Τα μεγάλα τρίποντα του Φίσερ στον 4ο τελικό του 2009! (vid)

Gazzetta team
Πριν από 11 χρόνια ο Ντέρεκ Φίσερ ευστόχησε σε δύο μεγάλα τρίποντα και άνοιξε τον δρόμο στους Λέικερς για την κατάκτηση του τίτλου.

Συγκεκριμένα ήταν ο 4ος τελικός μεταξύ Μάτζικ-Λέικερς στην «Amway Αrena» της Φλόριντα και με το σκορ στο 2-1 για λογαριασμό των «Λιμνανθρώπων».

Μπορεί o Κόμπι Μπράιαντ να έκανε πράγματα και θαύματα στο παρκέ με 32 πόντους, 8 ασίστ και 7 ριμπάουντ αλλά εκείνος που έκλεψε την παράσταση και έδωσε την ώθηση στους Λέικερς για την κατάκτηση του τίτλου, δεν ήταν άλλος από τον Ντέρεκ Φίσερ.

Ο πλέι μέικερ των Λέικερς (12π., 2/7τρ.) αρχικά έστειλε το παιχνίδι στην παράταση με ένα μεγάλο τρίποντο στα 4,6 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα (87-87) ενώ στην παράταση... πήρε και πάλι το όπλο με τρίποντο για τον αέρα των τριών πόντων (94-91) στα 31''. Και όλα αυτά έχοντας πριν 0/5 τρίποντα!

Τελικό αποτέλεσμα; Ορλάντο Μάτζικ - Λος Άντζελες Λέικερς 91-99 και προβάδισμα 3-1 στη σειρά των τελικών, το οποίο ήταν αρκετό για να φτάσουν οι «Λιμνάνθρωποι» τον τίτλο στο αμέσως επόμενο ματς.