Λίλαρντ: Ήταν η... ώρα του για τα ρεκόρ (vids)

Λίλαρντ: Ήταν η... ώρα του για τα ρεκόρ (vids)

bet365

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ σημείωσε 71 πόντους για τους Μπλέιζερς κόντρα στους Ρόκετς και κατέκτησε... κορυφές και «γκρουπ» στην ιστορία του ΝΒΑ.

Η «αποστολή» για τον Ντέιμιαν Λίλαρντ φαινόταν απλή λίγο πριν την έναρξη του ματς ανάμεσα στους Μπλέιζερς και τους Ρόκετς. Και έγινε ακόμη απλούστερη όταν ξεκίνησε να... απασφαλίζει! Σταματώντας στους 71 πόντους και γκρεμίζοντας την αποκλειστικότητα ορισμένων εκ των κορυφαίων της ιστορίας για την είσοδό του στα κλειστά κλαμπ.


Σε μία σεζόν που κάθε λάτρης του μπασκετόκοσμου στο ΝΒΑ έχει ευτυχήσει να δει το φράγμα των 70 πόντων να σπάει δις, αρχής γενομένης από τον Ντόνοβαν Μίτσελ με την φανέλα των Καβαλίερς λίγο καιρό πριν, ο Λίλαρντ δήλωσε και πάλι «παρών».

Τα ρεκόρ αμέτρητα και η... ώρα του Λίλαρντ είχε έρθει. O Dame είχε την πιο παραγωγική βραδιά της καριέρας του μπαίνοντας δίπλα στους Τσάμπερλεϊν και Κόμπι Μπράιαντ ως ο παίκτης που έχει πέντε ή περισσότερες εμφανίσεις με 60+ πόντους. Είχε 71 με 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 22/38 εντός πεδιάς, εκ των οποίων τα 13/22 τρίποντα!


Και καλύτερα να σημειώσετε τα υπόλοιπα «τείχη» που γκρέμισε. Μεταξύ άλλων, η 70άρα ήρθε μετά τους Μίτσελ, Μπούκερ και Αντμιραλ, όμως έγινε ο πρώτος που το πέτυχε σε λιγότερα από 40 λεπτά συμμετοχής και με παραπάνω από 10 τρίποντα, αλλά και εκείνος που το κατέγραψε έχοντας σουτάρει και τις λιγότερες βολές. Σε ηλικία 32 ετών!

Με τα 13 σουτ που σημείωσε έξω από το τόξο, πλέον συμπεριλαμβάνεται στο κλαμπ που έχουν δημιουργήσει Κλέι Τόμπσον, Στεφ Κάρι και Ζακ Λαβίν, ενώ κατόρθωσε να ξεπεράσει τον Μάικλ Τζόρνταν στα παιχνίδια με 60+ πόντους στη λίστα όλων των εποχών!

Ο Λίλαρντ έστειλε «μήνυμα» στους haters

Τον τελευταίο καιρό ο Λίλαρντ έχει φροντίσει να στείλει τα δικά του μηνύματα σε όσους κατά καιρούς έχουν επιλέξει να μην σταθούν στο πλευρό του, ή για εκείνους που δεν έχουν αναγνωρίσει την προσπάθεια που ο ίδιος καταβάλει για τη φανέλα που θέλει να συνεχίσει να φοράει.

Μερικά 24ωρα νωρίτερα, καλεσμένος σε podcast, θέλησε να εξωτερικεύσει τις σκέψεις του λέγοντας πως δεν του έχει πιστωθεί καμία από τις μεγάλες του εμφανίσεις στους Μπλέιζερς και... προειδοποιούσε όσους κατέκριναν εκείνον και την ομάδα του.

«Δεν μου έχουν δώσει ποτέ τα credits για όσα έχω κάνει στην πραγματικότητα. Εκτός αν βγω εκεί έξω και κερδίσω ένα πρωτάθλημα στο Πόρτλαντ. Και καλύτερα να εύχονται να μην πάρω πρωτάθλημα με τους Μπλέιζερς. Να το εύχονται! Δεν ξέρουν αυτή την πλευρά!».

Μπορεί το πρωτάθλημα και το πολυπόθητο δαχτυλίδι να μην έφτασαν ακόμη στα χέρια του, ωστόσο η παράστασή του μπροστά στο κοινό του Πόρτλαντ μόνο χάρμα οφθαλμών μπορεί να χαρακτηριστεί.

@Photo credits: twitter/ Portland Trail Blazers

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα