Αναντολού Εφές - Φενέρμπαχτσε 97-91: Ο Αταμάν σήκωσε ξανά τις γροθιές του (vid)

bet365

Η Αναντολού Εφές πήρε το Game 3 των ημιτελικών απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και έκανε το 2-1 στη σειρά. Πλέον, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν απέχει μία νίκη από την πρόκριση στους τελικούς.

Αυτή τη φορά ο Δημήτρης Ιτούδης και ο Εργκίν Αταμάν έκαναν χειραψία στο τέλος του αγώνα. Ενός ντέρμπι με τα όλα του. Κανονικός... τελικός και όχι ημιτελικός. Με τη Εφές να επικρατεί με 97-91 και να κάνει το 2-1 στην ημιτελική σειρά.

Η Φενέρμπαχτσε έμοιαζε στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα να έχει τον έλεγχο. Ο Σκότι Γουίλμπεκιν (23π.) έδινε λύσεις στο σκορ, το ίδιο και ο Νάιτζελ Χέιζ Ντέιβις (21π.) και η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη βρέθηκε στο 76-65, δύο λεπτά πριν τελειώσει η 3η περίοδος.

Η Εφές αντέδρασε. Αρχικά, ο Ελάιτζα Μπράιαντ έδωσε λύσεις στην άμυνα, αλλά και στο σκορ (23π.) και οι Βασίλιε Μίτσιτς (25π.) και Γουίλ Κλάιμπερν (20π. και αγωνίστηκε και στα 40 λεπτά!), όπως και ο Τίμπορ Πλάις (17π.) προβλημάτισαν τη Φενέρ στον υπέρτατο βαθμό.

Ένα δίποντο του ήρωα του Game 2, του Κλάιμπερν, έφερε την Εφές στο 93-89, 52 δεύτερα πριν το τέλος. Ο Ιτούδης κάλεσε τάιμ άουτ, με τον Γουίλμπεκιν, ο οποίος είχε αρκετές βεβιασμένες επιλογές νωρίτερα, να επιδιώκει την επαφή και να πηγαίνει στις βολές. Έκανε το σκορ 93-91 με 38 δεύτερα στο ρολόι.

Ο Μπράιαντ αστόχησε, αλλά στη διεκδίκηση του ριμπάουντ ο Εμπαγιέ κέρδισε φάουλ, μία απόφαση που έφερε έντονες διαμαρτυρίες από τον Ιτούδη. Σειρά του Εμπαγιέ για βολές και 95-91, 20.3 πριν το τέλος.

Ο Μπιμπέροβιτς έχασε την μπάλα πάνω στην προσπάθεια για σουτ, με τον Ιτούδη (αλλά και τον Δέδα) να διαμαρτύρονται έντονα, αφού νωρίτερα είχαν ζητήσει αλλαγή (ο Πιερ περίμενε στη γραμματεία), η οποία δεν δόθηκε.

Μετά το χαμένο σουτ, η Εφές κέρδισε φάουλ, σφυρίστηκε και τεχνική ποινή και το ματς κρίθηκε οριστικά από τη γραμμή των βολών. Με τον Αταμάν να πανηγυρίζει για άλλη μία φορά με τις γροθιές του υψωμένες.

Ο Μίτσιτς και ο Μπράιαντ μέτρησαν 2/3, το σκορ έγινε 97-91 και η τάπα του Κλάιμπερν έκλεισε το ματς.

Το φινάλε είχε ένταση, με παίκτες της Φενέρ να τα... έχουν με τους φιλάθλους της Εφές, ωστόσο η ένταση περιορίστηκε άμεσα.

Τα δεκάλεπτα: 22-24, 52-51, 71-78, 97-91

Efes - Fener stats

Efes - Fener stats

@Photo credits: Anadolu Efes SK twitter

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΤΟΥΡΚΙΑ Τελευταία Νέα