Αδέλφια που έπαιξαν στο ΝΒΑ πριν τους Αντετοκούνμπο (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Αδέλφια που έπαιξαν στο ΝΒΑ πριν τους Αντετοκούνμπο (pics & vids)

bet365

Ο Γιάννης και ο Κώστας Αντετοκούνμπο έχουν μεγάλες πιθανότητες να βρεθούν αντίπαλοι στο ΝΒΑ, αφού οι Μπακς υποδέχονται τους Μάβερικς και ο μικρότερος αδελφός του Γιάννη είναι μαζί με την ομάδα του. Τα δύο αδέλφια θα αγωνιστούν με διαφορετικές φανέλες και το gazzetta.gr θυμάται κι άλλες φορές που έχει συμβεί αυτό.

Πιο κοντά από ποτέ είναι η συνύπαρξη του Γιάννη και του Κώστα Αντετοκούνμπο στο ίδιο παρκέ του ΝΒΑ.

Όπως ανέφερε ο ρεπόρτερ των Μάβερικς, Ντουέιν Πράις, στο twitter, ο Ρικ Καρλάιλ πήρε από την G-League και τους Texas Legends τον Ντάριλ Μέικον και τον Κώστα Αντετοκούνμπο στην ανδρική ομάδα και έχει τα σχέδιά του είναι να χρησιμοποιήσει τον έναν στο ματς με τους Ιντιάνα Πέισερς και τον άλλον στον αγώνα με τους Μιλγουόκι Μπακς - αν όχι και τους δύο. Ο Κώστας είναι πολύ πιθανό να πάρει την ευκαιρία και να βρει απέναντι του τον αδελφό του και αστέρα του ΝΒΑ, Γιάννη.

Ο ηγέτης του Μιλγουόκι δήλωσε μετά το ματς κόντρα στους Μάτζικ ότι είναι ενθουσιασμένος με αυτή την προοπτική και ευχήθηκε να βρει τον μικρό του αδελφό απέναντι του.

Όσο ξεχωριστό πάντως και αν είναι για τους δύο Έλληνες δεν θα είναι οι πρώτοι που θα βρεθούν... οικογενειακά στο παρκέ. Το gazzetta.gr θυμάται και τα υπόλοιπα αδέλφια που έχουν βρεθεί σε αυτή την ξεχωριστή περίσταση στο παρκέ.

ΣΤΕΦ ΚΑΙ ΣΕΘ ΚΑΡΙ

Στεφ και Σεθ είναι δύο από τα πιο χαρακτηριστικά αδέλφια του ΝΒΑ και έχουν βρεθεί αρκετές φορές αντιμέτωποι. Ο πρώτος είναι ο ηγέτης του Όκλαντ και πρωταθλητής φυσικά του «μαγικού» κόσμου, ενώ ο δεύτερος, ενώ έχει το ταλέντο, έχει σταθεί αρκετά άτυχος στην καριέρα του, αφού έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς. Ο Σεθ αγωνίζεται πλέον στο Πόρτλαντ και τους Μπλέιζερς και οι δυο τους έχουν συνηθίσει πλέον να παίζουν αντίπαλοι.

ΠΑΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΚ ΓΚΑΣΟΛ

Τα δύο αδέλφια Γκασόλ ίσως είναι εκείνα που έχουμε δει περισσότερο στην Ευρώπη. Μαζί στο ΝΒΑ και μαζί στην εθνική ομάδα της Ισπανίας, έχουν γράψει ιστορία για το μπάσκετ της πατρίδας του. Ο Πάου Γκασόλ που είναι και ο μεγαλύτερος έχει κάνει σπουδαία καριέρα στο ΝΒΑ και έχει στεφθεί και δύο φορές πρωταθλητής, ενώ ο Μαρκ πρωταγωνιστεί στους Γκρίζλις τα τελευταία 10 χρόνια. Οι δύο τους έχουν εξαιρετικές επιτυχίες και με την εθνική τους ομάδας και στο ΝΒΑ, όπου πρωταγωνιστούν.

ΓΚΟΡΑΝ ΚΑΙ ΖΟΡΑΝ ΝΤΡΑΓΚΙΤΣ

Οι δύο Σλοβένοι ήταν συμπαίκτες και στους Σανς και στους Χιτ την σεζόν 2014/15, με τον Γκόραν να συνεχίζει να είναι στην ομάδα του Μαϊάμι, ενώ ο Ζόραν αφού δοκίμασε την τύχη του στο ΝΒΑ έχει επιστρέψει στην Ευρώπη και πλέον αγωνίζεται με την φανέλα της Τριέστε.

ΜΑΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΡΚΙΕΦ ΜΟΡΙΣ

Ο Μαρκίεφ Μορίς ήταν στους Σανς από το 2011 που τον επέλεξαν στο ντραφτ, ενώ ο Μάρκους βρέθηκε εκεί το 2013.

Οι δυο τους ήταν συμπαίκτες πριν οι δρόμοι τους χωρίσουν. Τα δύο δίδυμα αδέλφια πλέον αγωνίζονται ο ένας στους Σέλτικς και ο άλλος στους Ουίζαρντς.

ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΚΑΙ ΤΖΕΡΑΛΝΤ ΟΥΙΛΚΙΝΣ

Ο Ντομινίκ Ουίλκινς είχε μια τρομερή καριέρα στο ΝΒΑ και φυσικά είναι πλέον ένας Hall of Famer. Πρόλαβε να αγωνιστεί την σεζόν 1998/99 με τον νεότερο αδελφό του Τζέραλντ, όντας πάντως στα 39 του και χωρίς να έχει την ποιότητα του παρελθόντος. Πάντως, μπορούν τα δύο αδέλφια να υπερηφανεύονται ότι εκείνη την σεζόν ήταν συμπαίκτες στους Μάτζικ, πριν τερματίσουν και οι δύο την καριέρα τους.

ΤΕΙΛΟΡ ΚΑΙ ΜΠΛΕΙΚ ΓΚΡΙΦΙΝ

Ο Μπλέικ Γκρίφιν είναι πασίγνωστος και πρωταγωνιστεί στο ΝΒΑ με την φανέλα των Πίστονς, ενώ λίγοι γνωρίζουν ότι έχει αδελφό μπασκετμπολίστα που μάλιστα είχαν επιλεχθεί στο ίδιο ντραφτ, τον Τέιλορ. Ήταν και οι δύο στο ντραφτ του 2009, με τον Μπλέικ να είναι Νο.1 και τον αδελφό του να επιλέγεται στο Νο.48.

Ο δεύτερος έπαιξε μόλις μια σεζόν στο ΝΒΑ και αυτή με την φανέλα των Σανς, ενώ ο αδελφός του έχει μια πλούσια καριέρα, με τον ίδιο να πρωταγωνιστεί.

ΟΥΙΛΙ ΚΑΙ ΧΟΥΑΝ ΕΡΝΑΝΓΚΟΜΕΘ

Ακόμα δύο Ισπανοί που κάνουν καριέρα στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού. Ουίλι και Χουάν Ερνανγκόμεθ, με τον πρώτο να αγωνίζεται με την φανέλα των Χόρνετς και να είναι εκείνος που ξεχωρίζει, ενώ ο δεύτερος και μικρότερος ανήκει στους Νάγκετς, αλλά αγωνίζεται στους Skyforce. Οι δυο τους έχουν φορέσει παράλληλα και το εθνόσημο.

ΡΟΜΠΙΝ ΚΑΙ ΜΠΡΟΥΚ ΛΟΠΕΖ

Ακόμα δύο δίδυμα αδέλφια που αγωνίζονται στο ΝΒΑ είναι οι Λόπεζ. Ο Μπρουκ αισίως βρίσκεται στο πλευρό του Γιάννη Αντετοκούνμπο και κάνει μια εξαιρετική σεζόν με τους Μπακς, ενώ ο Ρόμπιν είναι στους Μπουλς και έχει ξεκινήσει... πόλεμο με τις μασκότ του ΝΒΑ.

ΚΟΝΤΙ, ΛΟΥΚ ΚΑΙ ΤΑΙΛΕΡ ΖΕΛΕΡ

Τα τρία αδέλφια έχουν περάσει από το ΝΒΑ, με τους δύο να αγωνίζονται ακόμα. Ο Κόντι Ζέλερ είναι στους Χόρνετς, από την πρώτη ημέρα της καριέρα του, ο Τάιλερ είναι στους Μπακς και το Μιλγουόκι, ενώ ο Λουκ, αφού πέρασε από τους Σανς την σεζόν 2012/13, πλέον έχει σταματήσει την καριέρα του.

ΜΕΙΣΟΝ ΚΑΙ ΜΑΙΛΣ ΠΛΑΜΛΙ

Τα αδέλφια Πλαμλι και εκείνα με την σειρά του έχουν βρεθεί στο ΝΒΑ. Ο Μέισον είναι ο πιο πετυχημένος της οικογένειας και αγωνίζεται στους Νάγκετς, ενώ ο Μάιλς έχει περάσει από αρκετές ομάδες του ΝΒΑ και τώρα ανήκει στους Χοκς και παίζει για την θυγατρική του.

ΤΖΡΟΥ ΚΑΙ ΤΖΑΣΤΙΝ ΧΟΛΙΝΤΕΪ

Ο Τζάστιν Χόλιντεϊ είναι ο μεγαλύτερος από τους δύο και έχοντας πλούσια καριέρα στο ΝΒΑ πλέον αγωνίζεται στους Γκρίζλις. Ο Τζρου αντίθετα είναι πιο σταθερός και από το 2013 ανήκει και αγωνίζεται με τους Πέλικανς, με τους δυο τους να ζουν το όνειρο στον «μαγικό» κόσμο.

 

NBA Τελευταία Νέα