NBA: Τα «take fouls» θα προσφέρουν μία έξτρα βολή από τη νέα σεζόν!

NBA: Τα «take fouls» θα προσφέρουν μία έξτρα βολή από τη νέα σεζόν!

bet365

Οι επιθέσεις θα έχουν για άλλη μια χρονιά τον πρώτο λόγο στο ΝΒΑ, με τον κανονισμό των take fouls να τιμωρείται με μία βολή από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Μία σημαντική αλλαγή που είχε ήδη προαναγγελθεί από το ΝΒΑ, είναι έτοιμη να κάνει την εμφάνισή της στους κανονισμούς της σεζόν 2022-23.

Όταν μία ομάδα ανοίγει τον αιφνιδιασμό της και η αντίπαλος τη σταματάει με φάουλ, με τον αμυνόμενο να μην παίζει για την μπάλα, τότε στις ΗΠΑ αυτό λέγεται «take foul». Από τη φετινή σεζόν αυτό λοιπόν θα τιμωρείται αυστηρά, αφού όποιος υποπίπτει στην παράβαση θα χαρίζει μία βολή στον αντίπαλο, με την κατοχή να παραμένει στα δικά του χέρια.

Μάλιστα αυτή η βολή δεν είναι υποχρεωτικό να εκτελεστεί από τον παίκτη στον οποίο γίνεται το φάουλ, αλλά από οποιονδήποτε παίκτη της ομάδας βρίσκεται εκείνη τη στιγμή στο παρκέ.

Αν για παράδειγμα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεκινάει μία επέλασή του προς το αντίπαλο καλάθι και τον σταματήσουν με φάουλ που δεν έχει σκοπό την μπάλα, τότε οι Μπακς θα μπορούν να εκτελέσουν μία βολή με τον Μίντλετον και να επαναφέρουν την μπάλα από έξω. Αυτό ο κανονισμός έχει στόχο να κάνει το παιχνίδι ακόμα πιο γρήγορο και να δώσει ένα έξτρα «όπλο» στις επιθέσεις, ωστόσο η χρησιμοποίησή του θα περιορίζεται μέχρι τα τελευταίο δύο λεπτά. Από εκεί και έπειτα, συμπεριλαμβανομένης και της παράτασης, θα επιστρέφουμε στα σημερινά δεδομένα.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα