Σίλβερ: «Θα κοιτάξουμε την Πόλη του Μεξικού για επέκταση του ΝΒΑ»

Γιάννης Σταυρουλάκης
Η διεξαγωγή του NBA Mexico City game ανάμεσα στους Χιτ και τους Σπερς έφερε ξανά στο τραπέζι το ενδεχόμενο επέκτασης του ΝΒΑ εκτός ΗΠΑ και ο κομισάριος Άνταμ Σίλβερ έφερε ως παράδειγμα τους Ράπτορς.

H Πόλη του Μεξικού, η πρωτεύουσα της χώρας με τους περίπου 22 εκατομμύρια κατοίκους συγκεντρώνει ρεαλιστικές πιθανότητες για την επέκταση του ΝΒΑ όμως παραδέχτηκε ο κομισάριος της λίγκας, Άνταμ Σίλβερ στο περιθώριο της νίκης των Χιτ επί των Σπερς στο NBA Mexico City game που διεξήχθη μπροστά σε 20.000 φιλάθλους.

Ο ιθύνων νους της κορυφαίας λίγκας στον πλανήτη έβαλε στην εξίσωση τους Ράπτορς, τονίζοντας σχετικά: «Αν δει κανείς την επιτυχία που είχαμε στον βορρά με τον Καναδά, ξεκινώντας στις αρχές των '90s, θεωρώ λογικό να επεκταθούμε και στον νότο».

Και πρόσθεσε: «Δεν έχω συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αυτή τη στιγμή όσον αφορά την επέκταση αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα εξετάσουμε σοβαρά την Πόλη του Μεξικού με την πάροδο του χρόνου».

Η αναμέτρηση των Χιτ με τους Σπερς τα ξημερώματα της Κυριακής 18/12 ήταν η πρώτη στην Πόλη του Μεξικού έπειτα από το 2019. Από το 1992, έχουν διεξαχθεί συνολικά 30 αγώνες στο Μεξικό, περισσότερες από κάθε άλλη χώρα εκτός των ΗΠΑ και του Καναδά.