Τι περιλαμβάνει το εφετινό «ταξίδι» του gazzetta.gr στο ΝΒΑ!

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
Τι περιλαμβάνει το εφετινό «ταξίδι» του gazzetta.gr στο ΝΒΑ!

bet365

O Αντώνης Καλκαβούρας «προϊδεάζει» τους αναγνώστες του gazzetta.gr σχετικά με το τι θα διαβάσουν και θα παρακολουθήσουν στη διάρκεια των επόμενων τριών εβδομάδων, οπότε και μαζί με τον Βασίλη Τσίγκα, θα σας βάλουν στο κλίμα του «μαγικού κόσμου» του μπάσκετ και θα καλύψουν το 68ο All Star Game.

Να που έφτασε η αγαπημένη εποχή της χρονιάς στο ΝΒΑ! Σε μια σεζόν που άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για το ελληνικό μπάσκετ (με Έλληνα προπονητή στο τεχνικό επιτελείο της Τζαζ και τέσσερις διεθνείς σε Μιλγουόκι, Σακραμέντο, Ατλάντα και Ντάλας), εξελίσσεται με όλο και μεγαλύτερες υποσχέσεις και προβλέπεται να ολοκληρωθεί ακόμη πιο εντυπωσιακά: με τους Μπακς όλων των Ελλήνων μακρύτερα από ποτέ (στην εποχή του Αντετοκούνμπο) στα playoffs!

Σε μία τέτοια ευτυχή συγκυρία, μπορεί να λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή; Όχι βέβαια! Το αγαπημένο σας gazzetta.gr, λοιπόν, πιστό στην παράδοση που δημιούργησε πριν από μία πενταετία, εγκαινιάζει τις εφετινές του επισκέψεις στον «μαγικό κόσμο» του αθλήματος, με την καθιερωμένη 15ήμερη περιήγησή του στα γήπεδα του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου.

Από σήμερα (06/02) και για τρεις εβδομάδες, ο Αντώνης Καλκαβούρας και ο Βασίλης Τσίγκας θα σας μεταδίδουν καθημερινά όλο τον παλμό του “I love this game”, με blogs, άρθρα, συνεντεύξεις, videos και κάθε λογής παραλειπόμενα, γύρω απ’ ό,τι κινείται στην πιο δημοφιλή λίγκα παγκοσμίως.

Χάρη στην ευγενική υποστήριξη του Sustenium Plus, το εφετινό οδοιπορικό μας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού περιλαμβάνει τέσσερις σταθμούς και ισάριθμες Πολιτείες. Η αρχή θα γίνει από το Ντάλας του Τέξας, όπου θα εισχωρήσουμε στα άδυτα των Μάβερικς και θα επιχειρήσουμε να καταγράψουμε και να μεταφέρουμε την ομολογουμένως «σοκαριστική» – ακόμη και στους πιο μυημένους – επίδραση του Λούκα Ντόντσιτς, όχι μόνο στον οργανισμό των Μαβς αλλά και σ’ ολόκληρο το πρωτάθλημα!

Η αλήθεια είναι ότι όταν σχεδιάζαμε το πλάνο του εφετινού ταξιδιού, δεν μπορούσαμε να ξέρουμε ότι στο δεύτερο σπίτι του Ντιρκ, θα συναντούσαμε και τον Κρίσταπς Πορζίνγκις, ούτε ότι η παρουσία μας στην πόλη, θα συνέπιπτε χρονικά, με την συμμετοχή του captain “Greek Freak” στο πρώτο ζωντανό τηλεοπτικό show του draft για το 68o All Star Game! Ξέραμε, όμως, ότι οι Μάβερικς θα φιλοξενούσαν τους Μπακς! Νοβίτσκι παρόντος, με υπαρκτή την πιθανότητα της ενδοοικογενειακής κόντρας των Αντετοκούνμπο (Κώστας εναντίον Γιάννη) και με τον Κούμπαν «ψοφάει» για κάθε λογής… μπασκετοκουβέντα, αποφασίσαμε να πάρουμε το ρίσκο μας και να κάνουμε… σεφτέ από το επιβλητικό “American Airlines Center”!

Επόμενος σταθμός μας, η γη των Μορμόνων και η «πόλη της αλμυρής λίμνης», όπως μεταφράζεται στα ελληνικά, η πρωτεύουσα της Γιούτα. Στο Σολτ Λέικ Σίτι, που το 2002 φιλοξένησε τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, θα συναντήσουμε τον πρώτο Έλληνα τεχνικό, ο οποίος άνοιξε τα φτερά του πέρα από τα ευρωπαϊκά σύνορα και αξιοποιώντας την σπουδαία προϋπηρεσία σε Ισπανία, Ρωσία και Ισραήλ, αλλά και την 3ετή θητεία στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, πέρασε τις πύλες του ΝΒΑ. Ο λόγος για τον Φώτη Κατσικάρη, που επελέγη από τον τεχνικό της Τζαζ, Κουίν Σνάιντερ για το επιτελείο του (στο ρόστερ υπάρχουν 3 Ευρωπαίοι, 2 Αυστραλοί κι ένας Βραζιλιάνος) και όλα δείχνουν ότι μετακόμισε στην Αμερική για να μείνει!

Αφήνοντας τις μεσοδυτικές Πολιτείες, θα κατηφορίσουμε προς την Ανατολή και θα προσγειωθούμε σε μία ακόμη αμερικανική ολυμπιακή πόλη, (1996) που είναι γνωστή και από το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο του κόσμου. Στην Ατλάντα, όπου βρίσκονται τα headquarters του CNN, θα συναντήσουμε τον Ελληνοαμερικανό διεθνή guard, Τάιλερ Ντόρσει και θα πάρουμε μία γεύση από τους νεανικούς και ταλαντούχους Χοκς, κόντρα στους Λέϊκερς της αυτού μεγαλειότητος, που ακούει στο όνομα ΛεΜπρόν Τζέιμς!

Λέτε να πετύχουμε και τον Άντονι Ντέιβις; Όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές, εν πτήσει για το Λονδίνο που ήταν ενδιάμεσος σταθμός του ταξιδιού για την Αμερική, οι πιθανότητες έμοιαζαν λιγότερες από το 50%! Αν όχι, τότε σίγουρα θα συναντήσουμε τρία από τα εκλεκτά μέλη της νέας ταλαντούχας γενιάς του ΝΒΑ (Ίνγκραμ, Κούζμα και Μπολ) και αν μιλήσουμε και με Βινς (Κάρτερ) και με Ντομινίκ, τότε θα ζητήσουμε αύξηση!

Για το τέλος, σας αφήσαμε το καλύτερο! Είναι δυνατόν να βρισκόμαστε στην Αμερική και να μην γίνουμε για δεύτερη φορά… All Stars; Ναι καλά καταλάβατε! Το gazzetta.gr θα βρίσκεται και στην Σάρλοτ, θα καταγράψει όλη την Antetokounmpo-mania και θα σας μεταδώσει όλη τη λάμψη της ετήσιας μεγαλύτερης γιορτής στον «άλλο πλανήτη» του αθλήματος. Τώρα αν πετύχουμε και τον “Air Michael”, τότε ποιος μας πιάνει Σίλι…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!