Γουόριορς: Επισκέφθηκαν ξανά τη φυλακή του Σαν Κουέντιν (vid)

Γουόριορς: Επισκέφθηκαν ξανά τη φυλακή του Σαν Κουέντιν (vid)

Ο Κρις Πολ.

bet365

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς τήρησαν την παράδοση και επισκέφθηκαν μία από τις σκληρότερες φυλακές των ΗΠΑ, αυτή του Σαν Κουέντιν.

Στο Σαν Κουέντιν ο χρόνος κυλάει διαφορετικά. Αργά και βασανιστικά, για όσους βρίσκονται φυλακισμένη σε ένα από τα πλέον διαβόητα σωφρονιστικά ιδρύματα των ΗΠΑ.

Εδώ και μερικά χρόνια, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έχουν αρχίσει μία παράδοση, την οποία θέλουν να τηρούν. Το έκαναν και φέτος, πριν από μερικές ημέρες, με τους Κλέι Τόμπσον, Κρις Πολ και Μόουζες Μούντι να εκπροσωπούν τους παίκτες.

Δεν αγωνίστηκαν στο καθιερωμένο ματς, ανάμεσα σε ομάδες που έχουν δημιουργήσει οι φυλακισμένοι (η μία είναι οι Σαν Κουέντιν Γουόριορς, με τις φανέλες και τα άλλα αθλητικά υλικά να προέρχονται από δωρεές των... κανονικών Γουόριορς), αλλά και μόνο η παρουσία τους, μπορεί να δώσει φτερά.

Η κίνηση των Γουόριορς να επισκέπτονται μία από τις σκληρότερες φυλακές, η οποία βρίσκεται στο... κατώφλι της πόλης τους, έχει γίνει ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ, το QBall, το οποίο κάποτε υπήρχε στο Netflix, με έναν πρώην φυλακισμένο, τον Άαρον Showtime Τέιλορ να εξιστορεί στο Gazzetta όσα έγιναν.

Εκεί απεικονίστηκε η σκληρή πραγματικότητα των φυλακών, αλλά και των φυλακισμένων, με την επίσκεψη των Γουόριορς να αποτελεί μία ηλιαχτίδα ελπίδας.

«Αυτοί οι άνθρωποι το ζουν κάθε μέρα, δεν μπορούν να δουν τις οικογένειές τους, κυνηγάνε τα όνειρά τους. Σου βάζει τη ζωή σε μία άλλη προοπτική», είπε ο Κλέι Τόμπσον, ο οποίος συμμετείχε και στα τελετουργικά των παικτών πριν από την αναμέτρηση.

 

NBA Τελευταία Νέα