ΛεΜπρόν: Meeting στην Κίνα με παίκτες των Λέικερς και των Νετς, για να μην «εκτεθούν»

Κάτια Πετροπούλου
Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θέλησε με τον τρόπο του να προστατέψει συμπαίκτες και αντιπάλους, μετά την κόντρα Κίνας - ΝΒΑ, που «ξέσπασε» από το tweet του Ντάριλ Μόρεϊ.

Όσο Λέικερς και Νετς ήταν σε Σανγκάη και Σενζέν για φιλικά παιχνίδια, παίκτες και επιτελεία δεν έδωσαν Συνεντεύξεις Τύπους, όπως και ο κομισάριος Άνταμ Σίλβερ, μετά την διαμάχη της κορυφαίας λίγκας με την Κίνα.

Αρχικά, ήταν η κινεζική Κυβέρνηση που απαγόρευσε στους παίκτες να τοποθετηθούν δημόσια για οποιοδήποτε θέμα και την... σκυτάλη πήρε το ίδιο το ΝΒΑ έπειτα.

Στην διάρκεια της διαμονής των ομάδων στην Κίνα, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έκανε και μια συνάντηση μόνο με τους παίκτες, καθώς εκφράζοντας την ανησυχία πως κάποιοι μπορεί να χρειαστεί να τοποθετηθούν για ένα θέμα που δεν κατέχουν και τα πράγματα να γίνουν χειρότερα.

«Ο Τζέιμς εξέφρασε την ανησυχία πως χωρίς τη βοήθεια της λίγκας να μιλήσει στα media και να αντιμετωπίσει όλες τις ερωτήσεις και τη δυναμική σχετικά με την Κίνα και το ΝΒΑ, ήταν άδικο μόνο για τους παίκτες να έχουν αυτή την ευθύνη», ανέφερε ο δημοσιογράφος Σαμς Σαράνια.

Στην συνάντηση αυτή μίλησαν και οι Καϊρί Ίρβινγκ, με τον ΛεΜπρόν να μην θέλει να μιλήσουν δημόσια οι παίκτες για κάτι το οποίο δεν ένιωθαν άνετα και για το οποίο είχαν οι ίδιοι επιφυλάξεις.