Χιτ: Υποχρέωσαν τον Γιανγκ σε 1/12 σουτ και φώναξαν πως... δαγκώνουν (vid)

Χιτ: Υποχρέωσαν τον Γιανγκ σε 1/12 σουτ και φώναξαν πως... δαγκώνουν (vid)

Νίκος Καρφής
Χιτ: Υποχρέωσαν τον Γιανγκ σε 1/12 σουτ και φώναξαν πως... δαγκώνουν (vid)

bet365

Oι Χιτ έδειξαν κόντρα στους Χοκς και τον Γιανγκ γιατί φέτος ίσως να είναι η χρονιά τους.

Δεν είναι κοινό μυστικό πως οι Χιτ είναι μια από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Τερμάτισαν πρώτοι στην Ανατολή, ενώ το ροστερ τους φέτος είναι για μεγάλα πράγματα.

Μπήκαν στο Game 1 αγριεμένοι και έστειλαν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση από τα πρώτα λεπτά, όταν ο Τζίμι Μπάτλερ άρπαξε τον Τρέι Γιανγκ και του έδειξε πως θα υποφέρει σε όλο το ματς. Και έτσι έγινε.

Ο σταρ των γερακιών που φέτος είχε τους περισσότερους πόντους στη regular season σε όλο το ΝΒΑ, είδε εφιάλτες με την άμυνα του Μαϊάμι και τελείωσε το ματς με 8 πόντους, 1/12 σουτ, 0/7 τρίποντα και 6 λάθη. Τα... σκυλιά των Χιτ τον κλείδωσαν. Μια ομάδα που έχει στις τάξεις της τους Μπάτλερ, Αντεμπάγιο, Τάκερ και Λάουρι. Μιλάμε για την τέταρτη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, αφού στη regular season δεχόταν 105.6 πόντους ανά παιχνίδι.

Τον... κλείδωσαν με ομαδική προσπάθεια

Τα χαμένα σουτ του Γιανγκ

b

Η άμυνα των Χιτ έβγαλε το λάδι στον Γιανγκ και συνεχώς άλλαζε τα μαρκαρίσματα, μπερδεύοντας το. Πάντως από τα 11 σουτ που έχασε, στα τέσσερα τον μάρκαρε ο Λάουρι, στα τρία τον μάρκαρε ο Βίνσεντ, στο ένα ο Λάουρι μαζί με τον Βίνσεντ, ενώ μια προσωπική άμυνα έβγαλε τόσο ο Τάκερ, όσο και ο Στρους ενώ σε μία περίπτωση δεν είχε μαρκάρισμα σε ελεύθερο σουτ. Και αν δείτε το shot chart, δεν τόλμησε να πάει προς τα μέσα, να πλησιάσει τη ρακέτα εκεί όπου τις περισσότερες φορές δέσποζε η παρουσία του Αντεμπάγιο.

To πλάνο ήταν έξοχο στο πρώτο ματς και η νίκη ήρθε εύκολα, με τον Γιανγκ να παρακολουθεί στο τέλος απογοητευμένος στην άκρη του πάγκου, γνωρίζοντας πολύ καλά πως θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτό για να ξεφύγει από τις... δαγκάνες που θα του έχουν σε κάθε ματς οι αντίπαλοι του των Χιτ.

Μαρκάρισμα πάνω στον Γιανγκ στα 11 χαμενα σουτ

Λάουρι: 4 φορές

Βίνσεντ: 3 φορές

Βίνσεντ μαζί με Λάουρι: 1 φορά

Τάκερ: 1 φορά

Στρους: 1 φορά

Αμαρκάριστος: 1 φορά

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα