NBA: Η 15η Δεκεμβρίου και η σημασία της στις ανταλλαγές

NBA: Η 15η Δεκεμβρίου και η σημασία της στις ανταλλαγές

bet365

Η 15η Δεκεμβρίου πλησιάζει και οι ομάδες του ΝΒΑ ετοιμάζονται να αποκτήσουν περισσότερες επιλογές για μία καλή ανταλλαγή.

Η διαθεσιμότητα των παικτών προς ανταλλαγή στο NBA, θα αλλάξει σε μία νύχτα κατά 74 παίκτες. Η 15η Δεκεμβρίου είναι μία σημαδιακή ημερομηνία στο αλισβερίσι των ανταλλαγών, αφού ουσιαστικά αλλάζει ο χάρτης.

Και όσοι παίκτες έχουν υπογράψει μία νέα συμφωνία το καλοκαίρι που πέρασε, μπορούν να μπουν σε ένα πακέτο ανταλλαγής. Η περίοδος των ανταλλαγών ολοκληρώνεται στις 9 Φεβρουαρίου.

Αλλά από τις 30 Σεπτεμβρίου και μετά δεν έχει γίνει καμία ανταλλαγή. Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες περιμένουν. Για να αποκτήσουν περισσότερες επιλογές. Κάποιοι αδειάζουν θέση στο ρόστερ τους, όπως έκαναν οι Λος Άντζελες Λέικερς, άλλοι κρατούν ανοικτές τις επιλογές τους.

Ανάμεσα στους νέους 74 διαθέσιμους παίκτες βρίσκονται μερικά δυνατά ονόματα, αλλά μοιάζει απίθανο να αλλάξουν φανέλα.

Ένας απ' αυτούς είναι ο Τζέιμς Χάρντεν, ο οποίος ανανέωσε με τους Σίξερς το καλοκαίρι, ο Αντρέ Ντράμοντ (Σικάγο Μπουλς), ο Τζον Γουόλ (Λος Άντζελες Κλίπερς), ο Πι Τζέι Τάκερ (Σίξερς), ο Μαλίκ Μονκ (Σακραμέντο Κινγκς), ο πρωταθλητής Ευρώπης Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (Ράπτορς) και Σιμόνε Φοντέκιο (Γιουτα Τζαζ) για να αναφέρουμε κάποιους.

Στη λίστα υπάρχουν και τέσσερις παίκτες των Μιλγουόκι Μπακς (Τζο Ινγκλς, Σερζ Ιμπάκα, Γουές Μάθιους, Τζεβόν Κάρτερ).

Μέσα σε όλα αυτά και όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, το ΝΒΑ έχει φροντίσει να βάλει κάποιους περιορισμούς. Για παράδειγμα, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν μπορεί να γίνει ανταλλαγή, αφού ανανέωσε με την προηγούμενη ομάδα του με ένα συμβόλαιο αυξημένο κατά 120% σε σχέση με το προηγούμενη. Για τον Τζέιμς και όσους έκαναν κάτι ανάλογο, ο περιορισμός είναι έξι μήνες από την ημερομηνία της ανανέωσης.

Πάντως, όταν το ημερολόγιο φτάσει στις 15 Δεκεμβρίου, αυτό δε σημαίνει ότι ο μηχανισμός των ανταλλαγών θα... τρελαθεί. Η τελευταία ανταλλαγή ανήμερα της απελευθέρωσης έγινε πριν από 12 χρόνια, όταν οι τότε Νιου Τζέρσεϊ Νετς, μαζί με τους Λος Άντζελες Λέικερς και τους Χιούστον Ρόκετς είχαν συμφωνήσει στη μετακίνηση του Τζο Σμιθ στο Λ.Α..

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα