Μαν: Από τον δεύτερο γύρο του νταφτ του 2019, πρωταγωνιστής σε μια ιστορικά βραδιά!

Αντωνία Σπανού
Μαν: Από τον δεύτερο γύρο του νταφτ του 2019, πρωταγωνιστής σε μια ιστορικά βραδιά!

bet365

O Τεράνς Μαν σύνδεσε για πάντα το όνομα του με τους Κλίπερς, αλλά αυτό το ήξερε από την πρώτη ημέρα που πάτησε το πόδι του στο Λος Άντζελες.

Ο Τεράνς Μαν γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου του 1996 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και μπορεί άλλα παιδιά που ονειρεύονταν τους Νικς, εκείνον όμως η μοίρα τον έδεσε από νωρίς με το Λος Άντζελες.

Η βραδιά του ντραφτ ήταν ξεχωριστή. Αφού τελειώσει την κολεγιακή του καριέρα στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, έπειτα δεν ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα όπως ίσως κανείς να πίστευε. Αν περιμένετε να ακούσετε πόσο σίγουρος ήταν και πόσο χαρούμενα πήγε θα απογοητευτείτε. Ο δρόμος του Μαν δεν ήταν ούτε εύκολος, ούτε στρωμένος από την αρχή.

Ήταν Οκτώβριος του 2019 σε ένα πάρτι που είχε διοργανωθεί, όταν η μητέρα του καθόταν σε ένα τραπέζι και περίμενε το ντραφτ της σεζόν, με καμία εγγύηση ότι ο μεγαλύτερος γιος της θα είναι στα 60 ονόματα που θα ακουστούν. Όταν ο Μαν, ο πατέρας του και η μητέρα του άφησαν το πάρτι, μεταφέρθηκαν στο Barclays Center και κάθισαν στις κερκίδες. Δύο ώρες πέρασαν. Τέλειωσε ο πρώτος γύρος και σχεδόν και ο δεύτερος.

Ήταν η 48η επιλογή και έγινε από τους Κλίπερς. Πιθανότατα καμία άλλη ομάδα δεν είχε ψάξει τον Μαν σε τόσο βάθος, όσο έκανε η ομάδα του Λος Άντζελες. Ο Λίο Πάπιλ, ο σκάουτερ των Κλίπερς, τον ήξερε από τα 13 του και μάλιστα ήταν μέντορα του. Η σχέση του με τους Κλίπερς ήταν ξεχωριστή από την πρώτη ημέρα. Μεγαλωμένος με πατέρα προπονητή, συχνά στο σπίτι αποθέωναν ανθρώπους, που ήταν στον Οργανισμό, ενώ ο Τεράνς ήξερε και την δουλειά του Ρίβερς, ενώ πολύ πιτσιρικάδες δεν είχαν αυτή την πολυτέλεια.

Η μητέρα του, η οποία και αυτή ασχολείται με το μπάσκετ, ήξερε τα συστήματα του Ρίβερς και τα είχε μάθει στους δύο γιους της. Πήγαινε με τα παιδιά της στα παιχνίδια των Σέλτικς, όταν ήταν προπονητής ο Ρίβερς και παρακολουθούσε στενά το στιλ του πρώην προπονητή των Κλίπερς. Ο Μαν θεωρούσε ότι θα το πήγαινε να καταλήξει στην Βοστόνη, αλλά δεν έγινε ποτέ αυτό. Μετά τους αγώνες έβαζε τους γιους της να «τρέχουν» τα ίδια συστήματα και κατάφεραν να αποκτήσουν εμπειρία. Η μητέρα του Μαν, λες και το ήξερε, προετοίμασε τον γιο της ακριβώς γι' αυτή την θέση. Για μια θέση στους Κλίπερς.

Είναι τρελό το πως όλη του η παιδική ηλικία έχει συνδεθεί με ανθρώπους που ήταν στον Οργανισμό των Κλίπερς. Κάπως έτσι ξεκίνησε την καριέρα του, αρχικά με συμμετοχή στο Summer League. Ώριμος και με σοβαρότητα προσαρμοζόταν γρήγορα να παίξει ως πόιντ γκαρντ, κάτι που δεν είχε δοκιμαστεί καν στο κολλέγιο. Ο Ρίβερς ήθελε να αποκτήσει έναν αμυντικό ρόλο και να βοηθάει την ομάδα του σε αυτό. Ο Μαν μελετούσε τον προπονητή του για χρόνια. Ήξερε ότι είναι καλός αμυντικά, αλλά επειδή είχε εξαιρετικά νούμερα όλοι τον πίεζαν να σουτάρει περισσότερο.

Φέτος η σεζόν ξεκίνησε με απαιτήσεις για όλους και δύσκολα για εκείνον. Έκανε μερικές μέτριες εμφανίσεις στην αρχή της σεζόν, αλλά συνέχισε πολύ πιο δυνατά. Όλη η σεζόν του ήταν κάτω από ένα μικροσκόπιο. Στα κρίσιμα όμως δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερος. Σαν να ήταν έτοιμος από καιρό, όταν τον χρειάστηκε η ομάδα του, έδειξε μια άλλη πτυχή του, που δεν είχαμε συνηθίσει.

Και πλέον τρέχουμε τον χρόνια μετά, με τον Μαν να δείχνει σε όλους τι μπορεί να κάνει. Περίμενε να τον χρειαστεί η ομάδα του, για να δώσει πίσω. Για πρώτη φορά στα 51 χρόνια ιστορία τους, πάνε στους Τελικούς της Δύσης και αυτό έγινε δια χειρός, όχι ενός σταρ, αλλά ενός παιδιού που το πίστεψαν και τους έβγαλε ασπροπρόσωπους. Κάθε κρίσιμο ματς στα playoffs γινόταν όλο και καλύτερος. Μέχρι την μαγική χθεσινή βραδιά, στην νίκη επί των Τζαζ με 131-119, στην οποία βγήκε πλέον μπροστά, με 39 πόντους και 0 λάθη.

«Απλά έπαιξα το παιχνίδι. Σούταρα στα σουτ που βρήκα. Εμπιστεύτηκα την δουλειά που έχω κάνει». Πήρε την θέση του τραυματία Καουάι Λέοναρντ και πραγματικά φόρεσε τα παπούτσια του. Σκόραρε 20 πόντους στο τρίτο δωδεκάλεπτο, περισσότερους από όσους είχε βάλει σε 133 παιχνίδια που έχει παίξει, εκτός από 4. Κάρφωσε πάνω από τον καλύτερο αμυντικό της σεζόν και αποθεώθηκε βγαίνοντας από το παρκέ.

Δεν ήξερε καν πόσους πόντους είχε σκοράρει. Κανένας παίκτης των Κλίπερς δεν είχε τέτοια ευκαιρία να βγει μπροστά με τον τραυματισμό του Λέοναρντ από τον Μαν. Ο Λου τον εμπιστεύτηκε και εκείνος λειτούργησε σωστά.

Το όνομα του γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία των Κλίπερς. Απέδειξε σε όλους ότι δεν χρειάζεται να έχεις μια φαντασμαγορική επιλογή στο ντραφτ, για να ακολουθήσεις τον δρόμο σου και να πετύχεις. Ο Μαν αγάπησε τον Οργανισμό που έγινε μέλος και πλέον θα μπορεί να είναι υπερήφανος ότι ήταν εκεί, σε μια ιστορική βραδιά.

Το όνομα του έπαιξε σε ανταλλαγή με τους Νικς το 2020, αλλά οι Κλίπερς δεν τον διαπραγματεύτηκαν. Τον πίστεψαν από την αρχή και τον ήθελαν στο ρόστερ του. Όλη η αγάπη και η χαρά που λαμβάνει του αξίζει και είναι φανερό ότι ο Μαν γίνεται ακόμα ένα παράδειγμα για το πως πρέπει ένας παίκτης να δουλεύει στην καριέρα του. Τίποτα δεν τελειώνει, τίποτα δεν σταματά και όποιος αξίζει πετυχαίνει, σε όποια συνθήκη και αν βρεθεί.

 

NBA Τελευταία Νέα