Πίστονς: Το Ντιτρόιτ δίνει τόπο στα νιάτα

Νίκος Καρφής
Οι Πίστονς θα έχουν στο ρόστερ τους τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς για τη νέα σεζόν, ωστόσο οι άνθρωποι του Ντιτρόιτ έχουν επιλέξει φέτος να χτίσουν μια ομάδα βασισμένοι σε αρκετούς ταλαντούχους παικτες.

Το Ντιτρόιτ έχει ένα από τα πιο ωραία projects του φετινού ΝΒΑ και δεν θα πρέπει να μας ξεγελά η απόκτηση του Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς που ήρθε από τη Γιούτα. Οι Πίστονς θα στηριχθούν σε μεγάλο βαθμό φέτος στα νιάτα και στους ταλαντούχους παίκτες που έχουν βγάλει στην πρώτη γραμμή, περιμένοντας αποτελέσματα ειδικά στο μέλλον.

Πιθανότατα η βασική πεντάδα των Πίστονς θα αποτελείται από τον Κάνινγχαμ στο «1», τον rookie Άιβι στο «3», τον Σαντίκ Μπέι σαν small forward, τον Μάρβιν Μπάγκλεϊ σαν power forward και τον Αϊζάια Στιούαρτ στο «5». Εκτός και αν μείνει στον πάγκο ο Στιούαρτ σε κοντά σχήματα για να παίξει «4» ο Μπογκντάνοβιτς και «5» ο Μπάγκλεϊ. Όπως και να έχει όμως το Ντιτρόιτ επενδύει στα νιάτα.

Ο Κάνινγχαμ και οι Άιβι είναι 20 ετών, ενώ οι Μπάγκλεϊ και Μπέι βρίσκονται στα 23 τους χρόνια, με τον Στιούαρτ να είναι 21. Υπάρχουν και άλλοι νέοι στην ομάδα με υποσχέσεις για το μέλλον. Ο Χέις είναι 21 ετών, ο Ντιάλο 24. Ο πρώην παίκτης των Νικς, ο Νοξ για τον οποίο είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια πριν χρόνια είναι 23 ετών, ενώ ο rookie Ντούρεν 18.

Όπως βλέπουμε οι Πίστονς έχουν δώσει τόπο στα νιάτα και δείχνουν έμπρακτα την εμπιστοσύνη στους νέους, βάζοντας δίπλα μια πινελιά εμπειρίας τύπου Μπογκντάνοβιτς, ενώ στο ρόστερ υπάρχουν ο Νοέλ και ο ΜακΓκρούντερ.

Και μην ξεχνάμε πως οι Πίστονς έχουν να δουν playoffs από το 2019, αφού τις τρεις τελευταίες σεζόν τερμάτισαν 13οι, 15οι και 14οι στην Ανατολή αντίστοιχα. Ένας σύλλογος με δύο πρωταθλήματα με την ομαδάρα (Bad Boys) του Αϊζάια Τόμας και Τζο Ντούμαρς το 1989 και 1990 και άλλον έναν τίτλο το 2004 με τη τρομερή πεντάδα των Μπίλαπς, Χάμιλτον, Πρινς, Ρασίντ και Μπεν Γουάλας.

@Photo credits: NBA/Getty Images