Η βραδιά που οι Σουπερσόνικς των Πέιτον-Κεμπ «έκλεισαν» το εισιτήριο για τους τελικούς του ΝΒΑ (vid)

Η βραδιά που οι Σουπερσόνικς των Πέιτον-Κεμπ «έκλεισαν» το εισιτήριο για τους τελικούς του ΝΒΑ (vid)

bet365

Πριν από ακριβώς 26 χρόνια οι εντυπωσιακοί Σιάτλ Σουπερσόνικς των Γκάρι Πέιτον και Σον Κεμπ έπαιρναν το εισιτήριο για τους τελικούς του ΝΒΑ!

Η πόλη του Σιάτλ δεν έγινε τυχαία ή αδίκως γνωστή στον μπασκετικό κόσμο ως η «lob city» στην ιστορία του ΝΒΑ!

Πολύ απλά «φιλοξενούσε» μία από τις πιο εντυπωσιακές και πιο «fun to watch» ομάδες όλων των εποχών στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη. Τους Σουπερσόνικς!

Ο Γκάρι Πέιτον «ύψωνε» και ο εκρηκτικός Σον Κεμπ... κάρφωνε! Αποκορύφωμα της παρουσίας του στο Σιάτλ ήταν η συμμετοχή στους NBA Finals πριν από ακριβώς 26 χρόνια.

Στις 2 Ιουνίου 1996 και δη στην «Key Arena» του Σιάτλ είχε διεξαχθεί το Game 7 των τελικών της Δύσης μεταξύ των Σουπερσόνικς και της Γιούτα Τζαζ. Μια σειρά που παραλίγο να φέρουν... τούμπα οι «Μορμόνοι» καθώς είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ με 3-1 νίκες αλλά «έσπασαν» τα δύο «ματς μπολ» του Σιάτλ ισοφαρίζοντας σε 3-3.

Τα πάντα κρίθηκαν στο 7ο παιχνίδι της σειράς. Οι Σουπερσόνικς κατάφεραν να νικήσουν με 90-86 και να «σφραγίσουν» με μια μεγάλη πρόκριση τη συμμετοχή στους NBA Finals. Ο Σον Κεμπ είχε πετύχει σ' εκείνο το παιχνίδι 26 πόντους έχοντας 8/12 δίποντα, 10/11 βολές και 14 ριμπάουντ, ενώ ο Γκάρι Πέιτον είχε συμπληρώσει άλλους 21 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Στην ομάδα του Σιάτλ ξεχώριζαν επίσης οι Ντέντλεφ Σρεμπφ (15π.), Χέρσι Χόκινς (14π.) και Σαμ Πέρκινς (10π.) ενώ από την Γιούτα οι Καρλ Μαλόουν και Τζον Στόκτον είχαν πετύχει από 22 πόντους ο καθένας.

Δείτε και θυμηθείτε τους Σιάτλ Σουπερσόνικς της σεζόν 1995-96

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα