Ρίτσαρντ Τζέφερσον: Έγινε διαιτητής για μία περίοδο και τα... άκουσε (vid)

Ρίτσαρντ Τζέφερσον: Έγινε διαιτητής για μία περίοδο και τα... άκουσε (vid)

bet365

Ο Ρίτσαρντ Τζέφερσον ήθελε να μπει στα παπούτσια ενός διαιτητή για αρκετό καιρό. Το έκανε για ένα δωδεκάλεπτο στην αναμέτρηση του Summer League ανάμεσα στους Μπλέιζερς και στους Νικς. Οι φίλοι των τελευταίων δεν εκτίμησαν την προσπάθειά του.

Ο Ρίτσαρντ Τζέφερσον πάτησε ξανά στο παρκέ. Δεν φορούσε τη φανέλα μια από τις προηγούμενες ομάδες του. Αλλά αυτή την κοινότυπη γκρίζα μπλούζα, η οποία παραπέμπει σε έναν διαιτητή του NBA. Έστω και στο Summer League.

Ο πρωταθλητής το 2016 με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς και νυν τηλεσχολιαστής έκανε κάτι που αποζητούσε για χρόνια. Στην αναμέτρηση ανάμεσα στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς με τους Νιου Γιορκ Νικς ο Τζέφερσον μπήκε στην διαιτητική τριάδα για ένα δωδεκάλεπτο.

Με τους φίλους των Νικς να μην ξεχνούν το παρελθόν του. Βλέπετε, ο Τζέφερσον αγωνίστηκε για χρόνια στους Νιου Τζέρσεϊ Νετς. Και στα ντέρμπι της πόλης φρόντιζε να τιμωρεί τους Νικς.

Η πρώτη απόφαση που πήρε μέσα στο παιχνίδι, αποδείχτηκε λανθασμένη. Και οι φίλαθλοι της Νέας Υόρκης είχαν τη... δικαιολογία τους, με ένα μακρόσυρτο «μπου» να ακούγεται στην αρένα του Λας Βέγκας.

Ο Τζέφερσον διάλεξε να ελέγχει την baseline, είχε αρκετή διάθεση για κουβέντα, όχι μόνο με τους άλλους διαιτητές, αλλά και με το κοινό.

«Είναι το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει», παραδέχτηκε στο τέλος ο πρώην συμπαίκτης του ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Για να μπορέσει να σφυρίξει στην αναμέτρηση, ο Τζέφερσον πέρασε από μία ταχύρυθμη διαδικασία εκμάθησης, με πέντε μαθήματα των 90 λεπτών το καθένα.

@Photo credits: Twitter
 

NBA Τελευταία Νέα