Μάικ Τζέιμς: Επέμεινε, έκανε υπομονή και πάει φουλ για τίτλο! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Ο Μάικ Τζέιμς έδειξε την ποιότητα στο κρισιμότερο ματς για τους Νετς και το Gazzetta γράφει για το κρυφό... όπλο του Νας που πάλεψε να κρύψει την απουσία του Χάρντεν.

Οι Νετς έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους τελικούς Ανατολής, αλλά η σειρά με τους Μπακς έχει δρόμο ακόμα.

Σίγουρα όλο το επιτελείο του Μπρούκλιν θα πέσει πάνω στον Τζέιμς Χάρντεν που αποχώρησε έπειτα από 43" λόγω τραυματισμού στον δεξιό μηρό.

Αυτή η απουσία έδωσε την ευκαιρία στον Μάικ Τζέιμς να βγει μπροστά και να πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής στη νίκη επί των Μπακς με 115-107. Και σίγουρα ο Νας θα πρέπει να νιώθει δικαιωμένος για τον Αμερικανό γκαρντ. Το Gazzetta αναλύει.

Κομβικός στο κρισιμότερο ματς μέχρι το επόμενο

Οι Νετς ήταν το φαβορί κόντρα στους Μπακς πριν ξεκινήσει η σειρά, αφού ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είχε να αντιμετωπίσει την φοβερή τριάδα Ντουράντ-Ίρβινγκ-Χάρντεν.

Τα πράγματα έγιναν δύσκολα για το Μπρούκλιν μετά τον τραυματισμό του Μούσια, όμως ο Μάικ Τζέιμς έδειξε για άλλη μια φορά πως μπορεί να σταθεί εξαιρετικά στο ΝΒΑ και σε ομάδα πρωταθλητισμού όπως οι φετινοί Νετς. Δεν φοβήθηκε να μπει στα παπούτσια του Χάρντεν κι έκανε ένα πολύ μεστό παιχνίδι, όντας παράγοντας του ματς.

Ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού, ο οποίος διεκδικεί το δαχτυλίδι αφού θα κλείσει τη χρονιά στο Μπρούκλιν έπειτα από τα δυο δεκαήμερα συμβόλαια που υπέγραψε αρχικώς στους Νετς, τελείωσε τον αγώνα με 12 πόντους (3/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα), 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ στα 30 λεπτά που έμεινε στο παρκέ.

Μόχθησε, δούλεψε, βελτιώθηκε, έμαθε να οργανώνει καλύτερα το παιχνίδι, αφού τώρα έχει μπροστά του 3 superstar στην ομάδα που... μοιραία θα πάρουν πολύ παραπάνω σουτ από εκείνον, κάτι που δεν είχε συνηθίσει να βλέπει στην ΤΣΣΚΑ και τον Παναθηναϊκό, όντας ο ηγέτης και στις 2 περιπτώσεις στη Euroleague.

Η... υπόκλιση του Νας στον Τζέιμς

Μετά από το τέλος του αγώνα, ο κόουτς των Νετς, Στιβ Νας αναφέρθηκε ειδικά στην απόδοση του Τζέιμς: «Περιμένουμε από όλα τα παιδιά να βοηθήσουν και σήμερα έγινε ακριβώς αυτό. Μας συμβαίνει όλη την χρονιά να χάνουμε κάποιον παίκτη και κάποιος άλλος να βγει μπροστά.

Ποιος το περίμενε πριν τον αγώνα ότι θα έπαιζε 30 λεπτά ο Μάικ. Σκόραρε, πήρε ριμπάουντ, έβγαλε φάσεις, πάλεψε. Είναι ωραίο να βλέπω παίκτες που είναι εκτός ροτέισον να αρπάζουν την ευκαιρία, να βγαίνουν μπροστά και να παίζουν καλά».

Ο Καναδός ξέρει πλέον πως μπορεί να υπολογίζει στον Τζέιμς ακόμα και σε ματς που κρίνονται πολλά μέσα στα playoffs.

Η αξία της υπομονής και η σπουδαία αντίδραση με Μπακς

Ο Στιβ Νας είχε γεμάτη τη... φαρέτρα του στη σειρά με τους Σέλτικς, εκεί όπου ο Μάικ Τζέιμς χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα. Μέτρησε 2 DNP (δεν έπαιξε λεπτά), ενώ σε 2 περιπτώσεις αγωνίστηκε μόλις ένα λεπτό στο ματς. Μόνο στο Game 2 έκατσε λίγο παραπάνω στο παρκέ από τον Στιβ Νας.

Δεν είναι και ο πιο ήρεμος χαρακτήρας και σίγουρα δεν του αρέσει να κάθεται στον πάγκο. Θέλει να παλέψει, να δώσει τα πάντα για την ομάδα του. Μπορεί κόντρα στους Σέλτικς να αγωνίστηκε ελάχιστα, αλλά ποτέ δεν γκρίνιαξε, δεν έχασε τον προσανατολισμό του και ήταν πάντα έτοιμος για τη στιγμή που θα τον εμπιστευτεί και πάλι ο προπονητής.

Έδειξε πιο ώριμος από ποτέ και στην σημαντικότερη στιγμή όταν η ομάδα του τον είχε ανάγκη μετά τον τραυματισμό του Μούσια, μπήκε μέσα, έπαιξε για 30 λεπτά και έβαλε το... λιθαράκι του στη νίκη των Νετς.

Όσο περνάει από το χέρι του θα δώσει τα πάντα για το δαχτυλίδι και οι πιθανότητες είναι πολλές με συμπαίκτες Ντουράντ-Ίρβινγκ-Χάρντεν.