Κούκοτς: «Έμαθα 20 χρόνια μετά ότι Πίπεν και Τζόρνταν μάλωναν για μένα»

Κάτια Πετροπούλου
Ο Τόνι Κούκοτς μίλησε για το δίδυμο των Μπουλς και τις στιγμές που τέθηκαν αντίπαλοι με τις εθνικές τους, ενώ τόνισε πως πρέπει να δοθούν εύσημα και στον Τζέρι Κράουζ.

Νέα Virtuals Sports* που αξίζει να δοκιμάσεις. |21+*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Πριν κάνει το ταξίδι για τις ΗΠΑ και τους Μπουλς και παίκτης ακόμα της Μπενετόν Τρεβίζο, ο πάλαι ποτέ φόργουορντ μίλησε για τη στιγμή που ανακάλυψε ότι μάλωναν για εκείνον οι Μάικλ Τζόρνταν και Σκότι Πίπεν.

Ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992, όταν η δική του Κροατία αντιμετώπιζε στον ημιτελικό την Dream Team και οι δύο σταρ των «ταύρων»... τσακωνόντουσαν, για το ποιος θα τον μαρκάρει.

«Παίζαμε αντίπαλοι με την Dream Team. Τη μία και μοναδική Dream Team για μένα», είπε αρχικά και τόνισε πως έμαθε την σχετική ιστορία, όταν τον κάλεσαν για το ντοκιμαντέρ «The Dream Team». «Μού είπαν "Ήξερες ότι μάλωναν για σένα, για το ποιος θα σε σταματήσει;". "Όχι, αλλά ευχαριστώ που μού το είπατε 20 χρόνια αργότερα"», ανέφερε γελώντας. «Τουλάχιστον, μπορώ να πω ότι κανένας παίκτης δεν τράβηξε τόσο πολύ την προσοχή από την Dream Team, όσο εγώ».

Ο Πίπεν είχε σχολιάσει σχετικά πως «Ήθελα να τον σταματήσω και να τον ντροπιάσω», ενώ μαζί με τον Μάικλ Τζόρνταν αποκαλούσαν τον Κούκοτς «Jerry's guy», λόγω της σχέσης που είχε με τον τότε τζένεραλ μάνατζερ των Μπουλς, Τζέρι Κράουζ.

«Ήξερα πως έπρεπε να κερδίζω το σεβασμό. Πήγαινα στην καλύτερη ομάδα του κόσμου. Πρέπει να βάλεις στην άκρη όλη την αναγνώριση και την περηφάνια σου. Δεν έχει σημασία αν ήσουν ο καλύτερος στην Ευρώπη. Και ήμουν οκ με αυτό», είπε ο Κούκοτς και πρόσθεσε:

«Μακάρι ο Τζέρι να ήταν εδώ και να έδινε τη δική του εκδοχή στην ιστορία. Είναι εύκολο να λατρέψεις τον Μάικλ, τον Σκότι, τον Ντέβις και τον Φιλ. Μού αρέσουν όλοι. Τους αγαπώ. Ο Σκότι ήταν ο απόλυτος ομαδικός παίκτης. Ο Μάικλ πάντα θα είναι για μένα ο κορυφαίος. Άλλαξε το παιχνίδι. Το έκανε παγκόσμιο. Κάθε παίκτης πρέπει να βγάλει το καπέλο του σε εκείνον. Αλλά πρέπει να ακούσεις και την άλλη πλευρά. Ο Τζέρι έχτισε τους έξι φορές πρωταθλητές. Πρέπει να τού δώσεις τα εύσημα»,

Ο Κράουζ ήθελε πολύ τον Κούκοτς στους Μπουλς και στο draft του 1990 επελέγη στο Νο29. Ο Κροάτης φόργουορντ δεν είχε υπογράψει συμβόλαιο στην ομάδα του Σικάγο μέχρι το 1993, φοβούμενος ότι θα «φάει» το χρόνο του στον πάγκο, ενώ έβγαζε περισσότερα χρήματα στην Ευρώπη. «Ήμουν αναποφάσιστος για το αν έπρεπε να πάω», είπε.

Στο τέλος, και πήγε, και πήρε και τρία πρωταθλήματα ΝΒΑ (1996-98), ενώ το 1996 αναδείχθηκε «Sixth Man of the Year» και το 1994 μπήκε στην δεύτερη καλύτερη rookie πεντάδα.