ΝΒΑ: Όσα έγιναν στo «άνοιγμα» της Free Agency

ΒανΒλιτ, Μίντλετον

bet365

Πλούσιο ήταν το «μενού» της πρώτης ημέρας στην Free Agency του ΝΒΑ καθώς έγιναν σπουδαίες ανανεώσεις, μεγάλες κινήσεις από ομάδες αλλά και... μετακινήσεις παικτών.

Τα περισσότερα βλέμματα του ΝΒΑ ήταν στραμμένα περισσότερο σε δύο παίκτες. Στον Φρεντ ΒανΒλιτ και στον Καϊρί Ίρβινγκ αναφορικά με το μέλλον τους.

Τελικά ο ΒανΒλιτ αποφάσισε να αφήσει το Τορόντο ύστερα από επτά χρόνια και να μετακομίσει στο Χιούστον έναντι 130 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο «Uncle Drew» συμφώνησε να παραμείνει στους Ντάλας Μάβερικς με 126 εκατομμύρια δολάρια.

Δύο σημαντικές ανανεώσεις είχαμε σε Μιλγουόκι και Γκόλντεν Στέιτ, καθώς ο Κρις Μίντλετον θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα των Μπακς λαμβάνοντας 102 εκατομμύρια δολάρια, ενώ με 100 εκατομμύρια δολάρια θα συνεχίσει στους Γουόριορς ο Ντρέιμοντ Γκριν.

Οι Τορόντο Ράπτορς βρήκαν τον αντικαταστάτη του ΒανΒλιτ στο πρόσωπο του Ντένις Σρούντερ ενώ ανανέωσαν και τον Τζέικομπ Ποελτλ με 80 εκατομμύρια για άλλα τέσσερα χρόνια. Αντίστοιχα οι Λέικερς προχώρησαν σε 3+1 κινήσεις καθώς κράτησαν τον Χατσιμούρα με 51 εκατομμύρια δολάρια και απέκτησαν του Βίνσελντ, Πρινς και Ρέντις.

Στο... ελληνικό ενδιαφέρον οι Σακραμέντο Κινγκς κράτησαν τον Τρέι Λάιλς και έχουν την Mid-Level Exception των 7.7 εκατομμυρίων δολαρίων να προσφέρουν -αν προσφέρουν- στον Σάσα Βεζένκοβ. Από τις σημαντικές ανανεώσεις της βραδιάς ήταν αυτή του Τζέραμι Γκραντ στο Πόρτλαντ έναντι 160 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως και αυτή του Κάιλ Κούζμα στους Γουάσινγκτον Γουίζαρντς έναντι 102 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ανάμεσα σε όλα είχαμε και δύο max συμβόλαια σε πρόωρες ανανεώσεις! Ο Ταϊρίς Χαλιμπέρτον έριξε άγκυρα στους Ιντιάνα Πέισερς με 260 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Ντεσμόντ Μπέιν θα πάρει από τους Μέμφις Γκρίζλις 207 εκατομμύρια δολάρια!

Από τις... λιγότερο φανταχτερές κινήσεις της βραδιάς, ο Τζεβόν Κάρτερ μετακόμισε στο Σικάγο, ενώ οι Μπουλς ανανέωσαν τον Κόμπι Γουάιτ, την ώρα που και ένας ακόμη παίκτης των Μιλγουόκι Μπακς άφησε το Γουισκόνσιν προκειμένου να γίνει κάτοικος Ορλάντο. Ο λόγος για τον Τζο Ίνγκλις ο οποίος θα φοράει τη φανέλα των Μάτζικ τα δύο επόμενα χρόνια.

Ο Σεθ Κάρι επέστρεψε στους Ντάλας Μάβερικς ύστερα από τρία χρόνια ενώ ο Χερμπ Τζόουνς παρέμεινε στους Πέλικανς και ο Κάρις Λεβέρτ στο Κλίβελαντ.

 

NBA Τελευταία Νέα