλα τα plays και διάβαζα την αντίπαλη άμυνα. Στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου ο Μέινορ μου έσπασε τη μπάλα έξω και εγώ σκόραρα. Παιδιά πρέπει να βρείτε αυτό το στιγμιότυπο», είπε τους υπεύθυνους του Bleacher Report.

Την επόμενη μέρα, ο GM της Οκλαχόμα, Σαμ Πρέστι έδωσε στον Άντερσον 2ο δεκαήμερο συμβόλαιο. Έπαιξε σε άλλα τρία ματς, αλλά στη συνέχεια χάθηκε.

«Ήξερα πως δεν ήθελα να κοδέψω την καριέρα μου, παλεύοντας για ένα συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Είχε τις ευκαιρίες, αλλά δεν.. έκατσε. Έπαιξα σκληρά, διασκέδασα για χρόνια όσο περισσότερο μπορούσα και πλέον προσπαθώ να βοηθήσω άλλους παίκτες να μάθουν το παιχνίδι», ανέφερε, αφού πλέον ακολουθεί προπονητική καριέρα.

πηγή: Bleacher Report

 

NBA Τελευταία Νέα