Όταν ο Στερν επέβαλλε dress code στο ΝΒΑ! (pics)

Νίκος Καρφής
Σαν σήμερα στις 17 Οκτώβρη του 2005, o Nτέιβιντ Στερν (ήταν κομισάριος του ΝΒΑ τότε) καθιέρωνε το dress code στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου.

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Rise of Olympus» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

Μια μεγάλη αλλαγή στο ΝΒΑ έφερνε ο Ντέιβιντ Στερν σαν σήμερα, στις 17 Οκτώβρη του 2005.

Ο κομισάριος του ΝΒΑ εκείνη την εποχή επέβαλλε dress code στη λίγκα και έτσι παίκτες σαν τον Άλεν Άιβερσον και τον Καρμέλο Άντονι έπρεπε να αλλάξουν το ντύσιμο τους κατά την εμφάνιση τους στα γήπεδα και να... συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες. Το μέτρο αυτό δεν άρεσε ούτε στον Πολ Πιρς που αναγκάστηκε να μην φορά τα αγαπημένα του κοσμήματα.

Το dress code απαγόρευε τα: αμάνικα μπλουζάκια, σορτσάκια, αλυσίδες, μενταγιόν κοσμήματα τα οποία φορούσαν πάνω από τα ρούχα, γυαλιά ηλίου.

Ο Τζέισον Ρίτσαρντσον ανέφερε πως το dress code στοχεύει τους μαύρους παίκτες του ΝΒΑ, ενώ ο Άλεν Άιβερσον είχε δηλώσει πως το dress code δεν τον αφήνει να δείξει ποιος είναι, δεν του δίνει τη δυνατότητα να εκφράσει τον εαυτό του.

Ο Φιλ Τζάκσον ήταν υπέρμαχος αυτής της αλλαγής, καθώς είχε πει: «Οι παίκτες ντύνονται σαν κρατούμενοι τα τελευταία 5-6 χρόνια. Σαν γκάνγκστερ. Είναι ώρα να κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε αυτό»